The Raveonettes

Om Sune Wagner og Sharin Foo er blevet ramt af sukkerchok efter mødet med Thomas Troelsen på ‘In and Out of Control’ vides ikke. Men man skal ikke mange numre ind på efterfølgeren, før det slår én, hvor forskelligt den danske duo denne gang har grebet sagerne an.

Hvor forgængeren var skarptskåren og (i Raveonettes-regi) skamløst poppet, så er ‘Raven in the Grave’ en mere dyster sag. Man aner konturerne af en modreaktion, en bevægelse hen imod et mere sivende, sansende og søgende udtryk, hvor stemningen flere steder er lige så vigtig som melodimageriet. Resultatet er mere sfærisk, synth-sovset og melankolsk.

Den kombination rammer de allerede bull’s eye med på albummets første nummer ‘Recharge and Revolt’, der ganske vist lyder kriminelt meget som svenske The Radio Dept., men som besidder så meget melodisk finesse, at man gladelig lader sig drukne i heliumslette synth-flader og knitrende guitarstøj. Andre hjørnestene udgøres af den sarte ‘Forget That You’re Young’, hvor man næsten kan mærke Sune og Sharins vejrtrækning på sin øreflip, den fine lille 50’er-agtige ballade ‘Summer Moon’ og den klassiske uptempo-skæring ‘Ignite’ med rastløs fremdrift og retro-cool klingende guitarakkorder.

Andre steder – som på ‘Let Me in Out’ og ‘Apparitions’ – går der dog stilstand i den, og de øjeblikke er medvirkende til, at albummet lyder som et mellemspil. The Raveonettes har begivet sig ud i nye territorier. Hvor de ender henne, bliver spændende at følge.

The Raveonettes. 'Raven in the Grave'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af