The White Stripes stopper

Via deres website har Jack og Meg White her til aften offentliggjort, at de stopper deres musikalske samarbejde som The White Stripes. Der er mange årsager til valget, skriver de, men mest af alt vil de gerne »bevare, hvad der er smukt og specielt ved bandet og lade det forblive det«. De udelukker, at bruddet skyldes kunstnerisk uenighed eller problemer med helbredet.

»The White Stripes tilhører ikke længere Meg og Jack. The White Stripes tilhører dig nu, og du kan gøre med det, hvad du vil. Det smukke ved kunst og musik er, at det lever for evigt, hvis folk vil«, skriver duoen i den officielle udmeldelse. Derudover lover duoen, at de vil udgive tidligere uudgivne studie- og liveoptagelser gennem Jack Whites Third Man Records og andre officielle kanaler. Læs hele meddelelsen fra Jack og Meg HER.

Jack og Meg albumdebuterede i 1999 med ‘The White Stripes’, men fik for alvor deres gennembrud to år senere med ‘White Blood Cells’, som vi udråbte som et af 00’ernes bedste album, og numre som ‘Fell in Love With a Girl’ og ‘Dead Leaves and the Dirty Ground’. Deres bluesinficerede garagerock satte et vigtigt og rødt/hvidt/sort præg på musikken i 00’erne.

Læs vores storr interview med The White Stripes fra Soundvenue #14 HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af