Her er november måneds 15 bedste koncerter

Novembers koncerter giver dig både mulighed for at mærke dundrende bas med Modeselektor, få tårer i øjnene til EMA og klappe din hoddok med Malk De Koijn. 3.-4. november

Treefight for Sunlight
3. november, Gimle i Roskilde, 4. november, Sønderborghuset, 5. november, Folket Hus i Struer, 10. november, Slagelse Musikhus, 11. november, Posten i Odense, 12. november, Train i Aarhus, 18. november, Lille Vega i København, 24. november, Von Hatten i Randers, 25. november, Forbrændingen i Albertslund
At lytte til Treefight for Sunlights psychedeliske artpop er lige som at sætte tænderne i et stykke saftigt vandmelon på en varm sommerdag, og når gruppen så tilmed har lovet at kaste nye syrepoppede smagsprøver af sig, så er det værd at tage ud og høre dem, når de er på Danmarksturné.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Treefight for Sunlight ‘Riddles in Rhymes (live)’

Malk De Koijn
4. og 5. november, Voxhall i Aarhus, 11. november, Skråen i Aalborg, 12. november, Posten i Odense, 25. og 26. november, TAP1 i København
»Pruster, bøvler, blaprer, savler, slubrer, snøvler, og lytter til Soundgarden!«. Jo, vi var mange, der havde savnet Geo, Tue og Blæs og deres ordknækkende tekstunivers, som på gruppens tredje album nåede nye højder og pludselig refererede til noget så håndgribeligt som virkeligheden for en thirtysomething paracelhusplayer. Trioen begynder sin Danmarkstour med to koncerter på VoxHall i Aarhus, inden turen går videre til resten af landet. Og kan du så klap din hoddok!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Malk De Koijn ‘Klap din Hoddok’ (Live)

Rustie, Eloq m. fl.
4. november. Dunkel København
Rusties debutalbum ‘Glass Swords’ fik for et par uger siden topkarakter af vores anmelder, og når Glasgow-produceren kigger forbi Dunkel for at fejre Københavner-klubbens fem års fødselsdag, kan du roligt forvente et fyldt dansegulv og en aften i de skøre, skæve og bevidsthedsudvidende beats tegn.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rustie Live at Warriorz, Belgien
5.-9. november

Bon Iver
5. november. Falconer Salen, Frederiksberg
Man kan godt få den tanke, at Bon Iver mest holder til oppe i sin fars bjerghytte, hvor han flækker brændekævler, indånder frisk fjeldluft og skuer ud over de endeløse nåletrætoppe. Men Bon Iver bevæger sig faktisk af og til væk fra de store, tyste skove! Denne gang giver Justin Vernon koncert på Frederiksberg, og det kan næsten kun blive sjælfuldt smukt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bon Iver ‘Flume Song’ (Live)

Pure X og Sleep Over
9. november, Musikcafeen i Aarhus og  12. november, Huset i Magstræde i København
Der er både shoegaze-befængt drømmepop fra Sleep Over og distortion-fyldte beach-hymner fra Pure X, når de to amerikaner-bands gæster både Aarhus og København med et par dages mellem. Indie for alle pengene.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pure X ‘Stuck Livin/Surface’ (Live)

Fleet Foxes
10. november. Falconer Salen, Frederiksberg
Der var masser at leve op til for Seattle-bandet, da de i år udgav deres ventede opfølger til deres succesfulde debutalbum. Men forsanger og sangskriver Robin Pecknold holdt sig til det, han gør bedst. At skrive gode, solide folkpop-sange med slidstærke melodier tilsat de blideste vokalhamonier. Så det er bare med at læne sig tilbage i sædet og nyde skønheden, når bandet indtager Falconer Salen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fleet Foxes ‘Sim-Sala-Bim’ (Live)
10.-14. november

Modeselektor
10. november, Train i Aarhus og 11. november, KPH Volume i København
Forvent dirty-bass og massiv rave, når den tyske duo med deres nye album ‘Monkeytown’ i bagagen først fyrer op for Train og dagen efter KPH Volume med et storstilet event, hvis plakat også prydes af Dixone, Copyflex og Soup Kitchen-fyrene.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Modeselektor at RBMA 2010 (Live)

