Breakin’ Sound 2010

Hvilke nye navne kommer til at præge musikåret 2010? Vi har taget et kig i krystalkuglen og vover skindet. Læs vores bud på fem danske og ti udenlandske nykommere, der vil tage populærmusikken nye, spændende steder hen i år.

DANMARKEim Ick

Den danske elektroniske scene er i topform for tiden. Ikke mindst takket være talenter som Eim Ick, som vi i december måned udnævnte som Soundvenue Selected. Bag nævnet gemmer sig den 20-årige Nick Ericksen, der har kastet sig over bevidsthedsudvidende minimal-techno a la The Field tilsat et varmere sommer-vibe. Lyder det godt i dine ører, vil du have svært ved at få armene ned af ren og skær begejstring og danselyst, når du lytter til hele ‘East West’ på hans Soundvenue band-profil (en smagsprøve nedenfor). En debut-ep er undervejs, men hvem der bliver så heldige at udgive den, er stadig uvist.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fallulah
Vi havde det allerede på fornemmelsen, da vi sidste år udnævnte hende som Soundvenue Selected. Og alt tyder på, at Fallulahs med på sit kommende debutalbum vil lokke mange lyttere inden for i sin kulørte musikbutik. For med sin ukueligt legelystne tilgang til det at lave musik – med Fridolin Nordsø fra The William Blakes bag producer-roret – virker hun som netop det tiltrængte vitamintilskud, som den lidt for ofte poesibogspæne kvindelige del af musikscenen har brug for i første halvdel af 2010. Besøg hendes Soundvenue-bandprofil og tjek ‘I Lay My Head’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kenton Slash Demon
Når Silas Moldenhawer og Jonas Kenton ikke slår deres folder i When Saints Go Machine, har de gang i sideprojektet Kenton Slash Demon, hvor menuen står på elektronisk musik af fineste støbning. De har allerede sluppet tre ep’er, men det hypnotisk dragende titelnummer ‘Sun’ (der allerede nu kan høres via Myspace) fra deres kommende fjerde af slagsen tyder på, at der for alvor er noget stort i vente. Ikke mindst fordi Malthe Fischer fra Oh No Ono og Vinnie Who begge medvirker. Tjek ‘Brunn’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Shout Wellington Air Force
Siden kvartetten udgav deres glimrende, tilbagelænede debut-ep ‘Carry Yourself’ i 2007, har vi ventet (stadig mindre tålmodigt) på albummet. Det har fået titlen ‘Clean Sunset’, udkommer til foråret på Morningside og vender ryggen til ep’ens skrabede lo-fi-rock. Melodierne er blevet mere snørklede og uigennemskuelige, men bestemt ikke mindre interessante. Her lefles der sgu ikke for nogen. Tjek albumsmagsprøven ‘New Rivers’ her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sleep Party People
Debutalbummets udgivelse i denne råkolde vinter kunne ikke være mere passende for shoegazeren Sleep Party People. Men mon ikke Brian Batz’ enmandsprojekt med dets isnende melankoli og luftige drømmepop alligevel vil kunne sprede varme i mange sjæle hele året rundt. I slutningen af 2008 udnævnte vi kaninmaske-projektet med den særegne vokalforvrængning til Soundvenue Selected, og siden da – blandt andet grundet en musikvideo fra Arcade Fires tidligere faste kunstner – er forventningerne til debuten blot vokset. Totalt kompromisløst. Tjek ‘In the Morning We Stand’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

