Fantastic Mr Fox

Basmusik har aldrig været nogen god betegnelse. Lige nu virker den dog særligt upræcis. Basmusikken forbliver udefinerbar, men karakteristisk netop nu er, at bassen fylder stadigt mindre. I stedet blander house, techno, trommer og samples blod som aldrig før. Selv om det lyder som en forudsigelig kombination, er det netop evnen til at overraske, der holder basmusikken i live.

Fantastic Mr Fox leverer overraskelser nok på ‘Evelyn’. Knap to minutter inde i ‘Fool Me’ er der endda lidt for mange. Trommerne taber pulsen et kort øjeblik, og dampen går af den ellers så stramme 2-step-rytme. Eller måske bliver den netop slået fast? Grænsen mellem rytme, leg og et nydeligt stablet kaos flyder ofte ud hos Mr Fox. Selv om den opskrift oftest fungerer, mangler der et samlingspunkt, der kan løfte numrene det sidste stykke.

‘Evelyn’ placerer sig mellem Mount Kimbies melodiske soundscapes og Untolds anarkistiske udskejelser. Det er ikke noget dårligt udgangspunkt, men man savner, at Mr Fox tør satse på én side. Om ep’en skiller sig nok ud til at skabe røre i post-dubstep-andedammen er derfor tvivlsomt. Fantastic Mr Fox har alle forudsætningerne i orden, men konkurrencen netop nu er urimeligt hård. Unge britiske producere vælter frem som aldrig før, og selv om Fantastic Mr Fox har tjek på knapperne, er de grænser, han prøver af,  allerede blevet testet af andre ivrige talentspirer.

Fantastic Mr Fox. 'Evelyn'. Album. Black Acre.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af