Odd Future

Midt i al mediestøjen og den dygtige selviscenesættelse kunne man næsten frygte, at ungersvendene i Odd Future helt havde glemt, hvad det oprindeligt handlede om. For siden verden fik øjnene op for de sydcaliforniske teenagere, har der helt ærligt været både skidt og kanel i kagen. Og med nyeste udgivelses 18 skæringer og et fyldt line-up, er der lagt op til lidt af hvert.

Men ’The OF Tape Vol. 2’ er den helt rigtige modgift til tvivlen. Hiphop-kollektivet lyder stadig som en gruppe form-anarkistiske glade drenge, der følger kreativiteten og instinktet over gængse, kommercielle dogmer, og den lovligt overgjorte kvantitet fremstår i stedet som udtryk for en energi, der bare må og skal forløses.

Selvfølgelig er de lettere infantile indslag ikke helt barberet væk, og mere anonymt fyld som Mellowhypes ’50’ og crunk-platheden ’We Got Bitches’ kunne sagtens have fået edit-knappen. Men godbidderne er så absolut i flertal, og selv om Earl Sweatshirt er tilbage, og Tyler svinger taktstokken over flertallet af numrene, er det alligevel de mindre prominente figurer, der stjæler billedet.

Mike G’s mesterligt bouncy ’Forest Green’ giver løfter om noget stort fra den kant i fremtiden, mens The Internet leverer boblende, organisk soul på ’Ya Know’, så man fryder sig. Og så er der jo lige ham Frank Ocean, der kan få selv de mest kantede og hårdføre beats til at lande følsomt og elegant på begge ben, bedst illustreret ved albummets mest interessante samarbejde ’Snow White’ med skarpe rim fra Hodgy Beats.

Odd Future. 'The OF Tape Vol. 2'. Album. Odd Future Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af