Her er oktober måneds 15 bedste koncerter

Den kommende måned byder på masser af fede koncerter – fra Kashmirs opførelse af ‘The Good Life’, til Kidd, Niklas og Jens Lekman og Soundvenue Sessions med Marissa Nadler og Twin Sister.

Læs også: Her er ugens bedste fester
5.-8. oktober

Kidd – releasekoncert
5. oktober, Rust, København
Det startede med Youtube-hittet ‘Kysset med Jamel’ for lidt over et halvt år siden. Men på onsdag udgiver undergrundsrapperen Kidd sin debut ‘Greatest Hits 2011’ med en releasefest på hjemmebanen Rust, hvor han sikkert gør sin ting, lige som han gjorde det, da han lagde Skatescenen ned til årets Roskilde Festival!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kidd ‘Ik’ lavet penge’

Art Department m. fl.
7. oktober, Pumpehuset, København
Festarrangørerne i Soup Kitchen inviterer sammen med AIAIAI til storslået fest i Pumpehuset, når den canadiske superduo Art Department lægger vejen forbi med masser af varmblodet house og dette års ultraroste debutalbum ‘The Drawing Board’ i bagagen. Soup Kitchen-drengene Mads Elsøe og Kristian Kjøller varmer ligeledes gulvet op sammen med Tomas Barfod og Kenton Slash Demon.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Art Department ‘We Call Love’

Soundvenue Sessions: Marissa Nadler
8. oktober, Pumpehuset, København
Kun bevæbnet med sin guitar og enestående engleblide vokal, der kan tage luften fra de fleste, er Nadler en unik personlighed, der i traditionen fra Joni Mitchell, Neil Young og Leonard Cohen spiller dragende akustisk folk med et strejf af country. Derfor er vi stolte af at kunne præsentere den amerikanske sangerinde til en ny omgang Soundvenue Sessions.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Marissa Nadler ‘Ghosts and Lovers’ (Live in Barcelona)
8.-15. oktober

Veto
1. oktober, Fermaten, Herning, 6. oktober, Posten, Odense, 7. oktober, Vershuset, Næstved, 8. oktober, Den Grå Hal, København, 13. oktober, Gimle, Roskilde, 14. oktober, Train, Aarhus, 20. oktober, Horsens Ny Teater, 21. oktober, Godset, Kolding, 22. oktober, Paletten, Viborg. 
»Der hviler en større grad af ro over sangene end på noget andet Veto-album«, skrev vores anmelder om Veto-drengenes seneste album ’Everything is Amplified’, og har man set Veto på en scene, ved man, at de er mænd for at få alle blandt publikum med på deres maskinelle electrorock. Og mon ikke de også kan sætte strøm til de danske koncertsteder, når de drager på tour?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Veto ‘I Brought the BBQ’ (Live)

James Holden og Luke Abbott
14. oktober, Dunkel, København
Dunkel får, hvad man i elektroniske kredse kan kalde royalt besøg, når de lægger hus til en showcase fra det toneangivende pladeselskab Border Community. Label-boss og elektronisk mastermind James Holden kommer fordi og giver et eftertragtet dj-set, mens Luke Abbott spiller live i kølvandet på sidste års lovpriste debutalbum ’Holkham Drones’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


James Holden ‘Live at Wonderland’

I Got You on Tape
15. oktober, Store Vega, København
Vocoder-ballader, disco-vibes og et nummer med titlen ’Springsteen’. I Got You on Tapes nye album overraskede på mange måder, men én ting var ved det gamle: Jacob Bellens og co. kan stadig skrive underspillede og langsomt opblomstrende sange. Derfor bliver det også ekstra spændende at høre de nye numre live.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I Got You on Tape ‘Cabaret’ (Live at The Copenhagen X Sessions)
16.-19. oktober

True Widow
16. oktober, KB18, København
Der er noget dommedagsprofetisk over titlen på Texas-trioen True Widows andet album ‘As High as the Highest Heavens and from the Center to the Circumference of the Earth’, og den smukke kombination af afgrundstunge trommer og bassist Nicole Estills stonede vokal giver også næsten apokalyptiske drømmesyn.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

True Widow ‘Boaz’ (Live)

