Pitchfork kårer 90’ernes bedste sange

De, som har set filmen ‘High Fidelity’, vil være klar over, at inkarnerede musiknørder laver lister over alt muligt: De ti bedste break-up-sange, ti plader du må tage med på en øde ø og så videre. Det indflydelsesrige amerikanske musiksite Pitchfork gør fra tid til anden status med den slags lister, og de har netop sluppet en liste over 90’ernes 200 bedste sange kåret af sitets skribenter.

Mange af 1990’enes musikalske tendenser er pænt repræsenteret på listen, hvor du således både finder grunge, britpop, hiphop, r’n’b, shoegazer, triphop og meget andet. Listen toppes af de nyligt genopståede amerikanske indierockere Pavements generationsportræt ‘Gold Soundz’ fra deres 1994-album ‘Crooked Rain, Crooked Rain’, den efterfølges af Pulps britpop-klassiker ‘Common People’ på andenpladsen og Dr. Dre og Snoop Doggs G-funk-banger ‘Nuthin But a G’ Thang’ på tredjepladsen, mens tungere 90’er-navne som for eksempel Nirvana, Björk, Oasis og Radiohead må tage til takke med placeringer længere nede på listen.

Se hele listen HER.


Pitchforks top 10:

1. Pavement Gold Soundz’ (1994)
2. Pulp ‘Common People’ (1995)
3. Dr. Dre feat. Snoop Dogg ‘Nuthin’ But a G’ Thang’ (1992)
4. Radiohead ‘Paranoid Android’ (1997)
5. Wu-Tang Clan ‘Protect Ya Neck’ (1993)
6. My Bloody Valentine ‘Only Shallow’ (1991)
7. Neutral Milk Hotel ‘Holland, 1945’ (1998)
8. Aaliyah’Are You That Somebody?’ (1998)
9. Beck ‘Loser’ (1993)
10. Weezer ‘Say It Ain’t So’ (1994)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af