Guide: 15 musikoplevelser du ikke må misse under Distortion

Så går det snart løs med Distortion. Læs vores bud på 15 koncerter fra det bugnende musikprogram, som du ikke må gå glip af.

Læs også: Her er Distortions fedeste street parties

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chromatics ‘ In the City’

Chromatics
Johnny Jewel startede oprindeligt ud som new wave-rocker, men italo disco blev hans skæbne. Og som labelboss på det stilskabende label Italians Do It Better og ankermand i grupperne Glass Candy og Chromatics har han gjort sit til, at den dekadente og slet skjult melankolske subgenre op gennem 00’erne har sat sit solide præg på udviklingen inden for elektronisk musik. Selv om spejlkuglen kun kører i halvt tempo, er der er lagt i ovnen til et sugende intenst show.

Onsdag den 30. maj, om natten
Skuespilhusets foyer

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dj Hell ‘Copacabana’

Dj Hell
Helmut Josef Geier står på programmet som en af Distortions dj-sværvægtere i år. Som Dj Hell har han siden halvfemserne revet dansegulve rundt, og tyskeren har været med hele vejen rundt i den musikalske manege med både house, techno og electroclash.

Onsdag den 1. juni, om natten
Culture Box

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yo Fok Live @ Christianias B-Day

YO FOK
Danmarks svar på Diplo er producerkollektivet Yo Fok blevet kaldt. Fra deres lydcentral i en baggård på Nørrebro har beatmager-crewet, der tæller dj’s og producere som Copyflex, Dixone og Julius Sylvest, trukket basmusikken i nye, globale retninger, ikke mindst via genren moombathon, der fusionerer house med jamaicansk reggaeton. Responsen i det københavnske natteliv det seneste års tid har været ekstatisk – og førnævnte Diplo har såmænd også kastet sin kærlighed på musikkollektivet og tilknyttet dem sit label Mad Decent.

Torsdag den 31. maj, om natten
Nørrebrohallen

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cheff Records ‘Cheff Liv’

Cheff Records (Klumben, TopGunn, Sukkerlyn og Kidd med band)
Den danske musikscene har ikke været den samme, siden Cheff Records i foråret 2011, anført af den skingert skævt rappende bønnestage Kidd, helt uden om de etablerede pladeselskaber fik bygget en massiv hype omkring via simple, men fængende hits som ’Kysset med Jamel’, ’Gøre sin ting’ og ’Ik lavet penge’ og målrettet brug af sociale medier. Og selvfølgelig bidrager crewet til festen under Distortion, hvor både Kidd (med band), det ep-aktuelle dancehall-talent Klumben, Topgunn og Sukkerlyn optræder.

Torsdag den 31. maj
Live-scenen ved Nørrebro Hallen

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dig & Mig ‘Når jeg kommer hjem’

Dig & Mig
De har lige smidt deres debutalbum ’Sommervarmen’ på gaden akkompagneret af lige dele begejstret pogo-dans og vantro lyttere, der tror, de er en joke. Jo, Dig & Migs lettere maniske, dansksprogede blanding af tyggegummipunk og 80’er-pop deler vandene, men giver man slip på sine fine fornemmelser, står man med en dreng/pige-duo, der uden omsvøb dyrker den enkle, effektive melodi og det slagkraftige refræn, fuldstændig uanfægtet af, hvad andre kalder dårlig smag. Take it or leave it!

Torsdag den 31. maj
Stengade

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sissy Nobby ‘Like A Hurricane’

Sissy Nobby
Du har måske kastet håndtegn til crunk, dirty south og Miami bass. Gav det dig smag for mere, er du klar til til bounce-hiphoppen, der dyrker de samme fodflyttende dyder og hedonistiske filosofi, om end produktionerne i bounce er mere skrabede og upolerede. Den erklærede homoseksuelle rapper Sissy Nobby er en central figur på scenen og har gjort sit til at sprede genrens glade festbudskab uden for hjemstaten, blandt andet har han indspillet med det allestedsnærværende producer-es Diplo.

Torsdag den 31. maj
Nørrebro Hallen

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Ferraro ‘Adventures In Green Foot Printing’

James Ferraro
Amerikanske James Ferraro er en ægte undergrundskunstner. Et utal af aliasser, et utal af udgivelser, og et komplet virvar af musikalske genrer i bagkataloget. Udgivelser på cool pladeselskaber som Hippos In Tanks og Olde English Spelling Bee har styrket hans ry endnu mere, og det er næsten svært at vide, hvad man skal forvente, når han spiller til Distortion. Hvilket bestemt ikke er en dårlig ting.

Fredag den 2. juni
Glasburet

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trentemøller ‘Silver Surfer, Ghosr Rider Go (Andrew Weatherall Mix)’

Andrew Weatherall & Trentemøller
To elektroniske giganter i samme rum. Det er tilbuddet, når engelske Andrew Weatherall og Trentemøller indtager Distortion. Weatherall er en rutineret dj, producer og remixer med en karriere, der strækker sig fra slut-80’ernes Madchester-scene, hvor han remixede Happy Mondays, producerede Primal Screams 1991-milepæl ’Screamadelica’ og sidenhen dannede den stilskabende elektroniske duo Two Lone Swordsmen. Og Trentemøller er at betragte som Danmarks største elektroniske navn med to studiealbum og en succesfuld international karriere som dj og remixer på cv’et.

