Overraskende vinder af Nordic Music Prize

I går uddelte en jury bestående af syv dommere for anden gang Nordic Music Prize, denne gang til den svenske jazz-musiker Goran Kajfeš. Kajfeš slog således store navne som Björk og Lykke Li i opløbet, og vandt udover æren også 150.000 kr. for prisen, der er tilegnet hans tredje album, ’X/Y’. Sidste år gik prisen til Sigur Ros-frontmanden Jónsi og hans debutalbum, ’Go’.

Læs også: Malk de Koijn og Iceage nomineret til Nordic Music Prize

Nordic Music Prize er tænkt som en nordisk pendant til den britiske Mercury Prize. Musikere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island kan modtage prisen, og i år var Danmark repræsenteret af den garvede hiphop-trio Malk de Koijn og de unge punkrockere i Iceage.

Lyt til ‘Sand Boogie’ fra Goran Kajfeš’ album, ‘X/Y’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af