Elbow
11. november i Falconer Salen, Frederiksberg
De ligner ikke et rockband. Og deres musik råber ikke højt. Men gav man bandets seneste album ‘Build a Rocket Boys!’ en chance, fik man den smukkeste musikalske fortælling om ungdom, forgængelighed og melankoli tilsat britrocket syng-med omkvæd. Derfor bliver det uden tvivl en helt særlig oplevelse, når kvintetten indtager Falconer Salens fine rammer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Elbow ‘Lippy Kids’ (Live)

The Horrors
12. november på Loppen, København
Faris Badwan og resten af The Horrors skrubbede endnu mere af det arrige af postpunk væk fra overfladen, da de udgav ‘Skying’ tidligere i år. I stedet erstattede briterne det så med eksploderende syresjælere, bygget op af fræsende guitarer og hvivlende trompeter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Horrors ‘Still Life’ (Live)
12.-14. november

Larsen & Furious Jane
12. november, Teater Grob i København
Dokumentarfilmfesten CPH:DOX har i år suppleret sit væld af fantastiske film med et ambitiøst musikprogram, som blandt andet byder på en enestående mulighed for at opleve Larsen & Furious Jane give eneste koncert i år, og faktisk deres eneste i tre år, på det nørrebroske Teater Grob.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Larsen & Furious Jane ‘Local Nobility’ (Live)

Under Byen
13. november, 14. november og 15. november, Teater Grob i København
Under Byen har heller ikke for vane at slide de danske markveje tynde med turneer, men i forbindelse med CPH:DOX kommer seksmands-orkestret også forbi Teater Grob på Nørrebro med deres brusende og stemningsfulde nordiske klangkompositioner, som bliver akkompagneret af visuals specielt til anledningen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Under Byen (Live)

James Blake
14. november på Store Vega, København
Sidst den unge Hr. Blake gæstede Danmark under Roskilde Festivalen, fik han både teltpælene og de fremmødtes hjerter til at bævre med sin unikke kombination af dundrende bas og inderligt smukke klaverkompositioner, og med masser af nye numre fra ‘Enough Thunder’-ep’en i rygsækken, skal det nok sende vibrationer langt ind i sjælen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Blake ‘The Wilhelm Scream’ (Live)
16.-30. november

Soundvenue presents: Foster the People
16. november, Store Vega i København
Det er svært ikke at blive munter i låget, når man hører de unge indie-drenges humørspredende ‘Pumped Up Kicks’. Mangler du noget spraglet vellyd, der kan peppe en gråvejrstrist onsdag aften op, så tag til Store Vega, når Foster the People gæster København til en omgang af vores Soundvenue Sessions.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Foster the People ‘Pumped Up Kicks’ (Live)

Bill Callahan
16. november, Lille Vega i København, 22. november Voxhall, Aarhus
Bill Callahan er sej og efterspurgt, så Bill Callahan spiller to koncerter i Vega samme dag. Engang kaldte han sig Smog, nu er aliasset smidt, men sangene og ikke mindst den Leonard Cohen-dybe stemme har han stadig. Sangene handler om sex, heste og kvinder, og eksekveringen sidste gang Callahan kiggede forbi i 2005 var tilbageholdt, ind til benet og ultracool. Er man til singer/songwriter-stuff af bedste skuffe, må man ikke snyde sig selv for et møde med Bill.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bill Callahan (Live Black Cap Session)

Soundvenue presents: EMA
29. november på Voxhall i Aarhus og 30. november, Pumpehuset i København
Det var stærke sager, da amerikanske EMA hudløst ærligt krængede sin arrede sjæl ud på debuten ‘Past Life Martyred Saints’, hvor hun sang om ødelæggende break-ups, dårlige trips, cutting og rå, ukontrolleret smerte. Lige så ætsende og ærligt, lige så smukt er EMAs musik og vi er stolte af at kunne præsentere sangerinden til Soundvenue Sessions.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

EMA ‘Butterfly Knife’ (Live)

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af