A$AP Rocky

Læs også: Download ‘LoveLoveA$AP’

Det er alt for nemt at forfalde til at skyde denne 23-årige Harlem-knægt ned som et lidt for tidstypisk internetfænomen med en så heliumoppustet hype i bagagen. Vidtløftig debutant-lingo er der i hvert fald rigeligt af. En selvproklameret ‘pretty motherfucker’ hvis egos størrelse kun overgås af dimensionerne på hans spejl(!), dollartegn i kunstnernavnet, ekstrem fiksering på stoffer og kvinder og hvad har vi ellers af stereotyp, champagne-dekadent, swagger-karakteristika.

Der er bare det ret store ’men’, at ’LiveLoveA$AP’ ganske enkelt er et monster af en flamboyant rapskive, der på trods af sit ret afgrænsede udgangspunkt i det til tider så åndsfraværende swagger-univers, kompromisløst stritter i alle tænkelige retninger – og så endda på pokkers fængende vis.

På et genreklassisk fundament af dovne trommemaskiner og krystalliseret synth går rejsen gennem dæmonisk lydende lowtempi vokal-samples, der spreder dystopisk uhygge på åbneren ‘Palace’ og ‘Brand New Guy’, videre til cool-jazzede sax-toner på den vestkyst-groovede ‘Keep It G’ mens den tågede stener ‘Wassup’ indfrier alle forventninger om en ny arving, skulle den ukronede konge af swag, Lil Wayne, med tiden abdicere. Men juvelen i skattekisten er så afgjort den ultratunge banger ‘Bass’, hvor det fremragende samarbejde med Clams Casino for alvor udfolder sig.

Læs også: Lyt til Top Tracket ‘Bass’

Hiphop-puritaneren ville sikkert indskyde, at man savner lidt af den nerve og vildskab, der typisk kendetegner New York-skolen, men den ungdomssløvsindige stil er overraskende gangbar, og selvom Rocky lægger ikke så få forhindringer i vejen for sig selv, som på den sårbare selvudlevering ‘Demons’, harmonerer hans levering ganske enkelt fremragende med den mildt sagt kulørte lydside.

A$AP Rocky. 'LiveLoveA$AP'. Album. Egen Udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af