Southern Gothic Tales

Med lidt hjælp fra mere rutinerede kræfter som CODY og Efterklang, som har leveret henholdsvis strygere og blæsere på ‘Modern Man’, har Southern Gothic Tales begået et særdeles kompetent og visuelt stærkt alternativt countryalbum. Den største ære skal dog gå til frontmand Anders Riis’ egne og meget velskrevne sange.

Bandnavnet er en hyldest til countrylegenden Gram Parsons, og så højt når ‘Modern Man’ dog ikke, men mindre kan jo trods alt også gøre det. Musikalsk har vi at gøre med ti melankolske hymner, som i bedste southern gothic-stil tager fat i livets skyggesider. Mest troværdig virker fortællingerne, når de triste sange tager udgangspunkt i alkoholens knap så positive bieffekter. Som på ‘Blackened Heart’ og det sublime og iørefaldende åbningsnummer ‘Fuck Me Up With Words & Wine’, hvor specielt arrangementets dynamik fungerer fremragende.

Når de musikalske fortællinger ikke altid giver én de samme kuldegysninger, som de to ovenstående sange gør, har kvartetten et andet es i ærmet i form af en række sange, der visuelt fremkalder meget stærke billeder. I denne facet springer specielt ‘Where Everybody Drown’ i ørene, hvor man som lytter på smukkeste vis føler sig hensat til et øde westernlandskab. Albummet har også sine få svipsere, men alt andet lige er det et anbefalelsesværdigt album alene på grund af de tre fremhævede sange.

Southern Gothic Tales. 'Modern Man'. Album. Slow Shark/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af