Apparatjik

Nye bandkonstellationer, der mere minder om et midlertidigt projekt end om et decideret band, er som regel tegn på en kreativitet, der ikke lader sig undertrykke. Det er lige præcis det indtryk, Apparatjiks debutalbum efterlader. Her har Jonas Bjerre fra Mew, bassist i Coldplay Guy Berryman, A-has guitarist og keyboardspiller Magne Furuholmen og produceren Martin Terefe slået kongekronerne sammen.

Åbningsnummeret ‘Deadbeat’ lyder umiskendeligt som Mews særegne blanding af progressiv rock, søde keyboardklange og lys herrevokal, og en slet skjult stolthed over ‘vores egen’ Jonas Bjerres indflydelse på projektet melder sig. Det sagt er Apparatjiks album ganske fint men langt fra den superdebut, man kunne have håbet på. Det skinner nemlig igennem, at de fire medlemmer har brugt Apparatjik som et kreativt frirum – på godt og ondt.

Der er for mange eksperimenterende passager, hvor man ville ønske, at medlemmerne havde trukket på erfaringerne fra deres leveringsdygtige hovedgrupper. På samme måde er numrene for alsidige til, at albummet opleves som homogent og sammenhængende. Dog har flere gode popnumre fundet vej til albummet, og prisen som det bedste tager den keyboardbårne ‘Josie’.

Til gengæld understreger projektet, at Jonas Bjerres evner at indgå i sammenhænge, der overskrider andedammens grænser. Og at Mew er et af de bedste bud på en langtidsholdbar dansk musikeksportvare.

Apparatjik. 'We Are Here'. Album. Meta Merge Un/Import.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af