Her er de 20 bedste koncerter i august

August bliver en rigtig god koncertmåned. Læs her vores bud på hvilke 20 koncerter du ikke må misse.
Nicolas Jaar
5. august på Lobby og 6. august på Bakken.

Han er kun en 19-årig knægt, men alligevel stormer han frem på den internationale elektroniske scene. Nicolas Jaar er opvokset i Chile, men bor og studerer nu i New York, hvorfra han laver sin organiske og ofte latin-inspirerede house, som man kan opleve i Århus torsdag aften og i København dagen efter. Bonus info: Jaar har for nylig  remixet Kasper Bjørkes single ‘Heaven’.


Nicolas Jaar ‘Mi Mujer’

Treefight For Sunlight
7. august på Rust

Sommeren er som skabt til den danske indiekvartet Treefight For Sunlight, der tidligere har toppet Soundvenue High 5 med deres solskinsvarme og livsglade indiepop, og så er det jo bare fantastisk, at Rust har hyret de fire talenfulde drenge, der udkommer på Oh No Ono-medlemmerne Aske Zidore og Kristoffer Roms nystartede pladeselskab, til at spille koncert i august.


Treefight For Sunlight ‘Facing The Sun’

Jens Lekman
9. august i Lille Vega

Kan man andet end elske en mand, der har kaldt et af sine album ’Oh You’re So Silent Jens’ og skriver tekster om at være genert og ikke have nogen kæreste, og gør det på en måde, så man griner med det ene øje og græder med det andet? Det kan Jens Lekman, og er man vild med Magnetic Fields eller Morrissey, bør man tjekke svenskerens koncert på Lille Vega ud.


Jens Lekman ‘Black Cab’

Bear In Heaven/Oh No Ono
10. august i Lille Vega

Den her dobbeltkoncert er lidt af en våd drøm for de fleste indiefans. Det innovative danske orkester har slået sig sammen med amerikanske Bear In Heaven, og denne aften vil de skiftevis spille deres egne numre, samtidig med at de vil mutere og blive til et kæmpeband. Og som om det ikke var nok, så varmer Treefight For Sunlight op.


Oh No Ono ‘Swim’

Hope Sandoval and the Warm Inventions
11. august i Store Vega

Hope Sandoval er kvinden, som i hvert fald 50 procent af alle kvindelige rocksangere i de sidste 15 år har prøvet at efterligne. Hun var forsanger i Mazzy Star i begyndelsen af halvfemserne, hvor hendes stemningsfulde narkovokal gik perfekt i spænd med gruppens skramlede slowcore. Der er altså dømt gåsehudsgaranti, når Hope indtager Store Vega, bare tjek hendes himmelske cover af The Jesus and Mary Chain-nummeret ‘Drop’ forneden.


Hope Sandoval and the Warm Inventions ‘Drop’

Harlem
13. august på The Gun Club, Amager Strandpark

Den texanske trio spiller bundcharmerende garagerock, der stjæler uhæmmet fra 60’erne og 70’ernes skramlede rockmusik, men hvad gør det, når man skriver så smittende guitarriff og iørefaldende melodier, som det er tilfældet. Bandet har endnu ikke slået rigtigt igennem herhjemme, men det er måske noget, deres koncert på The Gun Club kan råde bod på.


Harlem ‘Gay Human Bones’

Leonard Cohen
14. august ved Fruens Bøge i Odense

Den 75-årige singer/songwriter, digter, kvindebedårer og fritidsmunk er still going strong. Eller okay, strong er måske at stramme den. Sidste år besvimede han på scenen under en koncert i Spanien, og så har han det med at præsentere sit band i en uendelighed. Men manden kan altså stadig synge sig ind i hjertet på selv den værste kyniker, og så har han skrevet nogle af verdens bedste sange.


Leonard Cohen ‘Avalanche’

LCD Soundsystem
14. august i DR Byens Koncerthus

Gik du glip af LCD Soundsystems fremragende koncert på Roskilde, får du heldigvis muligheden igen, når James Murphy med band indtager Koncerthuset. Ifølge Murphy synger LCD Soundsystem på sidste vers, så det her er måske den sidste chance man får for at se et af 00’ernes vigtigste bands live på scenen.


LCD Soundsystem ‘I Can Change’

Wild Nothing
15. august på Loppen

Indtil videre har Jack Tatum aka Wild Nothing kun ét album på samvittigheden. Alligevel er der god grund til at dukke op på Loppen, når amerikaneren spiller sin melankolske og drømmende synthpop fra debutalbummet ‘Gemini’, der udkom tidligere i år og modtog fem stjerner af vores anmelder.


Wild Nothing ‘Bored Games’

Cymbals Eat Guitars
15. august på Lades Kælder og 16. august på Train

Den kun 20-årige Joseph D’agostino og resten af det New York-baserede band tog musikverdenen med storm, da de sidste år udgav debutalbummet ’Why There Are Mountains’, og det kunne godt gå hen og blive helt episk at opleve gruppens skiftevis eksplosive og afdæmpede slackerpop/postrock live.


