Martinez

4 6

Svenske Martin Swanstein, bedre kendt som Martinez, har udgivet sine nu tre langspillere på tre forskellige pladeselskaber, hvilket på ingen måde er et særsyn på den elektroniske scene. ‘The Paradigm Shift’ skydes af sted fra det tyske house-label Moon Harbour, og ligesom lydbilledet på Martinez’ forrige udgivelser var tæt forbundet med det dertilhørende label, er der i dag også en nær forbindelse mellem lyd og label.

Den tidligere koncentration omkring techno, og i særdeleshed den minimale af slagsen, er blevet skiftet ud, og nu kører Martinez skytset i stilling med klassiske ‘four-to-the-floor’ house-beats, som det lader sig høre på ‘Damaged Colour’ og ‘Memorial’. Fra tid til anden fornemmer man referencer til house-klassikere som Eddie Amadors ‘House Music’, men det bør straks pointeres, at albummet er så meget mere end blot en udgivelse, der trækker på historiske milepæle inden for genren.

Titlen taler for sig selv, og Swansteins eget musikalske paradigmeskift er umiddelbart ikke svært at få øje på. Han har absolut fundet sin blødere og mere groovy side frem. Fremhæves bør især ‘Lavender Mist’, der er en perfekt skåret og yderst melodisk størrelse, der med sit afdæmpede beat, hviskende hi-hats og tilbagetrukne ekko-vokal rammer plet. Martinez har i høj grad begået en varm og omfavnende plade, der appellerer til såvel dansegulv som hjemmelytning.

Martinez. 'The Paradigm Shift'. Album. Moon Harbour/Import.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af