Her er de 16 bedste koncerter i juli

Der er masser af gode juli-koncerter til din sommerferie. Glæd dig blandt andet til Kurt Vile, Black Star, Nosaj Thing og D’Angelo.
1.-8. juli

Vinnie Who
Den 1. juli i Nemoland

Den falset-syngende Niels Bagge Hansen tager sine disco-glade bandkammerater med sig på Christiania for at give koncert, og det er ganske gratis. Vinnie Who, der med bandnavnet lægger sig op af frontfigurens androgyne stemme, bragte disco tilbage på programmet i Danmark med deres 2010-debut ‘Then I Met You’ og fik et stort følge med deres dansevenlige, storslåede melodier og solide live-ry.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vinnie Who ‘Ain’t Going Nowhere (Live)’

Kreayshawn
Den 3. juli på Rust

Med en bred palet af farver og en vinderattitude ud over det sædvanlige dukkede Kreayshawn op ud af ingenting, og resultatet var en pokkers masse YouTube-views på det virale hit ‘Gucci Gucci’. Siden er det blevet til pladekontrakt, og debutalbummet ‘Something ‘Bout Kreay’ skulle være ude til august. Så her er en god chance for at se en af internettets helt store helte, der i kampen om opmærksomhed stadig slår gnister.

 

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nikolaj Nørlund
Den 8. juli på Ingolfs Kaffebar

Siden han i 1996 begyndte at udgive plader solo, har Nikolaj Nørlund holdt stædigt fast i det danske sprog, både når han skriver egne tekster og tager hånd om Michael Strunges digte. Senest udgav han ‘Alt sammen, lige nu’ hvor han fik hjælp af Figurines-forsangeren Christian Hjelm, og nu er han klar til en en intim koncert på den lille kaffebar i det amagerske, der vil blive en rundvisning i metaforer og akustisk guitarspil.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nikolaj Nørlund ‘Verdenssøn (Live)’ 12. juli

Quadron
Den 12. juli i Jazzhouse

Udlandsdanskerne i Quadron vender tilbage fra Los Angeles for at give deres pt. eneste planlagte koncert i hjemlandet som en del af Copenahgen Jazz Festival. Quadron skød i 2009 frem med det selvbetitlede debutalbum, og åbnede danskernes og udlandets ører op for deres soul-inficerede melodier og forsangerinden Cocos gudsbenåede stemme, der peger tilbage til en svunden tid uden at blive tilbageskuende.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Quadron ‘Pressure (Live)’

Black Star
Den 12. juli i Store Vega

Mos Def, nu Yasiin Bey, og Talib Kweli står som to af de klareste stjerner indenfor samfundsbevidst hiphop, hvilket tilbage i 1998 resulterede i et samarbejde og albummet ‘Mos Def & Talib Kweli are Black Star’. Ikke siden da har der været en udgivelse fra Black Star, men det bliver der lavet om på i år, da de to har annonceret ‘Black Star Aretha’s ankommen. Man kan til koncerten i Store Vega derfor også håbe på nye numre, altså ud over Black Stars debut, der vil blive spillet i sin helhed, samt rappernes respektive hits.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Black Star ‘Respiration (Live)’

Claude VonStroke
Den 12. juli på Rust

Pladeselskabsejeren og house og techno-produceren Claude VonStroke er klar til at vælte lokalerne, når han indtager Rust med sine dansetrinsfremkaldende produktioner, direkte ud af sit Dirtybird label. Barclay Crenshaw har udgivet to album og en håndfuld singler, og været en aktiv spiller på scenen siden 2003, hvor han har væltet klubber verden rundt.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Claude VonStroke Live

Choir of Young Believers
Den 12. juli i Det Kongelige Teater, Gamle Scene

Der er noget ganske særligt i vente til Choir of Yoing Believers’ koncert i Det Kongelige Teater. Første akt består af frontmand Jannis Noya Makrigiannis og et akustisk set, hvor han vil spille sange af ældre dato der sjældent har fået lov at udfolde sig på en scene. Herefter kommer der strøm i instrumenterne, og Makrigiannis får selskab af sine bandkammerater, når hele deres andet album ‘Rhine Gold’ fremføres.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Choir of Young Believers ‘Hollow (Live KEXP)’

Frankie Rose
Den 12. juli på Bakken, Kødbyen

Frankie Rose har rystet bandet the Outs af sig og udgav i år albummet ‘Interstellar’ ene kvinde. Hun har tidligere haft ståtsed i Vivian Girls, Dum Dum Girls og Crystal Stilts, og det kunne særligt høres i Frankie Rose & the Outs debut, der bød på 60’er-refererende garagerock. Nu har hun med spotlyset kun på eget navn fundet frem til et mere vidtspændende udtryk, der vil kunne opleves når hun spiller på Kødbyens Bakken.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Frankie Rose ‘Night Swim (Live From the Lot)’

