10 koncerter du skal opleve i august

Hvis du er ked af, at sommerferien er slut, så glæd dig over en stærk koncertkalender. Her er augusts ti bedste tilbud.

Læs også: 30 album du skal glæde dig til
Shabazz Palaces
2. august på Bakken

Ikke nok med at de satte rockpladeselskabet Sub Pop på hiphop-kortet, duoens eksperimenterende lyd på sidste års debutalbum, ‘Black Up’, gjorde også Shabazz Palaces til hurtige yndlinge inden for alternativ hiphop. Men nik mod engelsk basmusik og indie-rap fra årtusindskiftet tilsat Ishmael Butlers nasale rap imponerede albummet med et gennemført helhedsindtryk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Stream hele Shabazz Palaces’ album ‘Black Up’

Mazzy Star
5. august i Voxhall og 6. august i Amager Bio

Genforeninger er sjældent specielt sexy, men lige Mazzy Star er nok undtagelsen. I hvert fald er den amerikanske dreampop-duos største hit ‘Fade Into You’ fra 1994 et af de mest sexede numre nogensinde på dens egen underspillede og forførende facon. Ikke mindst takket været Hope Sandovals hengivne vokal. Og heldigvis er Mazzy Star ikke ren nostalgi. Duoen skulle være klar til at udgive deres første album siden 1996, og sidste års smagsprøve ‘Lay Myself Down’ lovede godt for resultatet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mazzy Star ‘Fade Into You’
Thurston Moore
6. august i Store Vega

Det har altid været svært at sige Thurston Moore uden at sige Sonic Youth, men efter det ægteskabelige brud med Kim Gordon er det vigtige støjrock-bands fremtid uvis. Heldigvis beviste Moore igen sidste år med albummet ’Demolished Thoughts’, at han har masser at byde på alene – og at han er mindst lige så interessant, når han ikke vrider støj ud af guitaren. Albummet er nemlig meget tilbagelænet og folket i lyden, så det kan blive smukt og intimt i Store Vega.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Thurston Moore ‘Benediction’


Ty Segall
7. august på KB18

Han spytter album ud som få andre, alene i år har Ty Segall signeret to album og et tredje er på vej til oktober. Senest slap han det beskidte rockalbum ‘Slaughterhouse’ sammen med sit turnéband som Ty Segall Band, mens han til oktober følger op på sit stærke og mere afdæmpede soloalbum ’Goodbye Bread’ fra sidste år. Så det bliver spændende at høre hvilke numre, der finder vej til setlisten på KB18.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ty Segall ‘I Bought My Eyes’
Cloud Nothings
11. august i Beta (Amager Bio)

Deres seneste album fra i år bærer titlen ’Attack on Memory’, og du kan helt sikkert forvente et vist lydangreb, når amerikanerne leverer deres ubesværede blanding af guitarstøj og powerpop-melodier – en blanding de lykkedes særdeles godt med. Frontmand Dylan Baldi startede egentlig bandet som et af flere falske Myspace-bands, men da sangene pludselig blev hørt af de rigtige, blev Cloud Nothings til et rigtigt band, Baldi droppede universitetet. Det er to år og tre album siden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cloud Nothings ‘Stay Useless’

The Black Keys
13. august i Tap1

Dem der i starten af 00’erne afskrev Dan Auerbach og Patrick Carney og deres guitar/trommer-garagerock (og bandnavn) som en tarvelig kopi af The White Stripes succesformel, har nok ædt deres ord siden. Den amerikanske duo har i hvert fald siden både udlevet The White Stripes og bevist deres værd. Og stille og roligt har The Black Keys vokset sig til et af tidens store rockbands, der altså kan sælge i omegnen af 6.000 billetter i København. Så gør dig klar til en brag af en koncert, der med garanti også byder op til lidt af den boogie-vibe, som blev sluppet ind i garagen på sidste års fine album ’El Camino’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

The Black Keys ‘Gold on the Ceiling’
Memoryhouse
14. august på KB18

Forbered dig på at blive forført, når Memoryhouse indtager KB18. For den canadiske duos drømmepop er smittende på den forsigtige måde, selv om deres debutalbum ’The Slideshow Effect’ fra i år i den grad viste en mere udadvendt og åbenlys melodiøs side af bandet. Det, der startede som et kunstnersamarbejde mellem produceren Evan Abeele og fotografen Denise Nouvion, er med andre ord blevet meget mere end bare flotte lydkollager.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Memoryhouse ‘The Kids Were Wrong’


Trust
14. august på Radar og 15. august på Bakken
– BEGGE TRUST-KONCERTER ER DESVÆRRE BLEVET AFLYST

Det er mørkt og melankolsk, men satans fængende og dansabelt, så snør skoene ordentligt. De skulle nødigt falde af. For når Robert Alforn fyrer op under sin goth-dance, som debutalbummet ’TRST’ fra i år sigende er blevet kaldt, er det det perfekte soundtrack til solodans. Du ved den slags, hvor du lukker øjnene, glemmer problemerne – eller omfavner dem – og bare danser. Det kan kun blive godt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trust ‘Sulk’
Major Lazer
22. august i Store Vega og 23. august på Train

Er Diplo og Switch for alvor blevet voksne? Et svært og sikkert også ligegyldigt spørgsmål. Men sikkert er det i hvert fald, at producerduoen overraskede, da de tidligere i år smed samarbejdet med Dirty Projectors-sangerinden Amber Coffman, ‘Get Free’, ud i æteren. For det var et hypnotisk og intelligent tilbagelænet nummer, der satte fokus på Coffman smukke vokal. Altså med andre ord den diametrale modsætning til de sex- og festfikserede udskejelser på albummet ’Guns Don’t Kill People – Lazers Do’ fra 2009. Men mon ikke festen nok skal indfinde sig i både København og Aarhus?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Major Lazer ‘Get Free’

Diiv
30. august på Bakken

Som om Zachary Cole Smith ikke var afsender på nok melodiøst rockguf i Beach Fossils, så besluttede guitaristen også lige at signere et af årets hidtil bedste album, ’Oshin’ med sit nye band Diiv. For som vi skrev, så er albummet som helhed en fængslende og trance-skabende udflugt i jangly drømmepop med et stænk af postpunket modløshed. Det kan kun blive godt på Bakken.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Diiv ‘How Long Have You Known?’

Læs også: 25 kærlighedssange du skal høre

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af