Læs musikernes Roskilde-anbefalinger

Så er Roskilde Festival lige om hjørnet, og hele ugen varmer vi her på siderne op med anbefalinger fra programmet. Læs her, hvad Trentemøller, Troels Abrahamsen, The Floor Is Made of Lava, When Saints Go Machine, The Rumour Said Fire og Figurines skal se i år.

Tirsdag: Straf den seksstrengede
Onsdag: De bringer festen til Dyrskuepladsen
Torsdag: Elektronik til festivalfolket
Fredag: Indie-overload
Nikolaj Manuel  Vonsild, When Saints Go Machine

Nisennenmondai
»Syret, rå japansk støjrock-trio der efter de live-videoer, jeg har set med dem, at dømme formår at fremtrylle en magisk og energisk blanding af drømmende støjkollager, smukke melodier og galoperende rytmer. Jeg tror, vi alle fire er blevet lidt band-forelskede«.

Dulsori
»Hypnotisk koreansk percussion-musik tilsat fine melodier. Helt sikkert et godt bud på en ny og anderledes koncertoplevelse«.

Vampire Weekend
»Udover at det er virkelig god og skæv popmusik, undrer det mig, at deres andet album ‘Contra’ ikke tog Europa med storm. For det er virkelig fængende og fyldt med små fine overraskelser og sjove melodier, og det skal jeg se og høre rigtigt. Vampire Weekend kan og skal ses på et hvilket som helst tidspunkt på dagen i et hvilket som helst vejr, og det vil stadig være en god fest«.

Tobias Kippenberger, The Floor Is Made of Lava

Titus Andronicus
»Syntes egentlig bare de havde et sejt navn og tjekkede dem ud på nettet. Det viser sig, at de lyder ret meget som The Replacements, og dem har vi rådyrket i bandbussen det sidste halve års tid. Det skal være sådan en koncert, jeg ikke læser lektier til og bare tror på bliver rigtig god«.

Kasabian
»Jeg har altid elsket spaghetti-westerns og ikke mindst musikken, så jeg sprang i med begge ben på deres seneste album med det umulige navn (‘West Rider Pauper Lunatic Asylum’, red.). At jeg så ikke er gået glip af nogen koncerter med dem herhjemme før, er jo bare mit held, og jeg håber rigtig meget på en eftermiddag på Orange med fadøl og pølser, for de står til at spille søndag på deres hjemmeside, og der orker jeg ikke rigtig at komme helt i gear«.

Electrojuice
»For mit vedkommende er der jo ikke rigtig nogen vej uden om den her (Tobias er manager for Electrojuice, red.). Det bliver et ligeså stort øjeblik som vores egen koncert, og der kunne ikke være en mere perfekt ramme for finalen på deres lille ep-eventyr. De har et nyt projekt under opsejling, hvorfra de kommer til at spille to numre, og i det hele taget er de blevet et sindssygt sejt live-band«.

Trentemøller

»Der er et par udenlandske navne, jeg skal se på Roskilde, blandt andre Wooden Shjips og LCD Soundsystem, men ellers er det, der falder mig i øjnene, når jeg kigger Roskildes program igennem, faktisk tre rigtig interessante danske bands, der sjovt nok alle spiller på Pavilion Junior-scenen«.

Chimes & Bells
»Jeg glæder mig utrolig meget til at se Chimes & Bells, som, jeg synes, er et af de mest spændende danske bands, vi har for tiden. Deres dramatiske og mørke lyd, nogle gange helt drone-agtig, med Cæcilie Triers smukke og spøgelses-agtige stemme i front er i topklasse! Jeg ser derfor meget frem til, at deres første fuldlængde-album udkommer. Indtil da bliver det stort at se dem live på Roskilde«.

Ghost Society

»Ghost Soceity er et andet virkelig fedt dansk band, der har nogle melodier og en sound, jeg er helt vild med. Deres debutplade er en samling drømmende og melankolsk fængende popsange, der visse steder får mig til at tænke på nogle af de kunstnere, jeg selv elsker fra den engelske indie/shoe-gazer-scene fra 90’erne, bands som Slowdive, Cocteau Twins og Lush, og så har Ghost Soceity alligevel stadig helt deres egen unikke lyd«.

