Her er de 15 bedste koncerter i maj

Maj bugner af festivaler: Click i Helsingør samt Spot, Clash og Pop Revo i Aarhus. Selvsagt et hav af gode koncerter, og glem heller ikke Watch the Throne og Ryan Adams. Det bliver en god måned.

1.-4. maj

Friends

Den 1. maj i Lille Vega

Vennerne fra Brooklyn blev udråbt til en plads på vores liste over de mest lovende udenlandske navne for 2012, og indenfor den nærmeste fremtid kan man tjekke deres live-evner ud, når de spiller i Lille Vega. Friends har allerede fået opbygget sig et stærkt ry med den sexede Samantha Urbani i forgrunden og de dansable numre. Bandet spiller på den i forvejen festlige dato den 1. maj, så der er ingen undskyldning for ikke at komme og feste med.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Friends ‘I’m His Girl’ (Live XOYO)

The Raveonettes
Den 4. maj i Koncerthuset

Sharin Foo og Sune Wagner har nu stået sammen i 10 år. Det skal fejres, og det selvsagt med en koncert. Den støjglade duo giver i anledningen koncert i Koncerthuset, og det bliver med gæster såsom Trentemøller, Glasvegas’ James Allen og Sharin Foos Voice-kollega Steen Jørgensen. Bandet vil til koncerten have deres nye ep ’Into the Night’ med i bagagen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Raveonettes ‘Hallucinations’ (Live City Centre Social)

Lil B
Den 4. maj på Kulturværftet (Click Festival)

Lil B kan næsten ikke beskrives med ord. Den amerikanske rapper er så ultra-excentrisk, at det oftest er svært at bestemme, om man skal grine af, græde over eller tilbede den selvproklamerede Based God. Han udgiver bogstavelig talt et mixtape om måneden, har netop forelæst på New Yorks Universitet, og så er han fuld af gode råd om livet. Lil B spiller i Helsingøer som en del af Click Festival, der også byder på et hav af andre spændende navne som Matthew Dear og Clark.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lil B (Live på Coachella 2011)
7.-12. maj

Ryan Adams
Den 7. maj i Falconer Salen

Den produktive altcountry-musiker har senest udgivet albummet ’Ashes & Fire’, der blandt andet kortlægger resultatet af Adams’ kamp ud af stofmisbruget. Han har udover seneste album hele 11 af slagsen at trække på, så der vil være nok at dykke ned i, når Ryan skal spille for et siddende publikum i Falconer Salen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ryan Adams ‘When the Stars Go Blue’ (Live Other Voices)

Den Sorte Skole
Den 11. maj på Train og den 12. maj på Studenterhuset, Aalborg.

Den Sorte Skole vender til manges store tilfredsstillelse tilbage i år med en håndfuld koncerter rundt om på de danske øer. Pladevenderne bliver dog ikke samlet i vant form, da de kun vil optræde som en duo – tredje medlem Langefinger har valgt at bosætte sig i New York. De lover dog både at spille nyt og gammelt, så der burde ikke mangle noget.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den Sorte Skole (Live på Roskilde Festival)
18.-20. maj

Waldo & Marsha

Den 18. maj på Rust

Der kommer til at være trængt på Rusts scene, når otte mand høje Waldo & Marsha skal give koncert. Shoegaze-drengene har spillet sammen siden 2009, men debuterede i år med ep’en ‘Smiling at the Ground’, der høstede store roser. Et decideret debutalbum er i støbeskeen, så der vil helt sikkert være mulighed for at høre nye numre, når bandet spiller Rust op.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Waldo & Marsha ‘Suspense’ (Live)

Cloud Nothings
Den 18. maj på Pop Revo, Aarhus

Prækatet poppunk bliver ofte klistret på forsanger Dylan Baldi og resten af Cloud Nothings. Cleveland-bandet mikser unægteligt pop og punk sammen til en energisk og ungdommelig blanding, der dog aldrig går hen og bliver pubertær. Cloud Nothings er nemlig vokset med hvert album, og har i år begået noget nær et mesterværk med det tredje album, ‘Attack on Memory’, godt hjulpet på vej af stjerneproduceren, Steve Albini.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cloud Nothings ‘Should Have’ (Live, AllSaints Basement Sessions)

Grimes

Den 19. maj på Pop Revo, Aarhus

Earth girls are NOT easy! Den canadiske sangerinde, Claire Boucher, lægger vejen forbi Århus og Pop Revo den 19. maj, og tager sin spacey electropop med sig. Egentlig har Boucher under aliaset Grimes udgivet tre album, men hun hævdede selv, at hendes tredje album, ‘Visions’, burde anses som hendes egentlige debut. Gør dig klar til en koncert i selskab med Grimes’ komplekse men iørefaldende popmusik.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Grimes ‘Oblivion’ (Live, MTV Hive)

