Mastodon – metal frem for mainstream

Spørgsmålet er, om det var sidste gang, at vi i Danmark fik mulighed for at se Mastodon på så lille en scene som Store Vega? Under alle omstændigheder var det et privilegium igen at få lov at opleve kvartetten under så relativt intime omstændigheder, og guderne skal vide, at Mastodon greb dagen, gav den et solidt spark i kuglerne og leverede en overlegen koncert, der beviste, at de er et af de bedst spillende bands i verden for tiden.

Det var på forhånd lidt svært at forudse, hvad Mastodon ville bringe med til koncerten. Set i lyset af ’The Hunter’, et album, der er blevet set som Mastodons forsøg på at bringe sig tættere på mainstream-rocken. Og ja, det kan godt være, at ’The Hunter’ er deres mest ’poppede’ album til dato, men der var sgu ikke meget Elton John over aftenens forestilling. Tværtimod blev der fræset igennem i en voldsom og hektisk start på koncerten, der kom forbi en række af Mastodons mere maniske og rå numre. Det føltes næsten som en erklæring til det publikum, der har fulgt dem gennem årene, og selvom koncerten indeholdt både ’Black Tongue’ og ’Curl of the Burl’ fra ’The Hunter’, så var der ikke meget leflende hitparade over det set, kvartetten diskede op med.

Til gengæld var der masser af brutale klassikere – deriblandt fænomenale udgaver af ’Blood and Thunder’ og ’March of the Fireants’. Man kunne måske godt have ønsket sig en lidt større portion af ’Crack the Skye’s mere melodiske materiale for at give et par pusterum hist og her, men omvendt var det fantastisk at blive ledt mesterligt rundt i bagkataloget, og der var bogstavelig talt ikke et øjeblik i koncerten, hvor man ikke var tryllebundet af Mastodons ekvilibrisme, power og gennemmusikalske tilstedeværelse.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af