10 ting du ikke vidste om The Streets

Mike Skinner har lige smidt sit ultimativt sidste The Streets-album på gaden. I den anledning kan du her læse ti overraskende facts om den karismatiske brite – fra hans pinlige øjeblikke, vildeste skodjobs til vilde festanekdoter og fremtidige planer.

1. Pinligste øjeblik: »We all live in a yellow submarine«
Mike Skinner (ikke Nascar-køreren eller ham her, men The Streets-bagmanden) sprang ud i musikken ved at spille keyboard som fem-årig. Hans musikalske selvtillid led dog et tidligt knæk i skolegården. Mike Skinners pinligste øjeblik: »Min bror sang ‘Yellow Submarine’ på scenen med sin klasse foran hele skolen. Jeg sang med, fordi jeg ville blære mig. Sangen stoppede pludselig, og jeg var den eneste i hele aulaen, der sang«.

2. Syg i hovedet
Ligesom Ian Curtis, Neil Young og Adam Yauch fra Beastie Boys lider Mike Skinner af epilepsi, hvilket blandt andet betyder, at han ikke må se for meget tv af gangen. Dog har han ikke haft et anfald i mange år. I slutningen af 2009 fik geezeren også konstateret M.E. (Chronic Fatigue Syndrome). »Det er ikke så alvorligt. Jeg har det stadig. Det er bare følelsen af at have sprunget et måltid over. Hvilket er lidt foruroligende, når jeg har spist brie hele dagen«.

3. It’s a dirty job, but someone’s gotta do it

Mike Skinner har ikke hevet sin socialrealistiske hverdagslyrik ud af den blå luft. Før han blev rig og kendt og hang ud med de fede, var The Streets-manden fast inventar bag disken i diverse fastfood-restauranter i London. Prisen for det værste job går dog til Skinners tjans som toiletrenser på en rasteplads. Eeew…

4. Blev mobbet af Lily Allen

En af de mere underholdende typer af voksenmobning finder man, når musikere hænger hinanden ud på Twitter. Vi lader lige denne her Twitter-korrespondance mellem Mike Skinner og Lily Allen (der måske ikke helt har forstået, at lange linealer stadig godt kan måle små ting) tale for sig selv:

Mike Skinner: »Now is not the time for dick measuring«.
Lily Allen: »Hmmmmm. That may be quite tricky. Do they make two-inch rulers?«

Ouch!?

5. Døden
I sit angiveligt sidste The Streets-interview nogensinde (tidligere på måneden med Guardian) fortalte en sortsynet Skinner, at det eneste interessante ved noget er døden. »Så hvis man skal tale om The Streets, så er det at slutte The Streets nok det mest interessante at tale om«. Og apropos død, så var Skinners største nærdødsoplevelse, da han var lille, og en ven affyrede en temmelig slatten legetøjspistol få centimeter fra hans tinding: »Plastikkuglen stoppede dog alligevel projektilbanen et par millimeter fra mit hoved«.

6. »Tak til gud, min familie…« Nej tak!
Vi er nok mange, der godt kan undvære de lange takketaler inde i cd-covers. Det kan Mike Skinner også. Han nøjes med at takke alle de kvinder, der har dumpet ham, og de fyre, der har tævet ham gennem livet. »Når en tømrer laver dig et skab, går han jo heller ikke ud af dit hus, mens han siger »Jeg vil bare gerne takke min mor for at have opdraget mig««.

7. Lange fingre
Det er ikke kun Winona Ryder, der kan. Mike Skinner har indrømmet, at han under et af sine første interviews med Radio Ones Jo Whiley stjal en mikrofon fra studiet, som han brugte til at indspille sine to første album med. Skinner fik senere dårlig samvittighed og skrev et nummer til Jo i form af et Bloc Party-remix, hvor han undskylder for sine lange fingre.

8. Party on!
At Mike Skinner har prøvet sin andel af rusmidler og oplevet en sindssyg fest eller to, kan ikke komme bag på nogen. Én fest i Miami mindes han dog som den vildeste. »Det var fuldstændig som i musikvideoer. Og så terroriserede jeg dj’en Paul Oakenfold. Vores forhold blev aldrig det samme, men jeg kan huske, han sendte mig en ordenlig joint backstage, med en seddel hvor der stod »Du skal vist lige slappe lidt af, makker«.

9. Skinner er blevet far
Den evige drengerøv er sgu blevet far! Det skete i al stilhed sidste år, hvor datteren Amelia blev født. På sangen ‘Blip on a Screen’ fra det kommende album synger han »You’re growing thumbs / I’m going numb/ Tucked into your mum/ Looks like it could be quite fun«. Sikke blød du er blevet, hr. Skinner!

10. Filmverdenen venter
Når nu The Streets snart er et overstået kapitel, vil Skinner starte på ny og kaste sig ud på dybt vand. Sammen med vennen Ted Mayhem er de i gang med skrive manuskript til en thriller, der foregår på et hospital. »Der er ingen kebabsteder. Ingen narkotrips…Vi vil bare lave noget, der er smukt, intens og interessant hele vejen til slutningen.« God vind!

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af