Lower Dens
Den 20. maj på Loppen (Spiller også på Pop Revo)

Jana Hunter står i front for Lower Dens, når Baltimore-bandet gæster Staden den 20. maj. Hunter har tidligere spillet guitar for blandt andet CocoRosie og Devendra Banhart. og i 2010 kom den anmelderroste debut fra Lower Dens, ’Twin-Hand Movement’, på Banharts pladeselskab, Gnomonsong. Opfølgeren har fået titlen ’Nootropics’, og den tøf-tastiske single, ’Brains’, vidner allerede om et interessant album. Desuden gæster Lower Dens også Pop Revo festivallen i Aarhus lørdag den 19. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lower Dens ‘Brains’ (Live på South Street Seaport) 22. maj

Weird Dreams – Soundvenue Sessions 

Den 22. maj på Huset i Magstræde

De tre East Enders i Weird Dreams gæster vores næste Soundvenue Sessions på Huset i Magstræde, hvor trioen vil levere nostalgisk guitarpop lånt af 60’ernes mestre. Husk at abonnenter på Soundvenue altid får 50 kr. i rabat til Soundvenue Sessions, og at rabatbilletten kan købes under ‘Min side’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Weird Dreams ‘Little Girl’

Willis Earl Beal
Den 22. maj på Ideal Bar

Tidligere på året fandt Chicago-sangeren Willis Earl Beal pludselig sig selv i midten af hypemaskineret, nærmest som ud af ingenting. Beal har dog masser af talent at trække på: Foruden sit debutalbum, ’Acousmatic Sorcery’, fyldt med lo-fi-perler, er Beal også rutineret i at kreere flyers til egne koncerter samt albumcovers. Den 22. maj kan man opleve Beal, hvis erklærede mission er at blive den sorte Tom Waits, i Ideal Bar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Willis Earl Beal ‘Evening’s Kiss’ (Live på Now Wave Manchester)

Holograms

Den 22. maj på Loppen

Svenske Holograms leverer indigneret skandinavisk synthpunk når det er bedst. Medlemmerne har en fortid som fabriksarbejdere, og det kan tydeligt høres i teksterne, der kredser om det moderne samfunds fremmedgørelse. Det er næsten for ligetil at nævne Joy Division som en reference, men ikke desto mindre vækker Holograms unægtelig minder om Manchester-bandets musik. Den 22. maj varmer Holograms op for The Soft Moon på Loppen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Holograms ‘ABC City’ 24.-29. maj

John Talabot

Den 24. maj på Train (Clash Festival)

Den spanske houseproducer, John Talabot, er øjensynligt glad for Danmark. Så sent som den 30. marts spillede han koncert på Dunkel, og til slut-maj vender han så tilbage som en del af programmet på Århus’ nye elektroniske to-dages festival, Clash. Talabot giver koncert på Train, og ligeså gør internationale acts som Kavinsky og Alex Metric. Danske artister er også en del af Clash, idet man blandt andet kan opleve Kenton Slash Demon, Specktors og Vinnie Who, sidstnævnte med et dj-set. Clash Festival afholdes d. 24. – 25. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Delorean & John Talabot ‘Sunshine’ (live på Playground)

Watch the Throne 
Den 26. maj i Jyske Bank Boxen, Herning

To af den amerikanske hiphops absolutte sværvægtere, Jay-Z og Kanye West, indtager Jyske Bank Boxen i Herning den 26. maj. Wests karriere tog for alvor fart da han fik æren af at producere flere tracks på Jay-Z’s klassiker fra 2001, ‘The Blueprint’. Siden da har de to rappere indgået i utallige samarbejder, og sidste år kom så fællesalbummet, ‘Watch the Throne’, der har kastet hits som ‘Otis’ og ‘Ni**as in Paris’ af sig. Egentlig behøver d’herrer ingen introduktion – til gengæld kan vi nævne at Hov og Ye også spiller i Malmø onsdag den 30. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Throne ‘H*A*M’ (Live via VEVO)

Howler
Den 28. maj i Voxhall, den 29. maj i Vega

De unge garagerockere i Howler besøger begge sider af Danmark i slutningen af maj. Minneapolis-kvintetten har kun udgivet et enkelt egentligt album, ‘America Give Up’, på Rough Trade Records, men Howler har allerede turneret med de Roskilde-aktuelle The Vaccines og burde således være godt klædt på til at tage både Voxhall og Lille Vega med storm.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Howler ‘Beach Girls’ (Live på radiostationen, 89.3 The Current)

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af