Halvårets 25 bedste sange: Top 25 – 11

I dag begynder vi kåringen af halvårets bedste sange. Vi tæller ned fra 25 og serverer her de første 15 i rækken. Fra Beyoncés sublime pop over Elbows nostalgiske britrock til Frank Oceans flabede r’n’b. Enig eller uenig. Kom med din mening i kommentarfeltet herunder.

Mandag:
Halvårets 10 bedste danske album
Tirsdag: Halvårets 20 bedste udenlandske album (20-11)
Onsdag: Halvårets 20 bedste udenlandske album (10-1)
Fredag: Halvårets 25 bedste sange (10-1)

Lyt til halvårets tracks gratis gennem hele sommeren hos WiMP.

25. Beyoncé ‘1+1’
Der er noget tilbagelænet blæret over åbningsnummeret fra Beyoncés nye fremragende album ‘4’, der er en overraskende direkte kærlighedserklæring til husbonden Jay-Z. Musikalsk er ‘1+1’ en sublim kobling af Prince, Whitney Houston og en 90’er Bon Jovi-ballade. Frækt, rørende og ekvilibristisk udført af det amerikanske vidunder.

24. Hodgy Beats ‘Mystery’
To minutter og ni sekunder tog det OFWGKTA-medlemmet at levere et af årets bedste hiphop-tracks. Med et tungt beat, et syret sample og et flabet fløjte-hook, fik Tyler, the Creator seriøs kamp til stregen af sin gode ven.

23. Blood Orange ‘Dinner’
Vokalen er ren Prince på det tidligere Test Icicles-medlems flabede og ultra funky førstesingle, der lover godt for et kommende album, der udkommer på Grizzly Bear-medlemmet Chris Bears 80’er-elskende pladeselskab Terrible Records.

22. SBTRKT feat. Yukimi Nagano ‘Wildfire’
Blandingen af maskinelle dubstep-beats og Naganos soulede vokal er helt perfekt på dette nummer, som blev sat i scene af det mystiske og maskeklædte klubfænomen SBTRKT.

21. Cut Copy ‘Take Me Over’
Aussie-bandet havde ikke mistet evnen til at skrue en solid dansegulvsfylder sammen på deres nye album og særligt den guitarlirrede perle, der låner sin inspiration fra Men at Works store 1981-hit ‘Land Down Under’, var et højdepunkt.

20. Holy Other ‘Touch’
Manchester-producerens dragende track var et hypnotiserende slow-jam, der med rødder i dubstep, r’n’b og Salems dystre stemninger fik tiden til at stå stille.

19. Jamie Woon ‘Lady Luck’
Mange har fejlagtigt klistret et dubstep-mærkat på Woon, men i virkeligheden er han nærmeret gennemsyret af en blåøjet sensibilitet og udkrænget vokal. ‘Lady Luck’ er med sit sprøde vokalsample og effektive fremdrift Woon, når han er bedst.

18. Elbow ‘The Birds’
Det britiske band skabte et af deres smukkeste værker med åbningsnummeret ‘The Birds’ fra albummet ‘Build a Rocket Boys!’ At der kunne komme så meget skønhed ud af en tekst om en gammel mand, der sidder på et plejehjem om drømmer om sin ungdoms kærlighed var noget af en præstation. Teksten havde følgeskab en en simpel, men iørefaldende melodi og selvfølgelig forsanger Guy Garveys vidunderlige vokal.

17. Blawan ‘Getting Me Down’
Den britiske bas-opkomling tager r’n’b-divaen Brandys ‘I Wanna Be Down’ under kærlig behandling. Opklippet og skruet op i tempo. Blawan kombinerer eminent dubstep og house med en poppet feel. En vaskeægte klub-banger.

16. Toro y Moi ‘Still Sound’
Dette boblende og bas-drevne nummer var et funky højdepunkt på Chaz Bundicks album ‘Underneath the Pine’. Nummeret er gennemstrømmet af den særlige analoge poplyd og varme, som Bundick er så god til at skabe.

15. Cults ‘Abducted’
De to filmstuderende medlemmer i Cults har med ‘Abducted’ skabt indbegrebet af en skramlet ørehænger. Med et Phil Spector-inspireret lydbillede, en melodi der sad lige i skabet og charmerende dreng-pige duet var det svært ikke at falde for den amerikanske duo.

14. Burial/Four Tet/Thom Yorke ‘Mirror’
Sammen spinner Burial, Four Tet og Thom Yorke elektronisk guld på ‘Mirror’, hvor Radiohead-frontmanden bidrager med søvnig og doven vokal oven på et boblende og spirrende beat, der lyder som om, det er optaget i bunden af en brønd.

13. Jai Paul ‘BTSTU’
Den 21-årige London-producers futuristiske r’n’b-funk er intet mindre end fantastisk! Her er wonky synthstykker, samplede laserstråler og dubstep-klingende beats, alt sammen toppet af Jais kølige falset. Det er popmusik til et nyt årti, sexet som Prince og friskt som Hudson Hohawke!

12. Frank Ocean ‘Songs For Women’
Stjerneskuddet Ocean lyder lidt som Drake, lidt som The-Dream, men ellers præcis som man kunne forvente, når en klassisk r’n’b-sanger slår pjalterne sammen med Odd Future-crewet. Ocean kombinerer perfekt charme og humor med oprigtig smerte.

11. Psychologist ‘Comes In Waves’
Nogen gange føles musik bare ægte. Ægte følelser, ægte talent. Titelnummeret fra britens debut-ep føles præcis sådan. Sjælfuld vokal, melodisk piano og små mængder af dyb bas sniger sig også ind. Psychologist deler James Blakes evne til at betage med få midler.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af