Tony Allen
Den 12. juli i Kulturhuset Islands Brygge

Nigerianske Tony Allen udgav i 1969 sit første album med Fela Kuti, hvilket i den grad bevidner om en lang karriere. Trommeslageren og sangskriveren Allen betragtes som en af opfinderne af afrobeat, og den står derfor på energisk traditionel afrikansk musik med et klart moderne islæt når Amp Fiddler hægter sig på til denne Copenhagen Jazz Festival-koncert.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tony Allen ‘Ijo (Live)’ 13.-17. juli

Sukker Lyn
Den 13. juli på Rust

Som nyest indlemmede medlem af Cheff Records er Sukker Lyn klar til at bevise sit værd. Med en ADHD der sørger for højenergiske liveshows, der får navnet Sukker Lyn til at give lidt mere mening, er den dansk/serbiske rimsmed klar til at byde ind på den bugnende dancehallscene, blandt andet med nummeret ‘Farlig’, som han har lavet i selskab med Ham Der Hasse.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sukker Lyn feat. Ham Der Hasse ‘Farlig’

Nosaj Thing
Den 14. juli på Jazzhouse

Som et led i Copenhagen Jazz Festival kommer en af Los Angeles’ fineste beatkonstruktører til København. Jason Chung aka Nosaj Thing bevæger sig et sted mellem IDM og instrumental hiphop, og hans debutalbum ‘Drift’ fra 2009 skabte fine ringe i vandet i det elektroniske miljø. Live spicer Nosaj Thing tingene op med en gennemført visuel side, så der er lagt op til en helstøbt oplevelse på Jazzhouse.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nosaj Thing – Dj Set Live

D’Angelo
Den 17. juli i Store Vega

Efter 12 års deroute er kvindebedåren tilbage, og det startede allerede i januar med en total udsolgt koncert i Store Vega. Nu er den passionerede sanger tilbage, og hvis det bliver lige så godt som sidst, er der lagt i kakkelovenen til en hed aften med både nye og gamle bekendtskaber. Der skulle eftersigende komme et nyt album i år, ‘James River’, hvilket vil blive det første siden den ligeledes 12 år gamle ‘Voodoo’.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

D’Angelo ‘Chicken Grease (Live)’ 20.-29. juli

Paul Simon
Den 20. juli i Jyske Bank Boxen

Den tidligere ene halvdel af Simon & Garfunkel har siden 1965 udgivet plader solo og i 1986 kom milepælen, det afrikansk-inspirerede ‘Graceland’. Albummet vil til koncerten i Herning blive spillet i sin helhed, som en fortsættelse af det 25-års jubilæum, albummet kunne fejre sidste år. Der er således garanteret fællessang, når en sand legende spiller et klassisk album.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Paul Simon ‘The Boxer (Live)’

Oh Land
Den 20. juli i Tivoli

Den alfefine eksdanser har i senere tid reddet på en bølge af succes med stor anerkendelse i ind- og udland. Oh Land debuterede i 2008 med albummet ‘Fauna’, og i år kom den selvbetitlede opfølger så. Forvent masser af balloner, kostumer og klare farver, når sangerinden lyser Tivoli op med sine poprare hits til en god gammeldags gang Fredagsrock.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Oh Land ‘White Nights (Live)’

Christian Hjelm
Den 27. juli på Ofelia Beach

Frontmanden fra Figurines har i år valgt at give sig i kast med det danske sprog på solodebuten ‘Før vi blev lette’, som vil udkomme den 3. september. Han har tidligere forsøgt sig med modersmålet som medhjælper på Nikolaj Nørlunds ‘Alt sammen, lige nu’, men nu står han på egne ben. For at vende folk til tanken om en dansksproget Hjelm, giver han en gratis koncert forud for albummet, der helt sikkert vil byde på herrens særlige vokal og tænksomme tekster.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Christian Hjelm ‘Lang vej igen (Live Session)’

Kurt Vile
Den 28. juli i Pumpehuset og den 29. juli på Train

Kurt Vile og hans backingband the Violaters tager sig et længere ophold i Danmark, når de både lægger vejen fobi Aarhus og København. Slacker-amerikaneren opnåede stor ros med sidste års ‘Smoke Ring For My Halo’, der traskede afslappet af sted og viste den langhårede gut som en mere end begavet sangskriver.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kurt Vile ‘Jesus Fever (Live)’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af