Roskilde-anbefalinger: Skæve eksistenser

Björk er selvfølgelig et must, men her kan du få udvidet horisonten med fem mindre kendte kunstnere der udfordrer musikkens normer.

Læs også: Roskilde-anbefalinger: Tilbage til rødderne
Læs også: Roskilde-anbefalinger: Party hard
Læs også: Roskilde-anbefalinger: Hip to the hop
Læs også: Roskilde-anbefalinger: Elektroniske nørder

1. Django Django

Pavilion. Torsdag den 5. juli, kl. 17.30

Skotterne har med deres selvbetitlede debut slået tonen an for en ganske særlig udladning af rockmusikken. Stramt spillet, og med noget der lyder som westernguitar på safariudflugt i junglen. Det er livsglade og dansable melodier, bragt sammen af flere vokaler i et psykedelisk univers. Kom og oplev et af årets mest spændende nye bands med en af årets bedste og mest skæve debuter under armen.

Lyt til Django Django ‘Default’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. tUnE-yArDs

Odeon. Lørdag den 7. juli, kl. 17.00.

Bare måden Merill Garbus vælger at stilisere sit alias på peger i retning af en farverig sjæl. Den altid krigsmalede kvinde stiller sig op som en imponerende enmandshær, når hun tager hånd om dyb vokal og percussion med sin barnlige, legesyge tilgang til musikken, der gerne byder på råb og skrig. På Roskilde Festival vil hun øjensynligt få hjælp fra sit backing-band til at fremføre sange fra sine album ‘BiRd BrAiNs’ og det seneste ‘W H O K I L L’, der blander afrikanske impulser med den gode popmelodi.

Lyt til tUnE-yArDs ‘My Country’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Julia Holter

Gloria. Lørdag den 7. juli, kl. 13.00.

Amerikanske Julia Holter er nyeste stjerneskud i den kategori, der lidt overfladisk kan kaldes avantgardistisk kvindepop. Hendes album ‘Ekstasis’ fra tidligere i år var et fremragende sammenkog af ambient, obskure popmelodier og citater fra græske tragedier, og Holter fører stolt og overbevisende traditionen videre fra stærke, musikalsk udfordrende damer som Kate Bush, Laurie Andersen og Grouper. 

Lyt til Julia Holter ‘In the Same Room’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Oneohtrix Point Never
Gloria. Fredag den 6. juli, kl. 03.00

Daniel Lopatin har været en af de mest fremtrædende karakterer på den alternative, elektroniske scene i sidste par år. Både som en del af duoen Ford & Lopatin (tidligere Games), men i høj grad også solo om Oneohtrix Point Never. Senest sendte han sidste år albummet ‘Replica’ på gaden, der er stykket sammen af lydbidder fra gamle reklamer omvendt til Lopatins syrede, loopede og klippe-klistrede univers.

Lyt til Oneohtrix Point Never ‘Replica’:

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Perfume Genius

Gloria. Torsdag den 5. juli, kl. 23.00

Med klaveret som sin trofaste følgesvend åbner Mike Hadreas op for en vanskelig fortid der gemmer på stofmisbrug, seksuelt misbrug og den indre kamp om at forlige sig med sin homoseksualitet. Men det er ikke offerramt klagesang Perfume Genuis er lavet af. Sange der fortæller en historie og samtidig varsler håb forude er kernen på hans andet album med den hiphopnarrende titel ‘Put Your Back N 2 It’, der udkom i år. En inderlig og musikalsk særling.

Lyt til Perfume Genius ‘Dark Parts’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af