Cymbals Eat Guitars ‘Wind Phoenix’

Jónsi
17. august i Store Vega

Sigur Rós-frontmandens første soloalbum ’Go’, der udkom tidligere på året, bestod overraskende nok af en række forunderlige og ofte euforiske popsange, så det bliver stensikkert en opløftende og smuk oplevelse at se den excentriske islænding slå sig løs på Store Vega.


Jónsi ‘Go Do’

I Got You on Tape
27. august på Kansas city, 28. august i Det Røde Pakhus og 31. august på Loppen.

P3 Guld-vinderne har i år fået et velfortjent gennembrud med deres komplekse men iørefaldende rock. Det sympatiske danske band med den altid velsyngende Jacob Bellens i front er taget på en omfattende sommerturné, der i slutningen af måneden fører kvartetten til Odense, Hobro og København.


I Got You on Tape ‘Spinning For the Cause’

Nosaj Thing (m.fl.)
20. august på Vega Natklub

I forbindelse med Strøm Festivalen lægger én af L.A.’s absolut mest eftertragtede dj’s Nosaj Thing vejen forbi Vesterbro, når Vega arrangerer natklub-koncert. Natten byder desuden på live-set med den schweiziske dj Dimlite. Nosaj Thing aka den blot 25-årige Jason Chung debuterede med ‘Drift’ i 2009 og har siden tryllebundet den internationale klubscene. Få en smagsprøve på hans lyd i videoen forneden.

Four Tet + Pantha du Prince + Mount Kimbie (m.fl.)
21. august i Enghaveparken

Det er et lækkert program Strøm Festivalen har fået stablet på benene, og lørdag aften bliver rigtig god, når Enghaveparken får besøg af den britiske, elektroniske musiker Kieran Hebden aka Four Tet. Derudover er der også mulighed for at høre den tyske electro-ekvilibrist Pantha du Prince slå sig løs, ligesom det utvivlsomt bliver en stor oplevelse at opleve britiske Mount Kimbie, hvis debutalbum vi kastede seks stjerner efter.
 


Four Tet ”Sing’

Gold Panda
21. august på Dunkel

Det klikkede og knitrede, da englænderen Derwin under aliaset Gold Panda sidste år fik en del opmærksomhed i blogosfæren med sit korte men absolut effektive og finurlige mini-hit ‘Quitters Raga’. Nu har du chancen for at høre den elektroniske musiker live, når han giver koncert på Dunkel. Opvarmningen står Kenton Slash Demon for.


Gold Panda ‘Quitters Raga’

Jay Electronica
25. august på Loppen

Den amerikanske rapper anses for at være en af genrens største talenter, også selvom han endnu ikke har udgivet et helt album. Og efter han til manges store skuffelse aflyste sin opvarmningstjans for Mos Def i Vega i april, er forventningerne til Jay Electronicas første live-optræden i Danmark kun blevet endnu større.


Jay Electronica ‘Exhibit C’

Suicide
27. august på Statens Museum for Kunst

Suicide er legender, og deres første album er en milepæl i musikhistorien. Duoens monotone og elektroniske punkrock har inspireret så forskellige navne som Bruce Springsteen, Raveonettes og senest M.I.A, der samplede det gamle Suicide-nummer ’Ghost Rider’ og fik det fremragende ’Born Free’ ud af anstrengelserne. Nå, enough said, lad os høre historien om Frankie.


Suicide ‘Frankie Teardrop’

Hot Chip
27. august i Store Vega

Hvis man ikke har fået stillet sin danselyst til nogen af sommerens mange festivaler, får man nu en sidste chance, når det sprælske, britiske electropop-orkester kigger forbi Vesterbro. Alexis Taylor er som altid i front, og han og resten af bandets besøg vil uden tvivl resultere i en sveddryppende og farverig fest.


Hot Chip ‘One Life Stand’

Neon Indian
27. august i Lille Vega

Midnatskoncert med Neon Indian. Kan det blive meget bedre? Den 22-årige Alan Polomo tager sit synth- og syre-glade projekt med til Danmark, og er man vild med ligesindede kunstnere som MGMT og Ariel Pink, bør man klart indløse billet til den her koncert, der helt sikkert bliver en psykedelisk lækkerbisken.


Neon Indian ‘Terminally Chill’

Au Revoir Simone
28. august på Loppen

Tre smukke piger med keyboards. Sådan kan man lidt forsimplet opsummere den amerikanske trio, der stammer fra det cool hipsterkvarter Williamsburg i New York. Gruppen kombinerer minimalistiske synthtoner med old school-trommemaskiner og fløjlsbløde vokaler. Det er lige til at blive forelsket af, og så er der tre at vælge imellem.


Au Revoir Simone ‘All or Nothing’
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af