Maj måneds bedste koncerter

Så har vi endnu en gang nærstuderet den kommende måneds koncertudbud. Læs her vores bud på hvilke shows, du ikke må misse.

Kirsten & Marie
5. maj på Jazzhouse
De to teenage-søstres organiske folkpop har tiltrukket sig en del opmærksomhed, selv om deres debut-ep først udkommer den 10. maj. Og har du sikret dig billet til The Rumour Said Fires koncert på Jazzhouse, ja så får du de to charmetrolde med i prisen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kirsten & Marie ‘My Dear’


Mikael Simpson

5. maj på Lille Vega
6. maj på Posten7. maj på Vershuset9. maj på Train
Der er ikke umiddelbart noget nyt album i sigte. Men derfor kan man jo sagtens drage på landevejen. Så det har den elektroniske singer/songwriter valgt at gøre i selskab med backingbandet Sølvstorm med en forårs-miniturné med fire koncerter på lige så mange dage.

Lyt til ‘Inden du falder i søvn’ (Lulu Rouge Remix) her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Brian Jonestown Massacre
7. maj i Pumpehuset
Hvis du er vant til at stå forrest til koncerter, skal du måske lige genoverveje din strategi. For når rock-kanaljen Anton Newcombe er i byen med sit garagerockede band, bliver der ind i mellem delt øretæver og støvlespark ud til uheldige publikummer.

Lyt til ‘Vaccum Boots’ her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bear in Heaven
8. maj på Loppen
»Tonerne af en pixeleret fremtid som man drømmer sig frem til den foran spillehallens arkade-maskiner«. Sådan beskrev vores anmelder electropoppernes album ‘Beast Rest Forth Mouth’ og kvitterede med hele fem stjerner. Så grundlaget for en god koncert skulle være tilstede.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bear in Heaven ‘Lovesick Teenagers’


Djosos Krost

12. maj på Rust
Bag det halvblasfemiske bandnavn gemmer sig Bikstok Røgsystem-ankermanden Pharfar og Filip Nikolic, der blandt andet har turneret med Junior Senior. Og sammen skabende de røgtung moderne dub med masser af tid til eksapisme og rumcigarer.

Lyt til ‘Call It Off’ her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

High Places
13. maj på Rust
På deres 2008-debut lød den amerikanske duo som fredsdyrkende artschool-hippie-bohemer. Hvilket var ret charmerende. Men på deres andet album er stilen mere mørk og mystisk dragende, hvilket fik vores anmelder til at uddele fem stjerner for »årets hidtil største overraskelse«.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


High Places ‘The Longest Shadows’


The Radio Dept.

15. maj på Lille Vega
Endnu en god grund til at forbande den svenske musikscene langt væk. For hvor provokerende er det ikke lige, at de rutinerede indiepop-feinschmeckere efter fire års albumpause just har smidt en af karrierens bedste skiver på gaden. Og kan man andet end elske dem for det?

Lyt til ‘Heaven’s on Fire’ her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gil Scott-Heron
18. maj på Lille Vega
En levende legende kigger her forbi Vesterbro. For efter i ørevis at have været langt ude i tovene, blandt andet på grund af stofmisbrug, så er manden, der tilbage i 1971 proklamerede at ‘The Revolution Will Not Be Televised’, back in business med comebackalbummet ‘I’m New Here’.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gil Scott-Heron ‘Me and the Devil’

Cold Cave
19. maj på Rust
Tidligere var Wesley Eisold bedst kendt for at husere i bands i den amerikanske hardcore-rockundergrund. Men med sit nye  synth-glade projekt har han fået hul igennem til et bredere publikum, kontrakt med legendariske Matador Records og gæster nu for første gang Danmark.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Cold Cave ‘Love Comes Close’

