Hør 10 alternative julesange

Julemusik er andet end Wham, MC Einar og ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’. Ikke at der er noget som helst galt med dem, men vi giver alligevel her ti bud på nogle af de bedste alternative julesange fra folk som Sufjan Stevens, Kanye West og Jens Lekman.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Low ‘The Little Drummer Boy’
Juleklassikeren om den fattige trommedreng, der må spille på tromme for det nyfødte Jesusbarn, fordi han ikke har råd til en rigtig gave, blev oprindeligt skrevet helt tilbage i 1941. Men i 1999 tog de elskelige mormoner i Low fat om sangen og svøbte den i slæbende guitarstøj og malende vokalharmonier. Smukt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jens Lekman ‘Run Away With Me’
Vores allesammens yndlings-svenskercrooner Jens Lekman solgte i 2005 sølle 200 eksemplarer af en tour-ep, der blandt andet gemte på den bjældeindsvøbte julepopsang ‘Run Away With Me’, der i vanlig Lekman’sk stil retter et dejlig skævt blik på den traditionstunge højtid.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sufjan Stevens ‘Put the Lights on the Tree’
Hvis der er nogen, der elsker julen, må det være Sufjan Stevens. Det slog han fast i 2006, da han udsendte sit julebokssæt indeholdende ikke færre end fem jule-ep’er. Her sang Sufjan både sine egne og andres julesange, og denne kække perle om pyntning af juletræet var selvfølgelig hans egen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Raveonettes ‘The Christmas Song’
Selvfølgelig elsker de to nostalgikere Sune og Sharin julesange. I 2008 udgav de jule-ep’en ‘Wishing You A Rave Christmas’, men vores favorit stammer fra indie-julekompilationen ‘Maybe This Christmas Tree’ fra 2004, der også gæstes af blandt andre Death Cab for Cutie og Polyphonic Spree.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dereb B. ‘Chillin With’ Santa’
Selv om den engelske rapper Derek B. aldrig for alvor brød igennem inden hans alt for tidlige død i 2009, er hans rap om at hænge ud med julemanden stadig værd at hive frem. Tracket stammer fra kompilationen ‘Christmas Rap’ fra 1993, hvor også Run DMCs legendariske ‘Christmas in Hollis’ var med.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fucked Up m.fl. ‘Do They Know It’s Christmas?’
Der er noget dejligt forskruet over synet af Damien ‘Pink Eyes’ Abraham klædt ud som julemanden fra helvede. Men det var i den gode sags tjeneste, da bandet med hjælp fra blandt andre Kyp Malone, Yo La Tengo og Ezra Koenig genindspillede Band Aids juleklassiker i en herligt skralderocket udgave.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Brown ‘Santa Claus, Go Straight To the Ghetto’
Hvor cool kan det gøres? På den mest groovy julesang nogensinde opfordrer James Brown på rørende vis julemanden til at tage ud i ghettoen og fylde alle strømper, han møder på sin vej. »Jeg ved hvad du vil se derude – for engang var det mig«, synger han. Sådan!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Figurines ‘All I Want For Christmas Is You’
Der skal mod og mandshjerte til at pille ved kronjuvelerne, når det kommer til julesange. Men det afholdt heldigvis ikke Figurines fra at indspille Mariah Careys nyklassiker på det fine danske julealbum, ‘Fra danske hjerter’ der udkom sidste jul. Så charmerende kan det gøres.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kanye West ‘Christmas In Harlem’
Om Yeezy nu også vitterlig har holdt jul i Harlem, melder historien intet om. Men han har tydeligvis styr på juletraditionerne og får namedroppet både æggesnaps, Rudolf med den røde tud og – selvfølgelig – udråbt sig selv som Bad Santa imens hans trofaste crew, Pusha T., Teyana Taylor og Musiq bakker op.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Pogues ‘Fairytale of New York’
Shane MacGowan og Kirsty MacColl er de to elskende, der øjner en lys fremtid, men ender med at drikke sig ned og skændes. Og det går ikke stille for sig. »You scumbag, you maggot, you cheap lousy faggot, Happy christmas, you arse, I pray God it’s our last«. Men julen har mange ansigter og den udødelige drukkenboltjulesang fra 1987 holder endnu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af