The Frederik – klimaksridt på solnedgangen

Den nordamerikanske teknologihouse er kommet til Danmark i skikkelse af The Frederik, der tog publikum med på et klimaksridt af dimensioner, mens solen gik ned over festivalen.

Antallet af skift og drops var imponerende såvel som bedøvende. Mens musikken i grunden havde mange detaljer, der lod som om de gik i hver deres retning, havde de i virkeligheden ét fælles, utvetydigt fokus: Din opmærksomhed. Det interessante er, at man som publikum selv var i tvivl om, hvornår det var lyst, og hvornår det var tvang, der fik ens hænder i vejret. Men det skete.

Læs live-anmeldelse: Icona Pop på Roskilde Festival

Dilemmaet mellem lyst og tvang vaklede dog i sidste halvdel af de 90 minutter. Det skyldtes blandt andet et ukoncentreret greb om melodiøsitet og reel popvilje til at sætte følelserne til skue, hvilket blev ubehageligt klart med et remix af James Blakes ’Limit to Your Love’, der forekom ureflekteret og virkningsløst.

Generelt fremstod brugen af vokalsamples uigennemtænkt, ofte uden nogen interessant relation til beatet. Og her lå måske The Frederiks svaghed: Når man dyrker effektjagten, er det ekstremt vigtigt at holde overblikket og være kynisk nok til at udføre den holistiske beregning fra start. Ellers risikerer man at miste kontrollen over effekternes status, hvilket kan munde ud i et tilfældighedsspil, hvor det, der virker, og det, der taber pusten, står lidt for tæt.

Koncert. Apollo Countdown, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af