UDLAND

Best Coast
Solblændet lo-fi-rock går aldrig af mode, og en af de mest lovende nyfortolkere af genren er Bethany Consentinos seje enmandsband. Hun er bosat i Los Angeles og har optrådt med beslægtede outfits som Wavves og Abe Vigoda, og når det kommer til støjpoppede sangperler, så matcher hun ubesværet begge bands. Tænk Brian Wilson møder Vivian Girls – og kryds så fingre for, at det debutalbum, hun har i støveskeen, snart bliver klar. Tjek ‘Sun Was High (So Was I)’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Drums
Det kan godt være, at Florida-drengene i The Drums har pt. base i hype-hovedstaden Brooklyn. Men når man lytter til deres simple, upbeat-rocksange skåret efter poppens tre minutters-regel, så er det nærmere engelske bands som The Smiths, The Housemartins og svenske The Embassy, der dukker op i erindringen. Sidste år imponerede de i hjemlandet med ep’en ‘Summertime!’, og i år får ambitionerne ekstra luft under vingerne, når den udkommer internationalt. Tjek ‘Let’s Go Surfing’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Everything Everything
Hold på hat og briller. Manchester-kvartetten med det i bogstaveligste forstand altomfattende navn nyder nemlig at tage deres sange ud på snørklede rutsjebane-turer. Men selv om musikken deler progpop-referencer med navne som Field Music og The Futureheads, så er det de catchy – om end ofte småvanvittige – melodier og den harmonityngede fællessang, der i sidste ende gør, at vi glæder os enormt meget til et kommende debutalbum senere på året. Tjek ‘My Keys, Your Boyfriend’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Local Natives
Hvis man skal være fræk, kan man sige, at den amerikanske kvintet samler op på indie-succeser som Fleet Foxes, Grizzly Bear og Vampire Weekend. Men omvendt skal man være en kold skid for ikke at blive smittet af gruppens harmonisk melodisk velafrundede indierock med rum for kompositoriske krumspring, som den kommer til udtryk på det fine debutalbum ‘Gorilla Manor’. Og så kan du oven i købet allerede opleve gruppe herhjemme den 29. januar, hvor de runder Lille Vega. Tjek ‘Shape Shifter’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.Marina and the Diamonds
Walisiske Marina Diamandis med den skarpe stemme (der muligvis er en smagssag) har i mere end et år begejstret os med en stribe sindssygt catchy singler, der lød som en genfødt, poppet og gladere Kate Bush. Til februar slipper hun debutalbummet ‘Family Jewels’, og ‘Obsessions’, ‘Mowgli’s Road’ og ‘I Am Not a Robot’, som du kan tjekke ud her, har nærmest allerede sikret succesen.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

MNDR
MNDR (udtales ‘Man-daar’) er en seriøs udfordrer til Robyn. Denne bebrillede producer og sangerinde kan tale endeløst og nørdet om IDM, Detroit-house og grindcore, har remixet Major Lazer og programmeret keyboards for Yeah Yeah Yeahs. Men hendes kantede elektroniske pop er forbandet fængende, og hun har en lækker Kim Wilde-esque vokal. Her får du kun lyd fra en live-optræden, men du kan downloade to tracks HER.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sleigh Bells
Et styks folkeskolelæreinde + et styks tidligere metal-guitarist = støjende indie-crunk = Sleigh Bells. Jep, that’s right. Og det holder. Det umage par har fundet på et dejligt frisk udtryk, hvor minimalistiske indie-melodier tilsættes møgtunge hiphop-beats fra syden kværnet gennem et sylespidst, overstyret distortionfilter. Bandets skrabede, men superintense liveshows har efterhånden skabt en steppebrand i undergrunden, og så længe deres debutalbum bevarer demoernes kant, så er vi rigtig, rigtig glade. The Kills, watch out: Der er en ny, rå dreng/pige-duo i byen. Tjek ‘Crown on the Ground’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Surfer Blood
West Palm Beach, Florida. Det lyder rart, og Surfer Blood er da slet heller ikke så brutale, som navnet lægger op til. Hvis Weezer havde beholdt noget af gnisten fra midt-90’erne, ville de måske kunne dyste med kvartettens uimodståelige powerpop. Debutalbummet ‘Astro Coast’ udkommer denne måned, og hvis alt går efter vores hoveder, står de til sommer på Roskilde Festival og kværner solrige stadion-riff og tilbagelænede slackerrock-grooves ud over Dyrskuepladsen. Tjek ‘Swim (To Reach the End)’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Toro Y Moi
Et af de spændende nybrud i 2009 var dreamwave-bølgen, der skyllede ind over blogverdenen med nostalgisk klingende, varmblodige og semi-elektroniske poptoner. Skal man sætte sin lid til én enkelt udøver (selv om det gør ondt at fravælge Washed Out), må valget falde på 23-årige Chaz Bundick, der har varslet hele to album i år, hvor af det første med titlen ‘Causers of This’ er ude i næste måned. Og så præsterede han i øvrigt også i følge vores ydmyge holdning et af sidste års allerbedste numre med det drømmende psykedeliske popbolsje ‘Blessa’, som du kan tjekke ud her.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Two Door Cinema Club
De kommer helt sikkert til at dele vandene. For den britiske trio er så rendyrket poppede (og stolte af det!), at puritanerne med garanti vil få deres højenergiske indiepop-numre galt i halsen. Men hvis man kan forlige sig med, at filmklubben frem for alt er sat i verden for at underholde og få dig på dansegulvet, ja så virker det altså efter hensigten. Og netop derfor kan deres kommende debutalbum meget vel breake stort, ikke mindst på den angelsaksiske hjemmebane. Tjek ‘I Can Talk’ ud her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af