The Raveonettes

Julen er en tid, hvor man bliver stopfodret med ligegyldige opsamlinger, der lige skal indtjene lidt ekstra mønt, som stiller de kriseramte pladeselskaber tilfredse. Den slags økonomisk spekulation gør sig dog ikke gældende for den dynamiske danske duo The Raveonettes’ nye udspil, da Sune og Sharin for det første slet ikke har et pladeselskab i ryggen på denne udgivelse, og for det andet har de masser af kompromisløst knas i juleposen i kraft af deres respektaftvingende opsamling af b-sider og sjældenheder.

‘Rarities/B-sides’ kan nemlig det helt essentielle, som en god opsamling skal kunne: Den samler op på en masse – i dette tilfælde glimrende – materiale, som de fleste fans ikke allerede har fingrene i. Her er både inkluderet eminente støjrockede dogmeperler som ‘Evil L.A. Girls’ og ‘Rebel Invasion’ fra tiden omkring debut-ep’en ‘Whip It On’, naiv bubblegum-pop emmende af 60’er-sødme som på ‘Go On, And Kiss Me’ og ‘Be My Sunshine’, samt mere country-ficerede sager som på de hjerteskærende ballader ‘Oh, The Time’ og ‘Railroad Tracks’.

Kort sagt er de 27 sange en imponerende opvisning i alle duoens fremmeste facetter. Sune Wagner har udtalt, at dette er den bedste udgivelse fra The Raveonettes, og det er lige før, man har lyst til at give ham ret. Nok hænger opsamlingen ikke sammen som et helstøbt værk, men for størstedelen af materialet gør det sig gældende, at det er mindst lige så stærkt som det, der er at finde på duoens tidligere udgivelser. Hvilket er en temmelig imponerende bedrift i sig selv.

The Raveonettes. ''Rarities/B-Sides''. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af