Turboweekend: Ni plader der har inspireret vores nye album

»Spørgsmålet om inspiration får os tit til at blive lidt blanke i blikket. Tror ikke vi er særligt bevidste omkring processen. Det er ligesom et puslespil der samler sig selv i os mens vi har travlt med alt muligt andet. Men vi har forsøgt at komme i tanke om nogle af de plader, vi har lyttet til eller tænkt på, mens vi har lavet albummet, men det kan være bare en lille lyd, et enkelt groove, eller en følelse som har tændt en gnist«, sagde Turboweekend, da vi bad dem komme med inspirationskilder til deres nye album ‘Fault Lines’. Læs svarene på de følgende sider.

1. Caribou ’Swim’ (2010)
»Der er nogle rigtige gode basgange på det her album, og han formår at lave nogle utroligt lange build-ups uden at blive kedelig. Eller build-ups er måske det forkerte ord, for det bygger sjældent op til et egentligt drop. Det er mere bare nogle lange rejser. Den underspillede vokal og de flydende lydskaber er lige til at drømme væk i«.


Se videoen til Caribous ’Sun’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
2. Kurt Vile ’Smoke Ring For My Halo’ (2011)
»Kurt Vile er en af de rigtig gode arvtagere af Neil Youngs slacker-rock, og titlen passer så godt til stemningen på pladen. Man forestiller sig Viles sjæl stige op til himlen gennem hans cigaretrøg mens han sidder i en mørk bar, eller kører rastløst afsted mod næste by«.


Se videoen til Kurt Viles ’Baby’s Arms’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
3. Arcade Fire ’The Suburbs’ (2010)


»Det tredje album fra Arcade Fire er mere lige ud af landevejen end de to forgående, og meget lysere og lettilgængeligt end forgængeren ’Neon Bible’. Det er på nogen måder lidt den same drejning vi selv har taget i forhold til ’Ghost Of A Chance’, uden nogen sammenligning i øvrigt. Alle Arcade Fires plader har den der fantastiske lyd af et stort band, der alle sammen vil det samme og alle sammen yder deres lille del. Sådan lyden af et kollektiv, eller et broder-søsterskab. Det er Indie brothers in arms«.


Se videoen til Arcade Fires ’Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
4. When Saints Go Machine ’Konkylie’ (2011)


»’Konkylie’ er en super ambitiøst plade der er lykkedes til fulde. Der er nogle fantastiske melodiforløb og nogle dybe, komplekse arrangementer, som tilsammen danner et meget gribende og superinspirerende univers. Og det siger vi ikke kun fordi de er vores gode venner. Vi mener det faktisk«.


Se videoen til When Saints Go Machines ’Parix’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
5. The Hidden Cameras ’Origin:Orphan’ (2009)

»The Hidden Cameras spiller vel noget man kunne kalde queer indie pop (eller homo kirke folkpop?). Der er titler som ’Let’s Do It Like We’re Underage’, kærlighedssange der involverer Golden Shower, og smukke sange om stilhed. Lydmæssigt bevæger de sig bade gennem nogle mærkelige mørke korridorer, og ud i nogle festlige rum med masser af serpentiner og dans«.


Se videoen til The Hidden Cameras ’In the NA’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
6. Soundgarden ’Superunknown’ (1994)


»Her er det nok især Matt Camerons trommespil der har inspireret. Han har en fantastisk evne til at spille rundt om beatet på denne her plade uden at miste groovet. Og så er der selvfølgelig også nogle skide gode numre på pladen. Ikke bare Black Hole Sun, men også for eksempel Limo Wreck og Spoonman«.


Se videoen til Soundgardens ’Black Hole Sun’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
7. Tame Impala ’Innerspeaker’ (2010)

»Martin introducerede os alle sammen for det her album da det udkom. Vi havde flirtet lidt med syrerock i form af svenske Dungen (især nummeret ’Panda’), men ’Innerspeaker’ var et decideret hit I tourbussen. Der er bare så mange gode melodier«.


Se videoen til Tame Impalas ’Solitude Is Bliss’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
8. Weezer ’Pinkerton’ (1996)

»Overset andet udspil fra en gammel gymnasieklassiker. Især trommelyden har inspireret«.


Se videoen til Weezers ’Across the Sea’:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
9. Zulu Pearls ’No Heroes, No Honeymoons’ (2011)

»En super dejlig plade fra en af vores venner. Canadier som har boet I Berlin siden 2009. Den er fyldt med 60’er-tremolo, slapback delay og tilbagelænet vokal. En plade som vi har hørt en del, men som først lige er udkommet nu i år på Cantona Rec«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af