30 album du skal glæde dig til

De næste måneder bugner af spændende udgivelser fra navne som Jack White, Beach House, Santigold og Best Coast. Læs her om de 30 album, vi glæder os allermest til i april, maj og juni.

Kasper Bjørke ’Fool’ (1. april)
Den danske producer vender tilbage med sit tredje album, ’Fool’, der eksperimenterer med opsætningen, i det første halvdel byder på mere poppede og vokalbaserede sager, mens de efterfølgende tracks er udpræget instrumentale. Lyt til første single, ’Lose Yourself To Jenny’, der har I Got You On Tape-forsangeren Jakob Bellens med på vokal.

Lyt til ‘Lose Yourself To Jenny’ feat. Jakob Bellens:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
 

Death Valley Sleepers ’Death Valley Sleepers’ (2. april)
Efter at have rumsteret et godt stykke tid i undergrunden, er Tobias Winbergs one-man-projekt nu klar med sit debutalbum. Som det næsten kan gættes ud fra navnet, er der drømmende støjpop på programmet, inspireret af alt fra The Jesus and Mary Chain til amerikansk mod-kultur.

Lyt til ‘Into My Mind’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Willis Earl Beal ’Acousmatic Sorcery’ (2. april)
Den 27-årige sanger fra Chicago er en noget usandsynlig stjerne. Han bor sammen med sin bedstemor, har ingen computer, og opfordrer folk til at ringe til ham og bede om en sang – (+1) 773 295 2135 er nummeret. Alligevel stillede Beal for nylig op i den amerikanske version af X-Factor, et temmelig uforudsigeligt træk fra en sanger, der selv har hævdet, at han vil være ’den sorte Tom Waits’. Vi glæder os til at se, hvad han disker op med på debuten og til hans koncert i Ideal Bar den 22. maj.

Lyt til ‘Evening’s Kiss’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Asbjørn ’Sunken Ships’ (9. april)
I januar figurerede danske Asbjørn på vores Breakin’ Sound-liste over de mest lovende talenter for 2012. Til april får vi så endelig Asbjørns debutalbum ’Sunken Ships’ at høre, og vi forventer intet mindre end en fin stribe popperler.

Se videoen til ‘The Criminal’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alabama Shakes ’Boys & Girls’ (9. april)
Med et blåstempel fra Jack White kan man ikke være helt ved siden af. Kvartetten fra Athens, Georgia leverer ligefrem blues-rock og old-school soul, mens forsanger Brittany Howard fraserer som Otis Redding og skråler om kap med Janis Joplin. En dejligt ukrukket debut at se frem til.

Lyt til ‘Hold On’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

oOoOO ’Our Loving Is Hurting Us’ (9. april)
Soloprojektet med det mystiske navn kom frem under den såkaldte witch house-bølge med en anmelderrost ep, og nu er Christopher Greenspan klar med nyt. Ep’en skulle være opstået i lufthavne og på togstationer i Berlin, New York og San Francisco, og hvorvidt omgivelserne vil påvirke det lige dele mørke og drømmende udtryk vækker bestemt spænding.

Lyt til ‘NoWayBack’ feat. Butterclock:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mike Sheridan ’Ved første øjekast’ (16. april)
Som 16-årig debuterede Mike Sheridan i 2008 med albummet ‘I Syv Sind’, der blev indspillet hjemme hos forældrene. Siden er Sheridan blevet en myndig og erfaren herre, der har spillet landet tyndt og optrådt på diverse festivaler. Til april kommer så opfølgeren ‘Ved første øjekast’: En mere analog affære, på hvilken 90 procent af alle lydene er organiske instrumenter, størstedelen spillet af Sheridan selv.

Lyt til ‘Håblyst’ feat. Freja Loeb:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Raveonettes ’Into the Night (23. april)
The Raveonettes kunne for nylig fejre 10 års jubilæum, og det produktive band er snart klar med ep’en ’Into the Night’. Første single derfra har netop set dagens lys i form af ’Night Comes Out’, og tegner godt for endnu en gang drømmepoppet shoegaze.

