10 tunge navne Roskilde Festival bør booke

Roskilde Festival er i fuld gang med at fylde årets program op, men der er stadig masser af plads på plakaten. Læs her vores bud på 10 musikalske sværvægtere, som festivalen bør prøve at hive til Dyrskuepladsen.

Læs også: 10 friske navne Roskilde Festival bør booke

Er du enig? Hvilke tunge navne synes du, at Roskilde Festival bør booke? Giv din mening til kende i kommentarfeltet forneden.

1. Radiohead
Radiohead klæder enhver festivalplakat, og der er sådan set ingen grund til, at briterne ikke kan komme til Roskilde Festival i år. De har sidste års ’The King of Limbs’-album i bagagen og er klar med en omfattende turné, der i juli runder Europa. Der er stadig hul i bandets kalender den 5. og 8. juli, og hvem kan sige nej til Thom Yorke og co. på Orange Scene efter magtdemonstrationen i 2008? En crowdpleaser, men en god en af slagsen.

Lyt til ‘Paranoid Android’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

2. Kanye West og Jay-Z
I sidste måned så det ud til, at de to rapperes fælles Watch the Throne-turné skulle komme forbi Europa, men de planer er nu lagt på hylden. Hvis den er udskudt til sommer, er der ingen tvivl om, at Roskilde Festival skal slå til, hvis budgettet rækker. De to rap-mastodonter er uden sidestykke på hiphopscenen lige nu, og en kombination af hits fra deres individuelle bagkatalog og sidste års fælles album, vil kunne holde liv i i festen foran Orange Scene i mange timer. Også selv om begge har besøgt festivalen inden for de seneste fire år.

Det er siden artiklens publicering blevet offentliggjort, at de to rappere besøger Jyske Bank Boxen i Herning den 26. maj, så vi skal nok ikke regne med at se dem på Dyrskuepladsen.

Lyt til ‘No Church in the Wild (feat. Frank Ocean)’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Blur
Rygterne, eller ønskerne, om en genforening har bølget gennem de seneste par år, men tirsdag går det hele op i en højere enhed, når de gamle britpop-konger samles i The O2 Arena for at spille ved Brit Awards. Tillæg det nye nummer som Damon Albarn og guitarist Graham Coxon spillede sammen ved en War Child-velgørenhedskoncert søndag, og et citat fra Coxon om, at der »helt sikkert kommer et nyt Blur-album«, og alt taler for, at Blur-fans burde se at få anskaffet sig en Roskilde-billet.

Og Damon & co. kender i hvert fald Dyreskuepladsen godt, da de tidligere har spillet på festivalen i 1992, 1995, 1999 og 2003. De seneste tre gange på Orange Scene, hvor Damon også stod i 2010 sammen med resten af Gorillaz.

Lyt til ‘Coffee & TV’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

4. Mazzy Star
At høre Hope Sandoval synge ’Fade Into You’ en døsig søndag ville være noget af det ypperste, der kunne ske i Roskilde Festival-sammenhæng. Og hvem ved, måske går ønsket i opfyldelse. Mazzy Star vendte sidste år tilbage med de helt nye numre ’Common Burn’ og ’Lay Myself Down’, og tourdatoer er allerede booket. Dreampop-bandet er tilfældigvis i Europa i juni og juli, så muligheden er i hvert fald til stede.

Lyt til ‘Common Burn’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

5. Sigur Rós
Islændingenes stemningsfulde og stort orkestrerede postrock har altid løftet sig live trods de fire hovedpersoners nærmest selvudslettende indadvendthed. Så de ville pryde årets Roskilde-plakat, hvilket også virker som en oplagt booking. Sigur Rós skulle nemlig være lige på trapperne med deres sjette album, og så er de allerede bekræftede til en række sensommerfestivaller som blandt andet engelske Bestival til september. Men hvorfor ikke bare kickstarte hele seancen i Roskildes julisol?

Lyt til ‘Svefn-g-englar’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. New Order
Et par af New Order-medlemmerne gæstede i 2010 Roskilde Festival med det nye band Bad Lieutenant, men the real deal er nu at foretrække. Gruppen, der rejste sig fra asken efter Joy Division, blev i oktober sidste år genforenet til et par optrædener til fordel for velgørenhed, men en lille håndfuld koncerter i England til april og maj er nu også planlagt. Frontmand Bernard Sumner og bassisk Peter Hook er stadig dødsfjender, så ’Hooky’ skal man altså ikke regne med, men hvor ville en hitparade fra et af Englands mest indflydelsesrige bands dog klæde Roskilde-programmet.

Lyt til ‘True Faith:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

7. Spiritualized
Efter en engelsk turné i marts og en amerikansk i maj, samt et nyt og mere poppet album ’Sweet Heart Sweet Light’ ude i slutningen af foråret, skulle Jason Pierce og co. være klar til angribe festivalscenerne til sommer med deres syrede og svulmende rocksymfonier. Der ville være lagt i ovnen til en tordnende høj rockkoncert, som kunne fungere som revanche for Pierces gospelorienterede optræden på Roskilde Festival i 2007.

Lyt til ‘Come Together’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Jeff Mangum (Neutral Milk Hotel)
Det er 14 år siden, Neutral Milk Hotel udsendte deres sidste album, kultmesterværket ’In the Aeroplane Over the Sea’, og kort efter gik i opløsning. En genforening virker usandsynlig, men heldigvis har bandets bagmand og sangskriver, den nu 41-årige Jeff Mangum, samlet guitaren op efter en mangeårig skyggetilværelse og spiller de legendariske, knudrede folkpop-sange på scener her og der. Blandt andet i år på de store festivaler Coachella og Primavera, der deler profil med Roskilde.

Lyt til ‘Two-Headed Boy’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. The Jesus and Mary Chain
Det kan godt være, at The Jesus and Mary Chain ikke har udgivet et album siden ’Munki’ i 1998, men de skotske støjpop-pionerer er  still going strong. Ophavsmændene, brødrene Jim og William Reid, er stadig med, og bandet har netop annonceret en række koncerter i USA til marts efter en pause fra livescenen på fire år. Intet mere er indtil videre planlagt, men hvorfor stoppe her, specielt når man er så notorisk berømt og berygtet for sine liveoptrædener. Hvis Roskilde Festival vil have noget ægte coolness til Dyrskuepladsen er det bare med at gribe knoglen.

Lyt til ‘Just Like Honey’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

10. Jack White
Den tidligere White Stripes-frontmand er uden tvivl et af nutidens største ikoner indenfor rocken, og man skal være et skarn, hvis man ikke gerne vil se Jack svinge guitaren på Roskilde Festival. White annoncerede for nylig sin solodebut med det kommende album ’Blunderbuss’, og guitarguden har allerede luftet et par turnédatoer, blandt andet til Radio 1’s Hackney Weekend i London i slutningen af juni. Hvor svært kan det være at overtale manden til at blive i Europa en uge eller to oven i hatten?

Lyt til ‘Love Interruption’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: 10 friske navne Roskilde Festival bør booke

Er du enig? Uenig? Giv din mening til kende i kommentarfeltet forneden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af