30 album du skal glæde dig til

De næste måneder bugner af spændende udgivelser fra navne som Sleigh Bells, Lana Del Rey, Choir of Young Believers og The Shins. Læs her om de 30 album, vi glæder os allermest til i januar, februar og marts.

The Big Pink ‘Future This’ (16. jan.)
De to briter er klar til at følge op på deres roste debut ‘A Brief History of Love’, og med blandt andet den stærke singleforløber ‘Stay Gold’ i baghovedet tegner det til at blive endnu en omgang fornem electrorock fra den sprængfarlige duo.

Lyt til ‘Stay Gold’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Howler ’America Give Up’ (16. jan.)
Frontmand Jordan Gatesmith har tidligere langet ud efter rockens stillestående tilstand, og det skal blive spændende at se, om Minneapolis-kvintetten så selv kan få rusket lidt op i tingene med deres ukrukkede og let The Strokes-klingende garagerock. Sidste års førstesingle ‘I Told You Once’ tegner bestemt godt.

Lyt til ‘I Told You Once’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Aid Kit ’The Lion’s Roar’ (23. jan.)
Klar til endnu en omgang puttenuttet folk fra de svenske teenage-søstre? Vi er, og glæder os til endnu en tur i skoven med Klara og Johanne Söderberg, deres akustiske guitarer og de elskværdige vokalharmonier.

Lyt til ‘The Lion’s Roar’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chairlift ’Something’ (23. jan.)
De er godt nok blevet reduceret til en duo i processen, men amerikanske Chairlift er nu klar til at følge op på debutalbummet og kæmpehittet ‘Bruises’, med hvad der ud fra forløberen ‘Amanaemonesia’ tegner til at blive endnu en omgang quirky, elektronisk pop med Caroline Polacheks højstemte vokal i front.

Lyt til ‘Amanaemonesia’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lana Del Rey ’Born to Die’ (30. jan.)
Det er efterhånden svært at sige noget om Lana Del Rey som ikke allerede er blevet sagt. Ikke desto mindre har vi enorme forventninger til den tidligere jazz-sangerindes kommende album, der forhåbentligt bliver en ligeså solid blanding af noir-stemning og retro-Hollywood, som de fremragende singler ‘Video Games’ og ‘Born to Die’ har lagt op til.

Lyt til ‘Video Games’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nikolaj Nørlund ’Alt sammen, lige nu’ (30. jan.)
Han har været i gamet i mange år, men den mere end ferme sangskriver og producer Nikolaj Nørlund lader ikke til at løbe tør for idéer. På sit kommende album har han fået gennemgående assistance af Figurines’ Christian Hjelm, og bare at dømme ud fra den flotte single-duet er der god grund til at glæde sig til dansk rock i særklasse.

Lyt til ‘Man blir forsinket så let’ (feat. Christian Hjelm):

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Spleen United ’School of Euphoria’ (30. jan.)
De elektroniske inspirationer har med årenes gang sneget sig mere og mere ind på den danske kvartet, der på deres tredje album virker til at have ladet de maskinelle beats smelte endnu mere sammen med rockrødderne og de storladne stemninger.

Lyt til ‘Days Of Thunder’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Waldo & Marsha ’Smiling at the Ground’ (30. jan.)
Vi har store forventninger til debut-ep’en fra det otte mand store Aarhus-orkester, der med hele fire guitarister forsøger at holde shoegazens wall-of-sound-kodeks i hævd. Det er indtil videre lykkedes i solid stil med den drømmende ‘Made You’-single.

Lyt til ‘Made You’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Air ’Le Voyage Dans La Lune’ (6. feb.)
De franske chill-out-konger vender tilbage, og denne gang med et album inspireret af en gammel stumfilm. Den luftige ‘Seven Stars’ med Beach Houses Victoria Legrand på gæstevokal er allerede sluppet, mens også Au Revoir Simone hjælper til, når Air igen sigter mod stjernerne.

Lyt til ‘Seven Stars’ (feat. Victoria Legrand):

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mark Lanegan Band ’Blues Funeral’ (6. feb.)
Han har lavet hyldede album med Isobel Campbell og sunget med Queens of the Stone Age, men ikke siden 2004 har Mark Lanegan udgivet et soloalbum. Det bliver der lavet om på nu, når rock-crooneren sender ‘Blues Funeral’ på gaden med gæsteoptrædener fra blandt andre Josh Homme og Greg Dulli.

