Fem Roskilde-anbefalinger: En mand og hans laptop

I dag kommer vi med fem Roskilde-anbefalinger, der alle har noget helt bestemt tilfælles. Nemlig en særlig kærlighed til deres laptop. Læs med i morgen, hvor vi guider dig til fem nye navne.

Læs også: Fem Roskilde-anbefalinger: Følelserne uden på tøjet
Læs også: Fem Roskilde-anbefalinger: Solskinsmættet sommerrock
Læs også: Fem Roskilde-anbefalinger: Beats, rim og swag
Læs også: Fem Roskilde-anbefalinger: Fra basfest til anarki
Læs også: Fem Roskilde-anbefalinger: Cool newyorkere

Tip 1: James Blake

Cosmopol. Lørdag den 2. juli, kl. 20

»James Blake har en særegen evne til at skildre intime følelser med haltende elektroniske rytmer, klassiske klaverstykker og gulvvridende dubstep-drøn«, skrev vores anmelder, da den 21-årige brite gæstede et udsolgt Lille Vega i april. Og Cosmopol vil da uden tvivl blive pakket til randen, når Blake, akkompagneret af skolevennerne på guitar og trommer, giver sine minimalistiske soulsange nyt liv med ekstra tunge basstød og forførende vokaleksperimenter. Kom tidligt.

James Blake ‘The Wilhelm Scream’ Tip 2: Nicolas Jaar

Cosmopol. Fredag den 1. juli, kl. 14.30

Mens den amerikanske producer slog sit navn fast med mere dansevenlige eskapader, bød debutalbummet ’Space Is Only Noise’ på en mere eksperimenterende udforskning af det elektroniske rum, og det skal i den grad blive spændende at se, hvordan Jaar folder sine diskrete og genreudvidende potpourrier ud på scenen.

Nicolas Jaar ‘Keep Me There’ Tip 3: Gold Panda

Gloria. Søndag den 3. juli, kl. 19

Den perfekte søndagskoncert! Med sine varme lydkollager og blødt pulserende beats vil Gold Pandas elektroniske og sample-rige kompositioner helt sikkert gøre festivalens, for nogen hårde, sidste dag til en langt mere behagelig oplevelse. Luk øjnene, glem at du ikke har været i bad i fire dage, og lad dig forføre at de knitrende melodier.


Gold Panda ‘You’
Tip 4: Matthew Dear

Cosmopol. Fredag den 1. juli, kl. 18.30

Amerikanske Matthew Dear har længe haft patent på sin helt egen kobling af synthpop og hårdere elektroniske elementer, og med hans mørke storbyfortællinger og sløve vokal er der lagt i ovnen til en indfangende forestilling, når han på Cosmopol tropper op med et fuldt backingband.

Matthew Dear ‘Don and Sherri’ Tip 5: Walls

Gloria. Lørdag den 2. juli, kl. 03

London-duoen byder på noget for enhver smag, når de gæster Gloria med deres nærmest shoegaze-lignende take på drone, techno og ambiente lydlandskaber. Tydeligt er det i hvert fald at høre, at ene halvdel af duoen, Alessio Natalizia, til daglig kreerer lo-fi dreampop med Banjo Or Freakout, for Walls’ støjende, elektroniske produktioner emmer af nostalgi.

Walls ‘Burnt Sienna’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af