Lyt til ‘Night Comes Out’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kirsten & Marie ’Newspeak’ (23. april)
Det jyske søskendepar er frem for alt et behageligt bekendtskab. I næste måned følger de op på deres succesfulde ep med deres første fuldlængde, der efter første singleudspil at dømme vil byde på de genkendelige vokalharmonier tangerende over de fine folkpop-melodier.

Lyt til ’Na Na NaNa NaNa NaNa’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jack White ’Blunderbuss’ (23. april)
Eks-White Stripes-forsangeren er i sandhed en jack-of-all-trades. Indenfor det forgående årti har White excelleret i bands som The Dead Weather og The Raconteurs og ageret producer for country-madammer som Loretta Lynn og Wanda Jackson. I en alder af 37 år er rockstjernen nu endelig klar med sit første soloalbum, ’Blunderbuss’. Seneste single, ’Sixteen Saltines’, kan næppe skuffe White Stripes-fans.

Lyt til ‘Sixteen Saltines’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Death Grips ’The Money Store’ (23. april)
Death Grips er ikke nogen gængs gruppe, hverken i hiphop-regi eller nogen anden genre. Gruppen fra Sacramento, Californien, holder den progressive fane højt, og deler gerne deres holdninger om køn og seksualitet gennem deres musik og album-covers. Forbered dig på endnu en omgang fandenivoldsk og hårdtslående hiphop med ’Lost Boys’, nyeste single fra albummet ‘The Money Store’.

Lyt til ’Lost Boys’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lower Dens ’Nootropics’ (30. april)
Baltimore-bandet med Jana Hunter i front serverer minimalisme så stilfuldt, at det intet under er, at vi glæder os til det kommende album ’Nootropics’. Tag for eksempel den underspillede førstesingle ‘Brains’. Heldigvis lægger Lower Dens også vejen forbi Danmark med to koncerter til maj på henholdsvis den århusianske Pop Revo-festival og Christianias Loppen.

Lyt til ’Brains’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Santigold ’Master of My Make-Believe’ (30. april)
For nylig har sangerinden Santi White aka Santigold langet ud efter nye kunstnere, der producerer hvad hun betegner som ’instant music’, altså musikalske Big Macs blottet for kvalitet og næring. Således forstår vi bedre, at Santigold har ladet os vente siden 2008, hvor hendes debutalbum udkom. På ’Master of My Make-Believe’ gæster blandt andet Dave Sitek fra TV on the Radio og Nick Zinner fra Yeah Yeah Yeahs. Lyt til singlen, ’Disparate Youth’, der er alt andet end en døgnflue.

Se videoen til ’Disparate Youth’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The New Spring ’TBA’ (maj)
Et af de fornemmeste folk-inspirerede album fra sidste år var uden tvivl Bastian Kallesøes debutplade. Nu er Shout Wellington Air Force-forsangeren snart tilbage med opfølgeren, der har rigelig med forventninger på sig. Første single, ’In the Parlor’, holder heldigvis niveauet.

Lyt til ’In the Parlor’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dig & Mig ’TBA’ (14.maj)
Med sangen ’Skyggerne’ har Kasper og Andrea aka Dig & Mig allerede hittet på Det Elektriske Barometer og alle de andre flader på P3. Nu er duoen i fuld gang med indspilningerne til deres kommende debutalbum, og her får de hjælp af deres nye mentor og producer, Sune Rose Wagner. Vi glæder os til at høre mere uopslidelig tyggegummi-rock fra de dygtige danskere.

Se videoen til ’Skyggerne’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Simian Mobile Disco ’Unpattern’ (14. maj)
Den britiske producer-duo har deres del af bangers i baglommen, og har nu også et maj-album i ærmet. D’herrer Ford og Shaw plejer at være garant for både kvalitet og fest, og det vil allerede være muligt at høre nye toner fra dem den 9. april, når førstesinglen ’Seraphim’ slipper ud.

