Bjørn Svin

Det eneste, man kan være sikker på, når man byder Bjørn Svin indenfor i sine højtalere, er, at man ikke kan være sikker på noget som helst. Som en af ganske få sande originaler i dansk musik, har han gang på gang løftet niveauet for den danske elektroniske scene og bragt den steder hen, man ikke troede eksisterede. Og det gjorde de heller ikke før det nysgerrige svin opfandt dem. Nu er det så igen tid til at komme indenfor i Bjørn Svins vanvittige univers.

Lyden er denne gang rykket fra dunkende og underfundig techno til en mere Sheffield-orienteret Warp-lyd. Kryptiske lydlandskaber bygges umærkeligt op og tager nærmest fysisk form i rummet. Men lige som man tror, at man har luret konstruktionen, dekonstrueres lyden, elementer tilføjes, eller en knap drejes, og det hele vendes på hovedet.

Alle klange, strukturer og rytmer er nøje afmålt og byder lytteren på oplevelser af sjælden skønhed. Sådanne spændingsfelter mellem det umiddelbart fascinerende og evigt udfordrende er ikke noget, man støder på hver dag. Disse perfekte møder mellem et menneske og hans maskiner dukker kun op med års mellemrum, og når de gør, er det magisk. Bjørn Svin har udviklet sig fra at være klassens frække dreng til at være en mester indenfor sit felt. En mester der har lavet et mesterværk. Hverken mere eller mindre.

Bjørn Svin. 'Browen'. Album. Rump/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af