Beastie Boys

De har ikke alene fået retten til at feste, de har stadigt lysten. Selv om man kan ane flere grå hår under de fjollede parykker, der ofte sidder klasket på hovedet af elskværdige Beastie Boys, så fremstår ‘Hot Sauce Committee Part 2’ overraskende frisk og med masser af skæv humoristisk spilleglæde. En rå larmende blanding af klassiske Beastie Boys-dyder: Power-hiphop baseret på håndspillede instrumenter med afstikkere til punkrock og tilsat energisk skinger rap flænset af distortion.

Man kunne ellers fornemme begyndelsen på enden af karrieren ovenpå 2004’s tilbageskuende og jævne old school hiphop-hyldest ‘To the 5 Boroughs’ og den afdæmpede instrumentalplade ‘The Mix-Up’ fra 2007. ‘Hot Sauce…’ har ikke en ny hitsingle som ‘Sabotage’, ‘Sure Shot’ eller ‘Intergalactic’ men lyder mere som numre, der akkurat missede cuttet til pladerne fra den gyldne periode i 90’erne med ‘Check Your Head’ og ‘Ill Communication’.

Den dub-inspirerede ‘Don’t Play No Game That I Can Win’ med Santigold er en vuggende catchy overraskelse, der viser, at drengene ikke er afvisende overfor nye toner, og som uden tvivl vil sprede gode vibes til sommerens havefester. Singlen ‘Make Some Noize’ besidder med sin groovy baslinje og energiske hårde trommer den helt ægte og uimodståelige Beastie Boys-flabethed, mens den funky ‘Nonstop Disco Powerpack’ sender vokalerne på legelystent rumklangseventyr over flydende trommer tilsat flaskespil. Et lille højdepunkt er ‘Here’s a Little Something For Ya’ med lumske koklokker, tunge trommer og autentisk nakkenikkende omkvæd.

Teksterne kredser om humoristiske latterliggørelser af unavngivne rappere, mens den politiske dagsorden er nedtonet på et album, der langt fra markerer enden på den over 30 år lange karriere for de uforlignelige newyorker-b-boys. Make some noize!

Beastie Boys. 'Hot Sauce Committee Part 2'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af