Lyt til ’Audacity of Huge’ (fra duoens forrige album ’Temporary Pleasure’):

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Beach House ’Bloom’ (14. maj)
Siden 2006 har Beach House udgivet tre album, og Baltimore-duoen synes kun at blive bedre for hver udgivelse. Meget passende avancerede Alex Scally and Victoria Legrand i 2010 til det legendariske indie-pladeselskab Sub Pop med udgivelsen af deres tredje dream-pop-mesterværk ’Teen Dream’, og hvem kan andet end at glæde sig til ’Bloom’. Lyt til singleforløberen, ’Myth’, der holder stilen.

Lyt til ’Myth’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Best Coast ’The Only Place’ (14.maj)
Best Coast udgav i 2010 debuten ’Crazy For You’, der bestod af en samling lo-fi-rocksange, der på melodisk vis hyldede drenge, hash og hjemstaten, Californien. Hyldesten stopper ikke her, da også det kommende album ’The Only Place’ er dedikeret til den solrige stat, men nu med en mere moden tilgang.

Se Best Coast spille det nye nummer ’Why I Cry’ live:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gossip ’A Joyful Noise’ (14. maj)
Til maj vender rock-trioen med den karismatiske forsanger, Beth Ditto, tilbage med et album, der ifølge Ditto vil præsentere en mere voksen udgave af Gossip. Samtidig søger bandet også længere ind mod popmidten, idet Ditto og co. har hyret Mark Ronson som producer. Også Xenomania, popfabrikken der har stået bag hits for Girls Aloud, Sugababes og Kylie Minogue, har sat deres aftryk på ’A Joyful Noise’.

Lyt til ’Perfect World’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Niki and the Dove ’Instinct’ (14. maj)
De senere år har Sverige været yderst leveringsdygtig i luksuriøs popmusik. Her tænker vi ikke mindst på Niki and the Dove, Stockholm-duoen der har holdt hypen i gang i omtrent halvandet år. Sidste år gav Malin Dahlström and Gustaf Karlöf os to ep’er, ‘The Fox’ og ‘The Drummer’, og til maj lander debutalbummet endelig. Husk også, at du kan opleve duoen på årets Roskilde Festival.

Lyt til ’Tomorrow’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Eclectic Moniker ’TBA’ (14. maj)
At levere ordentlig calypso kræver masser af percussion. Det danske band, The Eclectic Moniker, må med syv medlemmer siges at være klædt godt på til opgaven. Den eksotiske single, ’Easter Island’, har allerede gået sin sejrsgang på P3 som Ugens Uundgåelige og til maj følger bandet så op på ep’en ’A Part of Something Bigger’ fra sidste forår med deres debutalbum.

Lyt til ’Easter Island’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cold Specks ’I Predict a Graceful Expulsion’ (21. maj)
Roskilde-aktuelle Cold Specks når at tage sin debut med, når hun skal optræde på Dyrskuepladsen. Vejen forbi festivalen bliver med stemningsfulde toner, protestsang og tituleringen doom-soul, som Al Spx selv har døbt sin genre. Lækkert på den rustne måde. Lyt til ‘Holland’ og bedøm selv.

Lyt til ’Holland’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Blue Foundation ’In My Mind I’m Free’ (21. maj)
Sidst vi hørte fra den danske duo var tilbage i 2007, da de udgav ’Life of a Ghost’, hvorefter den ene halvdel, Tobias Wilner, flyttede til det musikalske hotspot Brooklyn. På det kommende albums lovende førstesingle ’Lost’ gæster endnu en udlandsdansker, nemlig Sara Savery.

Lyt til ’Lost’ feat. Sara Savery:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tomas Barfod ‘Salton Sea’ (21.maj)
Der er ikke stille omkring Tomas Barfod. Foruden sit hyre som trommeslager i WhoMadeWho, udgiver han nu også snart sit første album i eget navn. Tidligere har Barfod udgivet solomateriale som TomBoy såvel som ageret Kasper Bjørkes legekammerat i Filur. Allerede nu kan man nyde ep’en ’Broken Glass’, mens vi venter på ’Salton Sea’.

