Kate Bush

Lyt til albummet HER.

Lige siden hun i 1978 fik den vanvittige idé, at forvandle Emily Brontës romankarakterer Heathcliff og Cathy til hittet ‘Wuthering Heights’, har kunstnere væltet oveni hinanden for at udpege den mystiske artpopdronning Kate Bush som deres store inspirationskilde.

I dag er hun 53 år og tilbage med sit første rigtige album i fem år. Og Kate Bush er ikke blevet mindre usædvanlig: ’50 Words For Snow’ er nemlig et årstidsbaseret konceptalbum optaget hen over lyde af blæsende og dalende sne! Men selv om det næsten lyder forceret poetisk, danser albummet til at starte med af sted som det letteste, lille snefnug i vintertusmørket. Hen over tindrende smukke pianostykker, synger Bush med sin urkraft af en stemme, om at være et dalende snefnug, om spøgelser, yetier og om at forelske sig i en snemand.

Læs også: Hør ti kunstnere inspireret af Kate Bush

Herefter folder albummet sig ud i vildere, ruskende jazz-kaskader. Det kulminerer på titelsangen ’50 Words for Snow’, hvor skuespiller Stephen Fry, med klaskende whiskers og fygende sne i baggrunden, sætter sig for at oplæse 50 synonymer for ordet ‘sne’. Imens hepper Bush ham an med det dramatiske udbrud: »Let me hear your 50 words for snow!«, mens musikken gradvis eskalerer til en snestormshvirvlende intensitet.

Det lyder alt for bizart til at fungere, men det er hypnotiserende fantastisk. Kate Bush’ snørklede surrealismepop er hverken helt let at lytte til eller forstå. Men med tålmodighed breder sangerindes album sig ud som et på en gang smukt, dragende og foruroligende uendeligt snelandskab og beviser, at Kate Bush stadig helt overlegent indtager pladsen på artpoppens trone.

Kate Bush. '50 Words For Snow'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af