Halvårets bedste sange: Top 20-11

Så er det blevet tid til halvårets bedste sange. Vi tæller ned fra 20 og serverer her de første ti i rækken.

Læs også: Halvårets bedste sange: Top 10-1
Læs også: Halvårets bedste udenlandske album: Top 10-1
Læs også: Halvårets bedste udenlandske album: Top 20-11
Læs også: Halvårets bedste danske album

20. Christian Hjelm ’Scenen skifter nu’
Figurines-frontmanden skiftede i år til det danske sprog og en tilværelse som soloartist på siden, og første forsmag fra hans kommende album var en ulmende forandringshymne, der halvvejs sætter tempo på, hvor klaver, en dunkende stortromme og Hjelms unikke vokal går op i en højere enhed.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

19. Spiritualized ’Hey Jane’
Højdepunktet fra Jason Pierces tilbagekomst var uden tvivl dette næsten ni minutter lange rockbrag, der med guitarknas og storladent kor fræser derudaf for midt i det hele af sætte tempoet på halv styrke uden at tabe intensiteten.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

18. Major Lazer ’Get Free’
Lige som man troede, at Major Lazer kun var sat på denne jord for at få din røv til at bounce, vendte de tilbage med denne vuggende sag, der på perfekt afdæmpet vis skaber symbiose mellem de chillede sydlandsvibes og Amber Coffman fra Dirty Projectors blide vokalindsprøjtning.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

17. Alt-J ’Breezeblocks’
Joe Newmans stemme kræver måske en smule tilvænning, men når først den er sivet ind er der ingen vej tilbage, når han mærkværdigt crooner »Please don’t go, I love you so« over briternes melankolske altpop-skæring.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

16. Chromatics ’Kill For Love’
Titelnummeret fra Chromatics’ monsteralbum var også dets stærkeste. Et glitrende popnummer i al dets italo disco-skinnende skønhed, med Ruth Radelets opgivende vokal dansende henover som tusmørke på storbyens skyskrabere.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

15. Alabama Shakes ’Hold On’
Svedigt, swingende og med fødderne solidt plantet i sydstatsmulden. Alabama Shakes tog med deres debut bluesrocken tilbage til rødderne, og serverede den på ’Hold On’ med et overordentligt skud kradsbørstig energi og Brittany Howards skramlede soulcroon i fuldt flor.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

14. Purity Ring ’Obedear’
Corin Roddick og Megan James har med deres dragende synthpop vist sig som et at de mest spændende bands det sidste års tid. På ’Obedear’ med James’ lillepigevokal spinkelt balancerende over hult klingende hiphop-beats og den boblende gyserproduktion.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

13. DIIV ’Doused’
’Doused’ lyder som at være på flugt. På flugt fra hverdagen, voksenlivet eller hvad fanden, og Zachary Cole Smiths iskolde guitarfigurer formidlede sammen med hektiske trommer og buldrende bas den teenageangst, som de fleste nok har forholdt sig til i tidens løb. Og fik det samtidig til at lyse pissegodt.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Cat Power ’Ruin’
Nogle gange kan det at blive dumpet resultere i noget godt – i Chan Marshalls tilfælde fik bruddet med Giovanni Ribisi hende til at færdiggøre albummet ’Sun’. Første forsmag var den fremragende ’Ruin’, hvis rastløse piano og næsten funky baslinjer lagde bund for Marshalls mageløse vokal, mens kradsbørstige guitarudbrud bibeholdt noget af vreden.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Beach House ’Myth’
Alex Scally og Victoria Legrand gjorde det igen med ’Bloom’, og mens albummets gennemborende helhed var den helt store bedrift, var ’Myth’ er perfekt møde mellem Scallys storladne og ringlende guitar-arpeggioer og Legrands larger-than-life sirenesang.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af