Ganglians
18. oktober, Loppen, København
»Den type karrieredefinerende album, som Beach House begik med ‘Teen Dream’ eller Grizzly Bear leverede med ‘Veckatimest’«, skrev vores anmelder om L.A.-bandet Ganglians’ andet album, der uden problemer leverer den ene melodiske og solskoldede retropop-perle efter den anden. Så mon ikke der bliver spillet op til catchy sommerrock, når bandet kigger forbi Loppen?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Ganglians ‘live at Primavera Sound 2010’

Why Not presents: Niklas m.fl.
19. oktober, Rust, København
Han har hittet på Youtube med nummeret ’Chiller når du flexer’, og i sidste uge hørte vi så den første officielle single ’Ikke mer’ mig (Niklas f*** dig), hvor Niklas imponerer med reggae-fraseringer, 60’er-soulet croon og en hjerte/smerte-tekst, der rammer. Derfor bliver det spændende at se ham live på Rusts alternative hiphopklub Why Not, som dj-duoen AK*47 står bag.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Niklas ‘Chiller når du flexer’ 20.-22. oktober

Emma Acs
20. oktober, Pitstop, Kolding. 21. oktober, Kulisselageret, Horsens. 22. oktober, Posten, Odense. 25. oktober, Lille Vega, København. 27. oktober, Studenterhuset, Aalborg. 28. oktober, Fermaten, Herning. 29. oktober, Musikcafeen, Aarhus.
Syredronning, blomsterbarn eller bare en lykkeligt flagrende flower power-pige. Man kan kaste alle mulige mere eller mindre sigende kælenavne efter Emma Acs, men sagen er, at hun skriver gode popsange, og at hendes band af medsammensvorne 60’er-fanatikere leverer en smittende og humørfyldt liveoptræden. Det beviste de på årets Roskilde Festival, og nu er turen så kommet til en Danmarksturné.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Emma Acs and the Inbred Family ‘Green Stars and an Orange Sun’

Kashmir
21. oktober, Studie 1 – Koncerthuset, København
Få danske album har haft lige så stor betydning for en hel generation, som Kashmirs ‘The Good Life’ fra 1999 har og når bandet giver koncert i DRs Koncerthus bliver det en enestående mulighed for at høre albummet igen. Lige fra de første spøgende toner på ‘Mom in Love, Daddy in Space’ til den sidste strofe af ‘Kiss Me Goodbye’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kashmir ‘Lampshade’ (Live at Vega)

Digitalism
22. oktober, Store Vega, København
Kald det dance-rock, electro-punk eller hvad end du vil! Sikkert er det dog, at Digitalism kommer til at omdanne Store Vega til ét gigantisk dansegulv, når den tyske duo spiller op til dans med storladne synthstykker og dansable guitarriffs en masse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Digitalism ‘Pogo’ (Live at Werchter)
24.-28. oktober

Jens Lekman
24. oktober, Koncerthuset – Studie 2
Den charmerende og evigt kærlighedssyge svenske sanger og sangskriver har med sin selvbekendende små viser efterhånden sikret sig et ry som Skandinaviens svar på Magnetic Fields-frontmanden, Stephin Merritt. På sin nye ep er alt heldigvis lige så finurligt, bittersødt og iørefaldende som altid, og det skal nok blive en helt speciel oplevelse, at se Lekman synge om blandt andre Kirstin Dunst i Koncerthuset.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jens Lekman ‘Waiting for Kirstin’ (Live)

Yuck
24. oktober, Lille Vega. København. 30. oktober Voxhall, Aarhus.
Hvis der er nogen, der stadig holder slacker-fanen højt, så er det den britiske gruppe Yuck, som sætter en ære i at spille rockmusik, som den blev spillet i de ironiske og tilbagelænede 90’ere. Masser af skramlede og distortede guitarlyde og popmelodier, der sidder lige i skabet. Og så kigger Yuck både forbi Aarhus og København.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Yuck ‘Shook Down’ (Live on KEXP)

Soundvenue Sessions: Twin Sister
28. oktober Lille Vega, København
Den halvt puertorikanske/halvt el salvadorianske, men helt igennem nuttede Andrea Estelle synger som en ung soul sista, mens funky basgange og quirky, 80’er-lydende syntheffekter danner bagtæppe for Brooklyn-bandets lunende sommerpop. Vi glæder os til at lade dem varme dig igennem til endnu en omgang Soundvenue Sessions!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Twin Sista ‘Live at IOTA’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af