Lyt til ‘The Gravedigger’s Song’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Of Montreal ’Paralytic Stalks’ (6. feb.)
Kevin Barnes syrede pophjerne har aldrig været helt til at gøre sig klog på, men én ting er sikkert: Det er altid underholdende at lytte til, hvad Of Montreal-bagmanden med hang til det psykedelisk-progressive finder på næste gang. ‘Dour Percentage’-singlen siger umiddelbart Bee Gees?

Lyt til ‘Dour Percentage’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chromatics ’Kill for Love’ (13. feb)
Amerikanerne var med ‘Night Drive’ fra 2007 en af storspillerne i den revitaliserende nu-disco, og med populariteten omringende det synth-tunge soundtrack til Nicolas Winding Refns ‘Drive – hvor Chromatics også optræder – kan der næppe være et bedre tidspunkt for bandet at vende tilbage til fortiden på.

Lyt til ‘Kill for Love’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nicki Minaj ’Roman Reloaded’ (13. feb.)
Hun er kendt for at levere nogle af rappens allerbedste gæstevers – hvem glemmer Minaj på Kanyes ‘Monster’ – men på sin solodebut ‘Pink Friday’ fra 2010 blev det hele lidt for lyserødt for hiphoppens Barbie. Vi håber, at hun finder topformen frem til opfølgeren.

Lyt til ‘Stupid Hoe’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sleigh Bells ’Reign of Terror’ (20. feb.)
Skru højttaleren op på 11, Sleigh Bells er på banen igen, og vi glæder i den grad til igen at få tæsket ørergangene igennem af Brooklyn-duoen og deres skrattende noise-pop. ‘Born to Lose’ har allerede vækket appetitten med hakkende guitarer, galloperende trommer og Alexis Krauss’ blide vokal.

Lyt til ‘Born to Lose’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Grimes ’Visions’ (20. feb.)
Vi har netop kåret Claire Boucher aka. Grimes til et af 2012’s mest lovende nye udenlandske navne, og vi glæder os selvfølgelig umenneskeligt til at høre hendes underfundige popunivers bliver foldet ud i fuldt flor på det, Boucher selv beskriver som sit egentlige debutalbum.

Lyt til Oblivion’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Foto: Simon Birk

Pato ’Ca. lige her’ (27. feb.)
Singlen ‘Gå for det’ tog os med bukserne nede, og Patos nye, hverdagspoetiske stil virker som et stærkt skift for den danske sanger og rapper, der på sit kommende soloalbum også har skiftet engelsk ud med modersmålet.

Lyt til ‘Gå for det’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Choir of Young Believers ’Rhine Gold’ (27. feb.)
Jannis Noya Makrigiannis henrykte alt og alle med sin symfoniske pop-debut tilbage i 2008, og efter blandt andet et smut til L.A. er koret nu blevet et fuldbyrdigt bandprojekt, der ud fra førstesinglen lader til at prøve nye, spændende ting af.

Lyt til ‘Patricia’s Thirst’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

School of Seven Bells ’Ghostory’ (27. feb.)
Sidst vi hørte til School of Seven Bells bestod bandet af Benjamin Curtis og de identiske tvillinger Alejandra og Claudia Deheza, men der er åbenbart kommet røre i andedammen. Claudia er skredet, men at dømme ud fra albumforløberne har gruppen stadig en ferm hånd om deres let rockede drømmepop.

Lyt til ‘The Night’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

WhoMadeWho ’Brighter’ (27. feb.)
Den danske trio vender tilbage i kølvandet på den mere indadvendte ‘Knee Deep’, og er nu for alvor klar til ingen at indtage dansegulve og spillesteder med deres stilsikre og sveddryppende disco-rock.

Lyt til ‘Inside World’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nite Jewel ’One Second of Love’ (5. mar.)
Poppen kommer nutildags i mange former og farver, og bliver i hænderne på Ramona Gonzalez til den sprælske og spaced-out af slagsen. Lyt bare til det funky, let syrede, men underligt danseindbydende titelnummer fra hendes kommende album, som helt sikkert er værd at se frem til.

Lyt til ‘One Second of Love’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Magnetic Fields ’Love at the Bottom of the Sea’ (5. mar.)
Stephin Merritt og The Magnetic Fields kunne sidste år fejre 20 års-jubilæum for debutalbummet ‘Distant Plastic Trees’, og hvilken bedre måde at gøre det på end med en annoncering af bandets tiende album, som eftersigende skulle tage stilen tilbage til gruppens lyd i 90’erne.

