Månedens sejeste musikvideoer

Deforme kødklumber, babyer med overskæg, vildfarne øjenæbler og lussingestafetter. Der er ikke mangel på vildskab i dette seneste kuld af stærke musikvideoer.

Hvilken video, synes du, er månedens bedste? Giv din mening til kende i kommentarfeltet nederst på siden. Chromeo ‘Don’t Turn the Lights On’
Instruktion: Keith Schofield

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangens perfekt fesne omkvæd »don’t turn the lights on, tonight I wanna see you in the dark« passer som fod i hose til videoens røde tråd: ekstremt eklatante øjenæbler. Morsomt skabt af manden bag Charlotte Gainsbourg og Beck-genistregen ‘Heaven Can Wait’. Trentemøller ‘Even Though You’re With Another Girl’
Instruktion: Adam Hashemi

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I videoen til Trentemøllers andensingle med Josephine Phillip på vokal har instruktør Adam Hashemi (Mew, Oh No Ono) ladet sig inspirere af en drøm og skabt en surrealistisk film-noir fortælling, hvis handling må være op til dig at fortolke. Yeasayer ‘Madder Red’
Instruktion: Andreas Nilsson

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Er det mulig at gøre en historie om forholdet mellem en ung, smuk blondine og en deform kødklump med én arm, der ligner E.T.’s mutant-tvilling, til en smuk lille fortælling. Ja, må man konstatere, når man ser denne video, der hidkalder den seje historiefortælling i 90’ernes musikvideoer. Riva Starr (feat. Nôze) ‘I Was Drunk’
Instruktion: JMD

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En af årets indtil videre sjoveste (og i hvert fald mest nuttede) musikvideoer er her en realitet. Og der skal ikke meget andet til, end at lade en baby gro et overskæg, mens den synger stroferne fra den franske balkanhouse-duo Nôze. Broken Social Scene ‘All To All’
Instruktion: Justin Barber

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Du har set det før. Tror du. For selv om ‘slow-motion-tæsk-videoen’ ikke er noget nybryd, så skiller denne kindhest-stafet sig ud med en overraskende og medmenneskelig afslutning. Og så er den virkelig flot skudt.

Janelle Monáe ‘Cold War’
Instruktion: Wendy Morgan

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gad vide om D’Angelos ’How Does It Feel’-overkropsvideo og Sinead O Connors ‘Nothing Compares 2 U’-tudevideo har været på romantisk weekendophold sammen for ni måneder siden. For Janelle Monaes video ligner et perfekt afkom af de to legendariske one-take videoer. Stærke sager! Familjen ‘Det var jeg’
Instruktion: Mats udd

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Indsmurt i guld famler Familjens ankermand Johan T. Karlsson rundt i en svensk skov, for derefter at crashe et krebsegilde, så gæsterne er ved at kløjes i snapsen. Og så står den ellers på trampefest Familien Sverige-style. Ratatat ‘Drugs’
Instruktion: Carl Burgess

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kan du huske Soundgardens video til ‘Black Hole Sun’? Hvis ja, så har du lært, at man ikke skal stole på mennesker, der smiler alt for meget. Her slutter det hele i gråd, skrig og dårlige narko-trips, der vel kan tolkes som en elegant løftet pegefinger til sangtitlen.
Dungen ‘Skit I Allt’
Instruktion: Jenny Palén & Annika Aschberg

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De svenske psych-troldmænds HD-performance krydsklippes her med smalfilmsoptagelser af hvad der kunne være en efterfest til en af Den Gamle Fabriks marmelade-reklamer. Og blandingen fremstår utroligt nok helt naturlig. Male Bonding ‘Weird Feelings’
Instruktion: Fredrik Egerstrand and Mikel Cee Karisson

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Når Crystal Castles rammer Vega til november er det med disse britere som opvarmning. Og lad os da håbe at trommeslagerens trommestikker ikke bliver til spaghetti som tilfældet i dette sjove low-budget mareridt!

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af