Kashmir – veloplagt nostalgitrip

‘The Good Life’ – for satan da. Du sled mit JVC-stereoanlæg i stykker, du satte ord på mine teenage-kærestesorger, du lærte mig at spille guitar og nu, år senere, er du stadig en forstående ven. Disse minder er måske blot mine egen blødsødne nostalgi, men hvis man kiggede rundt i Voxhalls fyldte koncertsal torsdag aften, kunne det alligevel tyde på, at jeg ikke var den eneste, der havde det sådan.

Med den altid veloplagte frontmand Kasper Eistrup i spidsen, serverede Kashmir hele deres epokegørende tredje album for en broget skare af veloplagte publikummer. Specielt i de tre første numre ‘Mom In Love, Daddy In Space’, ‘Make It Grand’ og ‘Lampshade’ blev Kasper Eistrup nærmest overdøvet af det ivrige publikum.

En intens levering af ‘It’s OK Now’ ledte over i en eksplosiv ‘Miss You’, hvilket resulterede i, at publikums stemmer blev skånet, mens knæleddende kom på overarbejde. Imellem numrene havde Kasper Eistrup overskud til et par anekdoter om de gode gamle dage, men ellers var der ikke meget liveopsætning over de fine sange. Først fra ‘Gorgeous’ fik publikum en smag af den ekstra livedimension, da nummeret blev udbygget med en lang dronende støjsekvens, og slutteligt på ‘Kiss Me Goodbye’ hev Kasper Eistrup sit vanlige guitarlir frem.

Og selv om nostalgien måske havde taget overhånd og fået flere publikummer til at råbe på ‘Jamie Fame Flame’ og ‘Vote 4 Dick Taid’, valgte Kashmir at stoppe tidsmaskinen ved 1999 og i stedet vende tilbage med fem ekstranumre udplukket fra de seneste album, hvor publikum slutteligt fik lov til at slutte koncerten, som de startede, med fællessang og tændte lightere på ‘The Aftermath’, før en sidste guitarkrampetrækning ‘She’s Made of Chalk’ smækkede kassen hårdt i, på en aften hvor de gode minder blev hyldet i ligesindet selskab.

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af