Efterklang og Frisk Frugt kan vinde Nordic Music Prize

Når den norske byfestival by_Larm indtager Oslo i næste måned, uddeles undervejs den nystiftede Nordic Music Prize til sidste års bedste nordiske album. I den forbindelse har nomineringskomiteen udvalg de 12 bands, der har mulighed for at hjemtage prisen, og i feltet finder man Efterklang og Frisk Frugt.

I forbindelse med nomineringen udtaler den danske juryformand Ralf Christensen: »Efterklang har allerede vakt fortjent international opmærksomhed og høstet store anmeldelser her til lands med deres originale og sofistikerede pop-udforskninger. Sidstnævnte (Frisk Frugt, red.) er en fremragende dark horse, som med sit hjemmegjorte verdensmusikalske perspektiv repræsenterer vores nation med en unik vision, som vil kunne vække genklang i det store udland – og det på trods af at albummet ikke er blevet anmeldt af alle større danske medier«.

De to danske bands er blandt andet oppe imod svenske Robyn, The Radio Dept. og Dungen, norske Serena-Maneesh og islandske Jónsi. Udover hæderen og æren kan vinderen også drage hjem med 20.000 euro til opsparingen.

De 12 nominerede album:
1. Dungen ‘Skit i altt’
2. Paleface ‘Helsinki – Shan-gri-La’
3. Frisk Frugt ‘Dansktoppen møder Burkino Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite’
4. Susanne Sundfør ‘The Brothel’
5. Robyn ‘Body Talk’
6. Jónsi ‘Go Do’
7. Efterklang ‘Magic Chairs’
8. Serena-Maneesh ‘S-M 2: Abyss in B Minor’
9. The Radio Dept. ‘Clining to a Scheme’
10. Olöf Arnalds ‘Innundir skinni’
11. Kvelertak ‘Kvelertak’
12. First Aid Kit ‘The Big Black and the Blue’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af