Lyt til The New Springs debutalbum

Shout Wellington Air Force-sangeren Bastian Kallesøe solodebuterer om en uge som The New Spring. Men allerede nu kan du høre hele den selvbetitlede solodebut nedenfor indtil mandag den 28. marts, ligesom du kan læse hans poetiske gennemgang af albummets ti numre under playeren.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Imens jeg skrev sangene til The New Spring, havde jeg altid en bog på mig, som jeg skrev små digte/notater i. Ved hvert digt skrev jeg dato, samt hvor det var skrevet. Det var ment som inspiration, men også som dokumentation af livet på det tidspunkt. I denne track-by-track er hvert nummer altså også blevet udstyret med et lille digt fra den samme periode, hvor sangen er skrevet.

01. Little Poem
Det var altid sådan her, pladen skulle åbne. Solen stod ind ad vinduet, da vi indspillede guitarer. Mine venner Jesper og Søren synger en masse kor på pladen. Denne sang er ingenting uden dem. Teksten er den korteste, men jeg brugte flere måneder på den.
10/08-2009, i tog med bandet:
I begyndelsen
Var alle kontinenter forbundet
Og himlen
Altid blå

02. For Everest (Shelley)
Var den første sang, jeg skrev til pladen. Jeg ville lave noget, der var helt enkelt. Emil spiller smukt på trommer og percussion. Det tog tid, naboerne kom og klagede. Vi forstod dem godt.
12/11-2009, hjemme:
Jeg drømte om dig i nat
Jeg kunne ikke huske noget
Kun dig

03. By Your Side
Vi indspillede guitaren ude i gangen, fordi vi syntes, det lød sjovt. Rummet var kun et par kvadratmeter stort, men det lavede sin egen underlige, lille katedral.
24/08-2009, forelæsning:
I hjertets forgreninger
Antydes en geometrisk regelmæssighed
Et lukket kredsløb, som altid er parat til at forelske sig
I en ny sygdom

04. A Fox in the Snow
Alting var dækket af sne, da jeg skrev den sang. Jeg er ikke så vild med sne. Jeg savnede farverne, især de rødlige nuancer. Sangen handler om ild.
23/12-2009, Lemvig:
Ild er bedre end jord, luft og vand
Ild transformerer
Alt

05. Sunny Meadows
Jeg tog til Berlin, hvor jeg blandt andet skrev teksten til ‘Sunny Meadows’. Jeg studerer kunsthistorie og havde lige skrevet en opgave om landskabet i ‘Mona Lisa’. Måske forsøgte jeg at beskrive kroppen som et landskab. Eller også var det landskabet som en krop.
08/10-2009, Hohenstaufenplatz, Berlin:
Gør det nu.
Tænk på tomhed, din vægt i rummet, på pladsen, på gaden
tænk på Kjeld, på døden og farven blå
ikke dine buksers blå, bare farven

06. The Glow
Minder mig om Aske, som har mixet pladen og hjulpet mig med at indspille en masse. Jeg har altid gerne villet skrive en sang, man kan danse til. Dette er nok det tætteste på, jeg kommer.
29/11-2009, hos Christian:
Vi er fulde og alt hvad vi siger i aften er rigtigt:
“Piger kan godt lide fyre med selvtillid”
Kom nu! Gør noget mere!

07. Ceremony
Ordene blev skrevet i Berlin. Sangen ændrede sig konstant, og jeg startede forfra hele tiden. Min hånd gik i krampe, første gang jeg skulle spille ‘Ceremony’ live. Jeg er stadigvæk lidt bange for den sang.
09/10-2009, Hohenstaufenplatz, Berlin:
Jeg ville ønske at min erindring havde en krop
Et hus, hvor væggene og taget givet efter, falder
Som følge af trykket indefra,
et monument

08. Little Poet
‘Little Poet’ minder mig om at være 17 år gammel og skrive poesi. Jeg skrev den på min gamle guitar på mit barndomsværelse i Vestjylland. Klaveret på nummeret lyder sådan lidt honky-tonk-agtigt, og jeg forestiller mig altid en slags saloon. Søren griner til sidst på outroen, og det er nok mit yndlingssted på hele pladen.
19/12-2009, hos Astrid:
Tolv år før dig ridser jeg mit navn ind i et træ
To år efter, i en ubåd, i et krater, langt under havets overflade
Glemmer jeg det igen

09. Barricades
Er skrevet lige efter rydningen af Brorsons-kirken. Det var sommer og dejlig varmt, men det føltes som om, byen var i opløsning. Nogle politiske beslutninger er så forfærdelige og forkerte, at ikke engang kærligheden efterlades uberørt.
14/08-2009, Rantzausgade:
I morges var opsvulmede kirtler
Jeg rødmer af alt det
Som kun kan bæres udenpå

10. Maybe Love
Jeg kan godt lide, når en plade slutter på en meget definitiv måde. ‘Maybe Love’ har altid været et roligt landskab og ingenting kunne følge efter den.
12/10-2009, i fly fra Berlin til København:
Træerne
Blev født gamle
Træerne
Blev født uden veer
Træerne
Stod oprejst da de døde
«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af