Bjørn Svin – de voksne kan også lege

Minimalt hakkende og i knaldhårdt tempo gik Bjørn Svin på scenen torsdag aften på det halvtomme Train i Århus. Lynhurtigt kom der heldigvis gang i folk. Der blev forsøgt danset til de knækkende og konstant muterende rytmer, og enkelte publikummer brød ud i spontane jubelbrøl. Og det med god grund.

Bjørn Svin har været noget af det ypperste, dansk electronica har haft at byde på igennem mere end ti år. Denne aften beviste Svinet, at han stadig kan. Og selv om Bjørn Svin er kommet langt siden ‘Mer strøm #2’, så er han altså heldigvis ikke blevet rigtigt voksen. Med sine gakkede hanelignende bevægelser og hoppende krølhår ligner han stadig en gal videnskabsmand i færd med at betvinge sine maskiner. Med fejende armbevægelser dirigerede han demonstrativt lytteren gennem sit metalliske techno-univers, så det var svært ikke at blive suget med.

Som det også kan høres på Bjørn Svins seneste album ‘Browen’, har han udviklet en fænomenal evne til konstant at videreudvikle sine beats og klangflader. Hvor disse lydlaboratorium-øvelser ofte falder til jorden i live-format, formåede Bjørn Svin gennem sin energiske indlevelse at give nyt liv til sin musik. Og så har manden altså humor. Hvem ellers kan finde på at sætte sit største hit på som pausemusik, før han spiller endnu et nummer fra sin seneste plade?

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af