Her er august måneds bedste koncerter

Sommeren er ved at gå på hæld, men heldigvis strømmer det ind med gode koncerter i august. Vi har samlet de 15 bedste. Heriblandt Arcade Fire, Kanye West, Best Coast og Janelle Monáe.
5.-8. august

When Saints Go Machine
5. august, Toldboden
Vi kårede deres album ‘Konkylie’ til halvårets bedste danske album, så vi er stolte over at kunne præsentere en live-koncert med den danske electro-kvartet til vores fest under modeugen. Live kommer bandets analoge electropop virkelig til sin ret og får ekstra luft under vingerne, hver gang forsanger Nicolaj Manuel Vonsild åbner munden. Så kom og fest med os og When Saints Go Machine!
Husk at medlemmer af Soundvenue Friends kan komme på gratis gæsteliste.

‘When Saints Go Machine ‘Add ends’

Andy Stott
6. august, Dunkel
En af nutidens allerstørste bannerførere for den hypnotiserende og dragende dub-techno lægger denne lørdag Dunkel ned med et live-set, der uden tvivl kommer til at fremvise den britiske producer fra sin bedste side, frisk med det roste album ‘Passed Me By’ i bagagen.

Andy Stott ‘Dark Details’

Janelle Monáe
7. august, 10-Øren
Da frk. Monáe optrådte på årets Roskilde Festival, udråbte vores anmelder hende til Michael Jacksons tronarving – intet mindre! Nåede du ikke ind under teltdugen, så tag ud til Amager og bliv væltet omkuld af rå mængder pop, funk og soul fra den energiske popdronning og bandet The ArchOrchestra.

‘Janelle Monáe ‘Cold War’ (Live)
10.-13. august

Puro Instinct
10. august, Kødboderne 18
Endnu et søskendepar, Skylar og Piper Kaplan fra Los Angeles, skaber med deres laidback, guitarskramlende støjpop en varmende omgang sommervibe, og har du en svaghed for Ariel Pink og co., så er Puro Instinct et must! Og så byder koncerten i øvrigt også på det texanske shoegazeband Ringo Deathstarr.

Puro Instinct ‘Silky Eyes’ (Live)

Kanye West
11. august, Tivoli
Booom!! Så lykkedes det endelig at få Kanye til Danmark igen. Men okay, Tivoli?! Ja, måske ikke det mest oplagte spillested for MEGAstjernen. Nevertheless bliver det spændende at se, hvordan den største rapper lige nu fremfører det gennemgeniale ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’-album på plænen.

Kanye West ‘Runaway’ (Live)

White Denim
13. august, Kødboderne 18
Trioen fra Texas er kendt for hårdtpumpet garagerock der, sidste gang gruppen gæstede Danmark, gav vores anmelder et lydligt los i røven. Gruppens spritnye album ‘D’ har dog efterladt vores anmelder genre-rundtosset, så det bliver interessant at se, hvordan denne koncert kommer til at udarte sig.

White Denim ‘Street Joy’ (Live)
14.-18. august

Fucked Up
14. august, VoxHall
Det er et album med gigantiske armbevægelser som det canadiske punkband Fucked Up har skabt denne gang. Bruce Springsteen møder punk møder twee og tilsæt derefter den brølende og ofte blødende og nøgne frontmand Pink Eyes, og du har ét af de mest interessante punksbands i nyere tid. De skal opleves!

Fucked Up ‘Queen of Hearts’

Q-Tip
Opdatering: koncerten er aflyst
Den legendariske rapper med en fortid i A Tribe Called Quest er i forrygende form i øjeblikket, selv om han efterhånden er kommet op i årene. 41 år er ikke den mest optimale alder for en rapper, men Q-Tip kan stadig levere sine linjer og rim med et flow, så man tror, det er løgn. Can he still kick it? Mon ikke!

Q-Tip ‘Won’t Trade’

CocoRosie
18. august, Store Vega
De beskæggede søstre Bianca og Sierra Casady har med deres unikke, freak-folkede musik, de legetøjslydende effekter og den absurde, men vellykkede, blanding af skinger rap- og operasang, før begejstret med deres livekoncerter, og mon ikke de formår at gøre det igen?

CocoRosie ‘Rainboworriors’
19.-20. august

The Pains of Being Pure at Heart
19. august, Amager Bio + 20. august, Alive Festival
Med opfølgeralbummet ‘Belong’ bliver det nu muligt at opleve Brooklyn-kvintetten med de bittersøde støjpopsange igen. Så er du til længelssfuld teenage-weltschmerz og ørefængende shoegaze, er det her en koncert, du ikke vil gå glip af.

The Pains of Being Pure at Heart ‘Come Saturday’ (Live)

Actress
19. august, Lille Vega
Festarrangørerne Le Social har slået sig sammen med Strøm Festival for at præsentere den britiske wunderkid Darren Cunningham, der med to ekstremt roste album i bagagen og en evne til at gengive undergrunden via sløret house og hiphop nok skal producere en oplevelse både til hjernen og fødderne.

Actress (Live)

Aphex Twin
20. august, Tap 1
Hvad enten man taler om banebrydende musikvideoer, ‘Windowlicker’, eller bare hans personligt ejede kampvogn, er faktum, at Richard David James er en af de vigtigste aktører på den nyere elektroniske musikscene. En karakter, en pioner, og en fremragende producer, der under Strøm spiller op til gammeldags rave.

Aphex Twin ‘Come To Daddy’
22.-30. august

Best Coast
22. august, Amager Bio + 23. august, Train
Bethany Cosentinos slackede retro-poprock er lyden af solbeskinnede sommerdage, simple as that! Inspirationen fra Phil Spector-æraen er tydelig, så forvent sukkersøde og finurlige kærlighedsballader i skramlede lo-fi lydkonstellationer, seminasale 60’er-inspireret pigekor og laidback girl power-attitude.

Best Coast ‘Each and Every Day’ (Live)

Arcade Fire
27. august, Ballerup Super Arena
Finally! Selvom mange nok blev slemt skuffede over ikke at finde indie-rockens darlings på årets Roskilde Festival-plakat, så er det nu muligt at opleve den overlegne canadiske supergruppe og deres roste ‘The Suburbs’-album, når de indtager Ballerup Super Arena.

Arcade Fire ‘Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)’ (Live)

Kurt Vile
24. august, Posten + 30. august, Store Vega
Selv om det lange hår lidt får ham til at ligne en snøvlende og tungnem teenageknøs, står Kurt Vile og backingbandet The Violators med ’Smoke Ring For My Halo’ for en af forårets bedste udgivelser. Stenet folk-rock med formidable sangtekster, der helt sikkert fortjener at opleves live!

Kurt Vile ‘Jesus Fever’ (Live)

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af