Sleep Party People

»Til sidst vil jeg nævne Sleep Party People, der på plade er Brian Batz’ eget soloprojekt men som live optræder med fuldt band. Debut-pladen, der bare hedder ‘Sleep Party People’, er et af de bedst lydende danske album, der er kommet ud i år, synes jeg. Produktionen er fantastisk varm og organisk og lyder bare så stinke godt! Heliums-agtige vokaler der blander sig med klokkespil,akustisk guitar og støvede synth-flader giver et betagende univers, jeg glæder mig meget til at se transformeret til scenen«.
Figurines

Pavement

»Den lidt forudsigelig. Man skal naturligvis se Pavement, fordi de inden for genren er pionerer i kraft af deres monumentale bagkatalog. Man troede, de var stoppet for good, men så gendanner de sig efter ti år. Hvem ved, om de vælger at føre Pavement videre. Se dem før det er for sent. Melodisk, legende, gennemført, begavet!«

Health

»Man skal se Health! Væk fra de store telte og ind og blive blæst væk af Healths nihilistiske støjcirkus. Det er huggende synthfigurer, tordnende trommer og hvinende guitarer. Straight outta LA! Et rigtig godt bud på en seriøst fed liveoplevelse«.

The Kissaway Trail

»Tag over og støt drengene fra The Kissaway Trail. De har turneret konstant de sidste par måneder, så de er mildest talt varme, når de kommer til Roskilde – og det vil I ikke gå glip af. Der bliver med garanti højt til loftet, når de går på! Giv den op for et af Danmarks mest hårdtarbejdende klassebands!«
Troels Abrahamsen

Moderat
»Moderat udgav sidste år en rigtig god plade, hvorpå det lykkedes dem at fusionere det bedste fra Apparat og Modeselektor. Jeg missede dem, da de spillede i Danmark sidst, så det er sejt, at de kommer forbi Roskilde Festival. De skulle efter sigende også have nogle rigtig fede visuals med«.

Sleep Party People
»Så dem på Spot i år og blev meget positivt overrasket. Er ret glad for deres plade men var nervøs for, om konceptet kunne oversættes til en live-setting. Men mine bekymringer blev gjort til skamme. Iført kaninmasker og sorte hættetrøjer lykkedes det bandet at skabe en koncert, hvor der var ro til at gå ind i musikken. Noget alt for få bands mestrer for tiden«.

Baron Criminel
»Det her skal helt sikkert opleves, og det siger jeg ikke bare, fordi jeg selv skal spille i bandet. Voodootrancen løber af stablen fredag klokken 12.30«.

Kasper Nissen, The Rumour Said Fire

Japandroids

»Et band jeg havde fornøjelsen af at opleve på Loppen tidligere i år. Jeg havde kun hørt deres ‘Post Nothing’-plade igennem en enkelt gang, så det var med et næsten helt åbent sind, at jeg blev blæst væk af duoen fra Vancouver. Sangene er umiddelbart ret banale og ‘skate-punk-white-boy-piger-er-onde-men-jeg-ryger-fede-så-fuck-det’-agtige, men de bliver leveret med en energi og charme, der gør det fuldstændig ligegyldigt. Og efter to-tre gennemlytninger af deres første plade, finder man dog også ud af, at bandet er meget mere, end man tror. Til de nørdede eller fagligt interesserede bliver jeg nødt til lige at nævne, at Brian King har tjek på en guitarlyd, jeg slet ikke vil begynde at beskrive, men som skal opleves!!!«

Robyn
»Da jeg i 7. klasse så ‘Fucking Åmål’ for første gang, blev jeg næsten ligeså forelsket i Robyns nummer ‘Show Me Love’ som i filmen (men nok kun fordi jeg synes, filmen var så fed). I mange år troede jeg, hun var et one-hit-wonder, og at det var det eneste, hun havde lavet. Så da jeg hørte ‘With Every Heartbeat’ fra ‘Robyn’ (2005), synes jeg, det var det vildeste popnummer, jeg længe havde hørt. Jeg kunne slet ikke tro, det var den samme Robyn. Et album der i øvrigt er en lang hitparade, og svensk show-off i hvordan pop skal skrues sammen. Ja, jeg har en svaghed for hende, og det at hun 15 år efter den første plade som teenage-stjerne udgiver god pop, vel at mærke på sit eget selskab, synes jeg er alt for cool. Den nyeste plade ‘Body Talk Pt. 1’ er blevet tildelt Best New Music på Pitchfork, så indie-folket kan også tage til hendes koncert uden at tabe ansigt (-: Jeg ved, det bliver en fest«.

Vampire Weekend
»Ja, dem kommer jeg ikke udenom. En koncert jeg glæder mig vanvittigt meget til. Jeg var ikke helt overbevist efter deres første plade, men da ‘Contra’ udkom, gik jeg helt amok. Den har været en stor humørpille for mig gennem vinteren og et uundgåeligt indslag til enhver festlig begivenhed. Selv om den er gennemproduceret og lyder mere som lagkage-optagelse og dyrt studie end et spillende band i et øvelokale, er jeg helt overbevist om, de nok skal spille numrene fedt. Hvis ellers lyden er i orden, kan det blive en uforglemmelig koncert«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af