Keith Canisius

På trods af sine to forrige udgivelser i bagagen er danske Keith Canisius fra den hedengangne shoegazeduo Rumskib næsten ukendt herhjemme. Det laver ‘This Time It’s Our High’ forhåbentligt om på – af to grunde: 1. Han har lagt støjrocken på hylden. 2. Det er skidegodt lavet.

Keith Canisius’ yderst bæredygtige sammensmeltning af psychpop, dream wave og shoegaze er et udfordrende bekendtskab, men der er ikke sparet på den sommerlige popmentalitet, og i de snørklede kompositioner kæmper de gode melodier om pladsen. Numre som titelnummeret og ‘Kill Your Systems For Earth’ bringer tankerne hen mod Animal Collective og medlemmernes soloprojekter, mens hybridens mere støjende passager vidner om Canisius’ fortid som støjrocker med kærlighed til My Bloody Valentine. Der er en legende progression i de repetitive numre, som bryder med mange gængse opfattelser af, hvordan musik skal lyde – tonalitet og rytmik sættes på prøve på ‘First Tambourine Love’, og resultatet er sjældent hørt mere imponerende i dansk musik.

Det er tvivlsomt, om denne udgivelse rykker Keith Canisius op i den danske indie-elite – til det er den trods alt nok for svært tilgængeligt. Men det skulle undre mig, om han ikke langt om længe får en velfortjent plads på musikkens Danmarkskort.

Keith Canisius. 'This Time It's Our High'. Album. Darla/Labelkollektiv.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af