Fredag den 1. juni
Skateparken

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Mike Skinner Dj-set @ KOKO

Mike Skinner (dj-set)
Under pseudonymet The Streets revolutionerede Mike Skinner engelsk hiphop i 00’erne via en frugtbar podning med UK Garage og bagmandens skarpt observerende pen. I 2011 aflivede han aliasset til fordel for en fremtid som manuskriptforfatter i filmbranchen, men han har dog – heldigvis! – ikke helt cuttet forbindelsen til musikbranchen. Og fredag står den stilskabende brite bag pulten for at underholde Københavns hungrende festaber med alt godt fra pladetasken. Forvent old school hiphop, house, UK Garage og alt derimellem!

Fredag den 1. juni
Lastbil-scenen

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

EaggerStunn ‘Kugledans’

EaggerStunn Sound
Det er to rutinerede herrer, der giver den op på tredjedagen af Distortion. For bag navnet EaggerStunn gemmer sig henholdsvis Eaggerman, medlem af det navnkundige og nylegendariske dancehall-projekt Bikstok Røgsystem, og Stunn Gunn, der har markeret sig som medlem af Booty Cologne og live-trommeslager for Malk De Koijn og netop Bikstok Røgsystem. Med i rygsækken har de YouTube-hittene ’Kugledans’ og ’Morder dem’ samt forhåbentlig en god sjat numre fra deres kommende fælles debutalbum, der er ude midt i juni.

Fredag den 1. juni
Cirkusteltet

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Matias Aguayo ‘Rollerskate’

Matias Aguayo
Han spillede her også sidste år, men argentinsk fødte Matias Aguayo er altid garant for en fest, så ingen grund til ikke at hive ham frem igen. Aguayo har længe været tilknyttet det legendariske tyske label Kompakt, men sine sydlandske rødder kan han ikke fornægte, når housemusikken spædes op med masser af varme. Og så kan han ikke lade være med selv at synge i sine livesets.

Lørdag den. 2 juni
Truck Stage

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Zebra Katz ft. Njena Reddd Foxxx ‘Ima Read’

Zebra Katz
Direkte fra Brooklyn kommer Ojay Morgan aka Zebra Katz, der i år har lavet lydbølger med internet-hittet ‘Ima Read’. Forvent minimalistisk hiphop med et ocean af tonstung bas, og højst sandsynligt også et tilhørende visuelt sidestykke.

Lørdag den 2. juni
Panorama Tent

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nguzunguzu ‘Timesup’

Nguzunguzu
Bandnavnet lugter mere af japansk rock end af multikoloreret elektronisk musik. Men sprogforvirring eller ej: Nguzunuzu er faktisk en dreng/pige-duo fra Los Angeles, bestående af DJ Asma og Daniel Pineda, der på moderne maner finder inspiration i alt fra Chicago-house, Londons boblende basundergrund til jamaicansk reggaeton og caribisk percussion. Og udover et par anbefalelsesværdige ep’er og mixtapes kan makkerparret bryste sig af en tidligere tjans som tour-dj’s for popanarkisten M.I.A., med hvem Nguzunuzu deler et globalt og genreblandende udsyn.

Lørdag den 2. juni
Junkyard Tent

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Albertslund Terror Korps ‘Hustla Hele Dagen’

Albertslund Terror Korps
Det er bedst at efterlade den politiske korrekthed låst inde i lejligheden, før man tager til koncert med Albertslund Terror Korps. For gruppen af musikterrorister, der for flere år siden havde et undergrundshit med nummeret ’Klap perker’, er berømte – og berygtede – for deres anarkistiske hang til at sammenblande symboler og genrer: fra Mickey Mouse iført turban med swastika-tegn som visual til deres koncerter til deres nakkevridende fusion af electro, dubstep, ghetto-tech, Bollywood-soundtrack – og dansk top! Fuldstændig uforudsigeligt, kort sagt.

Lørdag den 2. juni
Parking Area

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


100% Silk @ High Tower

100% Silk
Et af de mest interessante elektroniske labels lige nu bærer det ekviperings-agtige navn 100% Silk. Bag det Los Angeles-baserede pladeselskab står Amanda Brown (tidligere medlem af det gotiske psychrock-outfit Pocahaunted), der selv bidrager til selskabets voksende diskografi af 12”-singler med sit udknaldede lo-fi-synthpop-enmandsprojekt LA Vampires. Værd at nævne er også Ital, der laver mildt hallucinerende, sfærisk house med dekadente hilsner til italo-disco. Eller som den rammende karakteristik lyder på 100% Silks Facebook-side: »Diamond-life dance & bliss-disco & basement luxury grooves«.

Lørdag den 2. juni
Junkyard Tent

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af