Clara Bryld

I disse ‘X Factor’-tider, hvor uinspirerende sangtalenter uden skyggen af musikalsk kreativitet får kastet pladekontrakter i nakken, mens de reelle talenter kæmper for overlevelse, er det dejligt at se, at originalitet og sangtalent stadig kan gå hånd i hånd. Det gør de nemlig hos Clara Bryld. Den danske sangerinde har tidligere sunget for Efterklang, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel, men nu er hun klar med sit debutalbum ‘On Your Wall’, hvor hun i selskab med sit klaver disker op med lette popfinurligheder.

Bryld veksler over pladens 11 skæringer mellem jazzet legesyge på åbneren ‘Sunbeams, Ships & Snowflakes’ og ‘Devil May Care’ og let melankoli på ‘Sunday’ og ‘On Your Wall’. Det er dog i førstnævnte kategori, hun er bedst. De afdæmpede numre på ‘On Your Wall’ bliver hurtigt kedelige, og Bryld adskiller sig her ikke ret meget fra kvindelige singer/songwritere som Tina Dickow og Norah Jones.

Det er selvfølgelig ikke ubetinget dårligt, men albummets originalitet findes i de legende kompositioner som ‘The Train’, hvor blæsere og latinamerikanske rytmer giver den simple popsang et lunt strejf, som klæder hendes stemme umanerlig godt. Det samme er tilfældet på den minimalistiske ‘Animals’, hvor Bryld udfolder sin stemmes potentiale til lyden af cikader og fuglekvidder. Der er desværre ikke nok af dem, og de melankolske numre ender med at gøre et kalorielet album til en tung fornøjelse.

Clara Bryld. 'On Your Wall'. Album. Divine.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af