Lyt til ’Broken Glass’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2:54 ’2:54’ (28. maj)
Londonerne i 2:54 består af søskendeparret Colette og Hannah Thurlow, og der er lagt op til cool rock-attitude og sorte læderjakker i feminim indpakning, når duoen følger op på en række stærke singler med albummet i eget navn.

Lyt til ’You’re Early’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sigur Rós ’Valtari’ (28. maj)
I slutningen af maj er de indadvendte islændinge endelig klar med opfølgeren til deres 2008-album med den fængende titel ‘Með suð í eyrum við spilum endalaust’. Siden da har især forsanger og guitarist Jónsi haft travlt med både solodebuten, ’Go’, der vandt den første Nordic Music Prize, samt et projekt med amerikaneren Alex Somers. Begge vellykkede udfoldelser, der dog ikke kunne opveje et album fra Sigur Rós. Således ser vi stadig frem til at blive overvældet endnu en gang af det eksperimenterede band.

Lyt til ’Gobbledigook’ fra Sigur Rós’ forrige album:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hot Chip ’In Our Heads’ (11. juni)
Med årene er englænderne i Hot Chip kun blevet bedre til at håndtere electropop-perler. Ifølge den ene frontmand, Joe Goddard, vil Hot Chips femte album, ‘In Our Heads’, slå et slag for optimismen og fejre den positivitet, som vil udgøre et centralt tema på det kommende album. Ikke overraskende gør albumforløberen ‘Flutes’ en ganske glad i låget.

Lyt til ’Flutes’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bobby Womack ’The Bravest Man in the Universe’ (11. juni)
Det er ikke hvert år, man lægger ører til et nyt album fra Bobby Womack. Faktisk er det ikke mindre end 18 år siden soul-legenden udgav et studiealbum. På ‘The Bravest Man in the Universe’ får Womack hjælp af Blur-frontmanden Damon Albarn, der har produceret størstedelen af albummet. Endelig er der også forlydender om en gæsteoptræden fra Lana Del Rey. Lyt til den fine førstesingle, ‘Please Forgive My Heart’, der giver Womack en elektronisk makeover.

Lyt til ’Please Forgive My Heart’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kristian Leth ’TBA’ (juni)
Til sommer går William Blakes-forsangeren solo, og denne gang har Kristian Leth taget modersmålet til sig. Som tidligere Forfatterskole-elev har Leth da også rigelig med sproglig træning at trække på. Førstesinglen ’Når Lysene Går Ud’ er en vandrende rock-serenade til Leths egen generation. Det lover godt.

Lyt til ’Når lysene går ud’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The xx ’TBA’ (juni)
London-bandet stod for et af 2009’s mest skelsættende debutalbum. Siden er The xx blevet reduceret i mandskabet samtidig med, at medlemmet Jamie xx har fået stor succes med sit solomateriale. Der ligger ingen fast udgivelsesdato for bandets kommende album, og indtil videre er der kun sluppet en afdæmpet demo ud, men bandet selv vedholder, at albummet udsendes inden festivalsæsonen, under hvilken The xx ligger vejen forbi århusianske NorthSide i juni.

Lyt til demoen ’Open Eyes’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Udkommer også:

2. april
Bear In Heaven ‘I Love You, It’s Cool’

9. april
Black Dice ‘Mr. Impossible’
M. Ward ‘A Wasteland Companion’

16. april
Baby Woodrose ‘Third Eye Surgery
Rough Days for Diamond Trade ‘Somehow’ EP
Rumpistol/Red Baron ‘Floating’
Spiritualized ‘Sweet Heart, Sweet Light’

23. april
Rufus Wainwright ‘Out of the Game’

30. april
Kwes ‘Meantime’ EP
Light Asylum ‘Light Asylum’
Marina and the Diamonds ‘Electra Heart’
Snake & Jet’s Amazing Bullit Band ‘Stuff That Rotates’

14. maj
Zulu Winter ‘Language’
Saint Etienne ‘Words and Music by Saint Etienne’
Squarepusher ‘Ufabulum’

28. maj
Marissa Nadler ‘The Sister’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af