Per Vers

Først var der tuderock, og nu er der også klynkerap. En akademisk undersøgelse fastslog for nylig, at danske rappere er blevet en flok klynkerøve. Den simple forklaring er, at rimsmedene er blevet ældre og derfor er begyndt at rappe om det, der nu optager dem – nemlig familie, forhold og følelser.

Per Vers bekræfter tendensen med sit andet soloalbum, hvor den 34-årige rapveteran blotter jeg’et. Han er ikke bange for at beskrive sig selv som »verdens lykkeligste tudefjæs«, der elsker sin kones ‘Englefjæs’, kun ønsker, at hans børn skal ’Hav det godt’, og ser livet som en ‘Smuk kamp’.

Men i modsætning til meget andet klynkerap er her ingen selvhøjtidelighed. Per Vers klynker med karisma. Men en jordbunden nærhed og underspillet humor, som rent faktisk er, ja, voksen. Hvor hans ordkløven tidligere kunne lyde underfundig for rimets skyld, er den nu oftest underfundig for at understøtte meningen i teksterne.

Og hvor andre tyer til mol og melankoli i lydbilledet, er Pers personlige rimerier pakket ind i melodisk medrivende beats, som er signeret de to svenske superproducere DJ Large og Embee. Sammen har de skabt et solidt og sammenhængende værk, som kun kan klandres for at være lidt for mageligt og mangle mere vildskab end et par drengerøvs-numre undervejs.

Per Vers. 'EGO'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af