Beans

Brooklyn-rapperen Beans fra hiphop-kollektivet Anti-Pop Consortium lever op til sit slængs oprørske navn med 33 minutters adræt electro-hiphop. I modsætning til tidligere udgivelser er musikken kringlet af andre end ham selv. Eksempelvis bidrager Four Tet og Flying Lotus til de buldrende og slagtøjstunge lydflader.
 
Ofte lyder det som klassisk b-boy-hiphop med kontante trommebeats og økonomisk og syntetisk instrumentering, men her med et originalt twist af gakket og dyster løssluppenhed. Det kan tilskrives producernes inspirerede bidrag. Beans rim, som lugter lidt (for meget) af hiphoppens iboende selvhævdelsestrang, tonser igennem numre, der – i mere udvandede udgaver – snildt ville kunne findes på en majorlabel-udgivelse fra Jay Z eller under dække af en Neptunes-produktion. ‘Deathsweater’ er eksempelvis et friskt bud på en opdatering af Pharrell og co.’s noget udkogte lyd; et funklende eksempel på traditionstro, men kreativ hiphop.

Åndedrætskontrol er der masser af, men det kniber lidt med luften. Flere gange stranguleres mening og musik i Beans fremadbrusende rimflod. Det ville klæde numrene, hvis musik og tekst kunne ånde og hver især komme til sin ret. Enkelte gange lykkes det rigtig godt, som på den fremragende funkblues ‘Mellow You Out’ med Tunde Adebimpe fra TV on the Radio. Adebimpes klagende sang og Beans – for en gangs skyld – veldoserede trykborsrap går her op i en højere enhed, der kan få både hiphop-hoveder og andet musikelskende godtfolk til at rokke med.

Beans. 'End It All'. Album. Anticon.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af