Hole-guitarist bekræfter Kurt Cobains soloalbum

Midt i den igangværende grunge-revival lander nyheden om et soloalbum fra Kurt Cobain. Ifølge Eric Erlandson, guitaristen i det måske genopstandne band, Hole, nåede den afdøde Nirvana-forsanger at indspille et soloalbum før sin død.

Om albummet udtaler Erlandson: »Han var i gang med noget der var rigtig cool. Det kunne have blevet hans ’White Album’ (The Beatles, red.) for det var hvad han gik efter – et soloalbum hvorpå han kunne samarbejde med en masse forskellige mennesker. Jeg var virkelig oppe at køre over noget af det musik han arbejdede på. Han spillede det faktisk for mig og derfor blev jeg også rigtig ked af det da han døde. Hans indspilningerne blev afbrudt. Hvem ved hvad hans musik kunne være blevet til?«.

Læs også: De 15 bedste koncerter i april

Erlandson har dog ingen rettigheder til Cobains solomateriale og kan heller ikke sige god for en udgivelse af albummet: »Jeg har ikke kontrol over noget af det. Jeg håber bare, at det bliver til noget. Jeg tror hans fans ville blive meget glade. Hvis ingen nogensinde kommer til at høre de her sange, udover tre-fire mennesker, så er det sådan det er. Men jeg har hørt snak om at samle demo’erne og udgive nogle rå, akustiske versioner«.

I weekenden var Erlandson også på banen igen, eller rettere scenen. Lørdag aften spillede han nemlig for første gang i 15 år et gig i New York sammen med resten af Hole, bandet der blev startet af Cobains enke, Courtney Love. Sammen med bassist Melissa Auf Der Mauer og trommeslager Patty Schemel, fremførte Erlandson og Love en udgave af et af bandets største hits, ’Miss World’. Om dette signalerer en reunion kan man kun håbe på. Imidlertid kan fans af 90’er-bandet glæde sig til dokumentaren, ’Hit So Hard: The Live & Near Death Story of Patty Schemel’, der fokuserer på trommeslagerens tid i Hole fra 1992 til 1998, men også inkluderer scener med Love, Cobain og deres datter, Frances Bean Cobain.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af