Lyt til ‘Andrew In Drag’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Shins ’Port of Morrow’ (19. marts)
James Mercer er efter diverse ærinder tilbage i front for The Shins, der gør mini-comeback med deres første album i fem år. Og med førstesinglen, den ganske retmæssigt titulerede ‘Simple Song’, er der lagt op til stadion-store indie-hymner af den mest medrivende slags.

Lyt til ‘Simple Song’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Spiritualized ’Sweet Heart Sweet Light’ (19. mar.)
Når Jason Pierce siger, at hans kommende album med Spiritualized er inspireret af bandets klassiker, ‘Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space’ fra 1997, kan man næsten ikke andet end at glæde sig til, hvad de britiske space-rockere finder på at berige os med i 2012.

Ladyhawke ’Anxiety’ (19. mar.)
Vi husker hende bedst fra hit-singlerne ‘Paris Is Burning’ og ‘My Delirium’ fra den new zealandske sangerindes selvbetitlede 2008-debut, men i år vender Ladyhawke tilbage med sin rockende synth-pop på albummet ‘Anxiety’. Førstesinglen ‘Black White & Blue’ burde ramme os snart.

Pinkunoizu ’Free Time’ (26. mar.)
I Danmark hjælper musikere hinanden, og de fire medlemmer i Pinkunoizu har gennem tiden indgået i et hav af musikalske konstellationer. Nu har kvartetten, der selv mener at blande støjrock med dronet folk, dog fået en international pladekontrakt, og gør klar til indtage verden med ‘Free Time’.  

Michael Kiwanuka ‘Home Again’ (26. mar.)
Han har varmet op for Adele, og er i hjemlandet England blevet spået til det helt store gennembrud med en sejr i BBC’s Sound of 2012. Kiwanuka søger lidt a al Adele den autentiske og hjertebrændende soulmusik, og det skal blive spændende at høre, om han kan gå Adeles 2011-succes i bedene. Eller i hvert fald bare noget af den.

Lyt til ‘Home Again’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Miike Snow ’Happy To You’ (26. mar.)
En fremragende, svensk producerduo og en amerikansk sanger med en yderst indlevende vokal er stadig kombinationen hos Miike Snow, der ud fra ‘Devil’s Work’ kommer til fortsætte stimen af gennemproduceret og højtravende indiepop.

Lyt til ‘Devil’s Work’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Foto: Christian Klintholm

CODY ’TBA’ (marts)
Det danske alt.country-kollektiv ledet af Kasper Kaae er klar til at følge op på sidste års ep ‘Under the Pillow, Under the Elms’, og kommer forhåbentligt igen til at forføre os med deres dystre americana.

Mike Sheridan ’TBA’ (marts)
Vidunderbarnet Mike Sheridan slog igennem som bare 16-årig med debutalbummet ‘I syv sind’, og det skal blive mere end spændende at høre, hvordan produceren er gået til værks med den længe ventede opfølger, der ifølge hovedpersonen selv har et mere analogt udtryk.


Foto: Christian Klintholm

Sleep Party People ’TBA’ (marts)
Brian Batz har ligesom på sin debut skrevet, mixet og produceret hele albummet selv, men har denne gang fået hjælp af en bunke venner fra bands som CODY og Turboweekend. Albummet ligger ifølge bagmanden i ånd med debuten, men prøver også nye ting af, ligesom Batz’ rene vokal er kommet i front til tider. Udkommer også:

16. januar
Trailer Trash Tracys ‘Ester’

23. januar
Porcelain Raft ‘Strange Weekend’
Gonjasufi ‘MU.ZZ.LE’
Cloud Nothings ‘Attack on Memory’
Vessel ’Enlettered Species’

30. januar
Leonard Cohen ’Old Ideas’
We Have Band ’Ternion’
WZRD ‘WZRD’

6. februar
Lindstrøm ‘Six Cups of Rebel’
Die Antwoord ’Ten$ion’

13. februar
Young Magic ‘Melt’
Field Music ‘Plumb’
Tennis ‘Young and Old’

20. februar
Perfume Genius ’Put Your Back N 2 it’
War ‘At War for Youth’
Tindersticks ‘The Something Rain’

27. februar
Memoryhouse ‘The Slideshow Effect’
Lissy Trullie ‘Lissy Trullie’
Scuba ‘Personality’
Chiddy Bang ‘Breakfast’

5. marts
Andrew Bird ’Break It Yourself’
Lise Westzynthius ‘Tæt på en kold favn’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af