Wildbirds and Peacedrums
20. maj på Jazzhouse
Det svenske ægtepar Mariam Wallentin og Andreas Werliin skaber sin musik ud fra blot vokal, trommer og percussion-instrumenter. Men at der kan komme små mirakler ud af det spartanske udgangspunkt, har de tidligere bevist herhjemme med energiske koncerter.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Wildbirds and Peacedrums ‘My Heart’ (Up Close-video)

Rusko
21. maj i Pumpehuset
Dupsteppen er inde i en rivende udvikling. Og en af dem, der trækker den i en mere udadvendt og klubbet retning, er denne 25-årige englænder, der i næste måned udgiver sit debutalbum ‘OMG’ (ja, det hedder det altså) via Diplos Mad Decent-label.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Rusko ‘Woo Boost’


Foals

22. maj i KB Hallen
Ok, de er ikke det engelske band, der står øverst på plakaten denne aften. Men hvis man kommer tidligt til koncerten med Snow Patrol, er der mulighed for at tjekke sangene fra deres kommende album ‘Total Life Forever’ ud live for første gang på disse kanter.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Foals ‘Spanish Sahara’

Best Coast
22. maj på Loppen
Amerikanske Bethany Cosentinos soloprojekt kan noget med at blande skramlet lo-fi-rock og iørefaldende 60’er-poppede harmonier. Så hvis du alligevel ikke er til Spot i Århus, anbefaler vi, at du denne aften frekventerer Loppens lavloftede lokaler.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Best Coast ‘When I’m With You’

Joanna Newsom
23. maj i Koncerthuset
Da det  tredobbelte album ‘Have One on Me’ udkom tidligere i år, var anmelderne ved at snuble over hinanden i kampen for at uddele superlativer til den særegne folksangerinde. Så godt tre år efter hendes seneste danske visit, er der lagt op til et velkomment gensyn.

Lyt til ‘Good Intentions Paving Company’ her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Flight of the Concords

23. maj i Falconer Salen, Frederiksberg
Hvis man en gang er knækket sammen i sofaen af grin over de to tumpede newzealændere Jemaine og Bret, så er deres første danske koncert et must. Vi ser frem til live-udgaver af nyklassiske skæringer som ‘Robots’, ‘Business Time’ og ‘Too Many Dicks (On the Dance Floor)’.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Flight of the Conchords ‘Business Time’

Surfer Blood
25. maj på Jazzhouse
Har du brug for et ordentligt powerpop-tilskud, så anbefaler vi dig at konsultere denne vitaminsprudlende kvintet fra West Palm Beach, Florida, der fyrer op under endnu en omgang Soundvenue Sessions med sangene fra dette års debutalbum ‘Astrocast’.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Surfer Blood ‘Swim’

Wilco
25. maj i Musikhuset
Det er næsten ligeså sikkert som amen i kirken: Wilco er altid værd at bruge tid på live. Sidst de var i landet, blev københavnerne forfordelt, men nu kan århusianerne smile hele vejen hen til Musikhuset, der denne aften bliver fyldt op med gruppens alternative country-toner.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Wilco feat. Feist ‘You and I’ (live i ‘The Late Show’)

Bonnie ‘Prince’ Billy
25. maj på Store Vega
Det forpligter at blive udråbt til kongen af alternativ country. Men Will Oldham virker til at tage det i stiv arm og med en imponerende høj udgivelsesfrekvens. Seneste skud på diskografien er ‘The Wonder Show of the World’ fra i år, indspillet med The Cairo Gang der også bakker ham op på Vega.

Lyt til ‘Troublesome Houses’ her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rufus Wainwright
30. maj i Koncerthuset
Der er lagt i ovnen til en flamboyant omgang klaverboksning, når den teatralske canadiske crooner indtager DR Byens imponerende koncertsal. Her skal salen lægges ned udelukkende ved hjælp af flygel, ligesom på hans seneste album ‘All Days Are Nights: Songs For Lulu’.

Lyt til ‘Who Are You New York?’ her:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af