Peter Broderick

Det her er lyden af fortid. Det lyder som en gammel spillefilm fra dengang, hvor bedstemor var smuk som en rose og ombejlet af ihærdige, men galante unge mænd. Eller som fjerne og uklare barndomsminder.

Den produktive amerikanske multiinstrumentalist, som blandt andet slår sine folder som violinist i Efterklangs liveband, har udgivet en samling sange fra sin egen fortid under titlen ‘4 Track Songs’. Lyden er, som titlen angiver, rigtig nok meget lo-fi. Alt er indspillet på en firesporsbåndoptager. Hovedsageligt klaver- eller guitarbaseret. Dertil lyder det også, som om klaveret er gammelt og ganske ustemt. Men det gør ingenting, for det teknisk imperfekte har også ret. Det efterlader huller og åbninger for fortolkning, som gør musikken utrolig spændstig.

Peter Broderick beviser på’ 4 Track Songs’, at albumformatet i den grad stadig har sin berettigelse. 25 ganske korte skæringer er det blevet til på denne nysgerrige udgivelse. Få med vokal, flest uden. Sangene har nærmest karakter af undersøgelser eller skitser af melodier, stemninger. Det er en lille perle, som sandsynligvis ikke vil få megen kommerciel succes, men som i den grad fortjener pæne ord med på vejen.

Peter Broderick. '4 Track Songs'. Album. Type/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af