The Pixies hylder chilenske minearbejdere

Der er mange måder, hvorpå man kan hylde hverdagens små og store mirakler. De legendariske indierockere i The Pixies var dybt følelsesmæssigt berørte af historien om de 33 chilenske minearbejdere, som forleden blev reddet sikkert op til overfladen efter at have været fanget under jorden i 69 døgn, at de i forgårs valgte at spille en speciel koncert i den chilenske hovedstad Santiago for at ære minearbejderne. Koncerten, der var The Pixies’ første i Chile, var også den længste i bandets historie.

»Vi var meget berørte af historien, hvordan den har påvirket mange menneskers liv, og hvordan det chilenske folk har formået at stå sammen og støtte op omkring, hvad der må betegnes som et mirakel. Vi ville gøre noget for at vise, at vi var påvirkede af det, så vi spillede et specielt sæt. Vores længste nogensinde. 33 numre – et for hver af minearbejderne. Fem minutter før koncerten fik vi at vide, at samtlige minearbejdere var reddet i sikkerhed. Det er helt sikkert et af de mest meningsfulde shows, vi nogensinde har spillet«, fortæller The Pixies-frontmand Black Francis i en pressemeddelelse.

Tidligere har Foo Fighters skrevet nummeret ‘Ballad of the Beaconsfield Miners’ til ære for to australske minearbejdere, der var fanget i en sammenstyrtet mine. Minearbejderne ønskede at få sendt mp3-afspillere med Foo Fighters’ musik ned i mineskakten. Det kunne Dave Grohl ikke stå for, så han sendte en personlig hilsen til dem, hvori han lovede, at han ville give en øl, når de kom op til overfladen igen. Og som den rare mand han er, så holdt Grohl sit løfte og smed da også lige et par Foo-koncertbilletter oveni hatten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af