Interpol – uengagerende bekendtskab

Vel har de detroniserede konger af cool store beats, men en stor del af attraktionen ved Interpol er altså deres detaljerede og intrikate guitarspil, som alt for ofte druknede fuldstændig i KB Hallen tirsdag aften. Det kan godt være, at Kings of Leon og White Lies kan slippe af sted med at spille her, men deres musik buldrer også hult til at starte med. Fy føj, og lad os så se at få indført et koncertforbud i den hal!

I de mest travle numre som ‘Barricade’ var det noget nær umuligt at udskille detaljerne i den mudrede lydkulisse – selve antitesen til Interpols ellers knivskarpe og monokrome æstetik. Bedst var koncerten derfor, når bandet kastede sig i mere luftige arrangementer som på ‘Hands Away’ og ‘Rest My Chemistry’, hvor den rungende lyd kunne fungere som aktiv medspiller.

Selv om lyden i KB Hallen langt hen ad vejen må klandres for den skuffende oplevelse, går bandet dog selv ikke helt fri. Publikumsfavoritten ‘Evil’ blev således skæmmet af, at ingen i bandet virkede til at kunne blive enige om tempoet. Men overordnet fungerede samspillet fint, taget i betragtning at bandet kun har spillet tre koncerter med deres nye bassist Brad Truax. Han udfyldte rollen fint, men nogen Carlos D bliver han altså aldrig.

Det der har gjort Interpol til et stort navn er – udover musikken selvfølgelig – deres distancerede og cool attitude. Men parret med elendig lyd og en nedadgående formkurve blev den force i KB Hallen vendt til noget negativt, og så blev newyorkerne et decideret uengagerende bekendtskab. Symptomatisk nok stod undertegnedes sidemand flere gange og tjekkede fodboldresultater på sin mobil undervejs. Selv om Interpol ellers leverede et stærkt sæt ekstranumre med ‘Take You on a Cruise’ som et tårnende højdepunkt, stod det overordnede flade indtryk ikke til at ændre.

Spådommen lyder derfor herfra, at koncerten vil være glemt om et par dage. Og hvis ikke Interpol formår at genopfinde sig selv, kommer de ikke til at spille foran flere tusinde mennesker i KB Hallen næste gang. Hvilket, når alt kommer til alt, måske vil være en god ting. Både for os og for dem.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af